Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 58 266
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Kateritsa, аз също съм в тоя ад от лятото. Обиколи и невролози, и кардиолози,пусках най-различни изследвания.... И нищо! Колкото по-зле се чувствам, толкова по-добри изследвания... Сега утре ще пускам Лх, Фсх и Естрадиол, за да търсим с едното пременопауза(44год съм). И ако и там не излезе нищо направо ще се метна от някъде... Лекаря предполага или премено, защото още ми идва редовно, или вегетативно-съдова дистония, или и двете.... Кошмар! Ако някой може да помогне....

Излезе ли нещо от Лх, Фсх и Естрадиол?
С какво противодействате на това състояние?
Аз поне засега се поуспокоих, изчаквам да ми дойде месечния цикъл и да видя, дали ще настъпи някакво облекчение. Говорих с няколко приятелки около 50-те, всички са на мнение, че това е от възрастта и неизбежно настъпващите промени, от изчерпването и липси в организма, от стрес, липса на почивка, приятни занимания извън ежедневието и децата и в този ред. А аз не е като да нямам причини да стигна дотук.

# 556
Боледуване да, следствие на персистираща хрема, вирус, преминал в бактериална инфекция..

# 557
Тогава беше 2-3 седмици след излекуването след тежкия грип.

# 558
  • София
Всъщност мениеровият синдром се появява при всякакво възпаление или неоросяване на вътрешното ухо. При мен е вероятно от ошипяване на врата. Обаче при една банална хрема може да се усложни. Аз имам напоследък някакви такива неприятни усещания. Но са само на тъмно. Като чакам малката от училище в училищния двор и усещянето е през очите. Не ми се вие свят в тоя смисъл да ти причернява или нещо такова. Трудно ми е да  го опиша, ама все едно пред очите за секунди се получава разместване, но усещането е в главата. Как го обясних само... хахаха Simple Smile))

# 559
Всъщност мениеровият синдром се появява при всякакво възпаление или неоросяване на вътрешното ухо. При мен е вероятно от ошипяване на врата. Обаче при една банална хрема може да се усложни. Аз имам напоследък някакви такива неприятни усещания. Но са само на тъмно. Като чакам малката от училище в училищния двор и усещянето е през очите. Не ми се вие свят в тоя смисъл да ти причернява или нещо такова. Трудно ми е да  го опиша, ама все едно пред очите за секунди се получава разместване, но усещането е в главата. Как го обясних само... хахаха Simple Smile))

Абсолютно същото усещане в очите и в главата имам! Обяснението е много точно, това се опитвам и аз да обясня, само че при мен е по всяко време при отворени очи, като ги затворя, това усещане го няма. Чудя се от очите/зрението ли идва или от друго. Ще трябва да мина през очен лекар, защото дясното ми око е с катаракта
/перде/ и астигматизъм, и през УНГ да проверим евентуално възпаление или неоросяване на вътрешното ухо и това с ошипяването. Може и да е комбинация от всичко, но това разместване в очите, което се усеща в главата е ужасно неприятно, първоначално се страхувах да не ми се завие свят и без да се усетя да падна някъде, сега малко съм се поуспокоила, но определено искам да установя причината.

# 560
  • София
На мен УНГ ми прави един тест за вестибуларния апарат. Сложи ми нещо като очила, бях легнала на кушетката. Въртя ми главата и гледа през тия очила на тъмно. Когато аз имах пристъп на синдрома ми се случваше нощно време повече. Аз не съм човек, на когото се гади или повръща. Обаче започна да ми се гади нощем като се завъртам в леглото. След време си дадох сметка, че е било от този вестибуларен проблем. То е характерно, че мениера го има като лежиш. Усещането е все едно си пиян или си в лодка. Оттам идва и гаденето, като при морска болест Simple Smile Това, което сега ми се случва, ми се струва по-различно. И аз взех да се чудя дали не е свързано с очите... Аз нямам усещането, че ще падна, обаче при мениера си е напълно възможно.

# 561
Kateritsa, аз също съм в тоя ад от лятото. Обиколи и невролози, и кардиолози,пусках най-различни изследвания.... И нищо! Колкото по-зле се чувствам, толкова по-добри изследвания... Сега утре ще пускам Лх, Фсх и Естрадиол, за да търсим с едното пременопауза(44год съм). И ако и там не излезе нищо направо ще се метна от някъде... Лекаря предполага или премено, защото още ми идва редовно, или вегетативно-съдова дистония, или и двете.... Кошмар! Ако някой може да помогне....

Излезе ли нещо от Лх, Фсх и Естрадиол?
С какво противодействате на това състояние?
Аз поне засега се поуспокоих, изчаквам да ми дойде месечния цикъл и да видя, дали ще настъпи някакво облекчение. Говорих с няколко приятелки около 50-те, всички са на мнение, че това е от възрастта и неизбежно настъпващите промени, от изчерпването и липси в организма, от стрес, липса на почивка, приятни занимания извън ежедневието и децата и в този ред. А аз не е като да нямам причини да стигна дотук.

Да, направих изследванията, но нищо не разбирам. Чакам Денис от темата за хормоните да ми каже... Мен ме интересува това, което ми се случва дали е от хормони или да търся причината другаде... А иначе как да противодейства,... никак, дишам като риба на сухо като почне сърцебиене то и ме обзема паника, защото не знам какво става.. А иначе като ми дойде цикъла през нощта имам такова нощно изпотяване, че чак мокря матрака....Ужас е!

# 562
  • В градината...
Сега като ви чета се сещам, че няколко пъти ми се случи, като се събудя и се обърна по гръб, ми се върти всичко, а легна ли на дясно и минава. Но цялата стая буквално като въртележка..

# 563
Дами , има и псевдомениер с много подобна симптоматика. Чак лежах в болница. От вестибуларния апарата е, не е свързан с ушите.

# 564
Дами , има и псевдомениер с много подобна симптоматика. Чак лежах в болница. От вестибуларния апарата е, не е свързан с ушите.
Това смятам и аз.

# 565
Да, аз съм с позиционен световъртеж и псевдоминиер. Със сигурност е от вестибуларния апарат, но при мен се обостря при възпаления в ушите и запушен нос, както и след вирусни инфекции. Обясниха ми го с общ оток на тъканите и компрометирано оросяване...

# 566
Всяко възпаление в областта УНаг може да доведе до такива симптоми ( особено при деца и такива чувствителен вестибуларен ) . Всеки с алергия средна степен ( респираторни - домашен прах, полени, мухъл, влага и пр. ) пак има същите оплаквания при дразнене или заболяване. Хора с изкривена носна преграда до различна степен съчетано с алергия имат същите оплаквания при болест. Хора с прекрасен УНГ апарат но прекалено чувствителен вестибуларен  ( с или дори без  миопатия ) - също често имат оплаквания.  Дори един синузит дава такива оплаквания.
Така че както виждате е много разпространен проблем.

# 567
  • Бургас
Ох, момичета, като няма цикъл - зле, като дойде пак... Нали ми пропусна 2 месеца и нещо и сега пък 13-ти ден не спира и не спира Sad 

# 568
Отивай на лекар. Може да се наложи абразио (бях свидетел на такава ситуация лятото). Дано да мине само с хапчета.

# 569
Според моя лекар трябва да се притеснявам ако не спира повече от 10 дни. Т.е. повече от 10 дни по-рано и повече от 10 дни след като е трябвало да свърши. Иначе се приема за нормално отклонение.

Общи условия

Активация на акаунт