Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 57 342
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • В градината...
Особено при проблеми с ЩЖ не добре да се пие каквото и да било като добавка на своя глава.
Моят естрадиол при инвитро опитите беше под критичния минимум. Следях го и знам. Но забременях 2 пъти при инвитро, което е в разрез с хормоните ми. Не винаги хормоналната картина пасва на това какво реално  се случва с нас.

# 646
  • София
Здравейте, мисля че вечерната иглика е богата предимно на омега 6, а не омега 3. Омега 3 и 6 трябва да са В определено съотношение. С прием на омега 6 не се ли нарушава това съотношение, разбира се ако не се приема допълнително рибено масло.

# 647
Аз също не смея на своя глава да пия каквито и да било добавки. Пия вечерна иглика, която ми е предписана от гинеколог.

# 648
  • София
Здравейте, мисля че вечерната иглика е богата предимно на омега 6, а не омега 3. Омега 3 и 6 трябва да са В определено съотношение. С прием на омега 6 не се ли нарушава това съотношение, разбира се ако не се приема допълнително рибено масло.
Да, права си, и двете омеги ги има вътре.

# 649
  • Sofia
Станах на 45 октомври и като по поръчка ноември за последно ми дойде цикъла. От тогава - нищо и половина. Имам едни болки долу ниско и в кръста, гърдите изобщо не ме болят. И съответно от ноември страшен косопад, розацея със зачервявания по бузите, сърцебиене и едно постоянно чувство на приближаваща опасност и топка в гърдите. Та така, явно трябва да свиквам. На лекар съм на 16ти, че моята докторка е претрупана. Ще изчакам за да видя какво ще ми каже тя, на своя глава не ми се пие нищо. Дано не е някоя киста, това с пре менопаузата по- бих го приела, защото то в крайна сметка ни чака рано или късно.

# 650
Станах на 45 октомври и като по поръчка ноември за последно ми дойде цикъла. От тогава - нищо и половина. Имам едни болки долу ниско и в кръста, гърдите изобщо не ме болят. И съответно от ноември страшен косопад, розацея със зачервявания по бузите, сърцебиене и едно постоянно чувство на приближаваща опасност и топка в гърдите. Та така, явно трябва да свиквам. На лекар съм на 16ти, че моята докторка е претрупана. Ще изчакам за да видя какво ще ми каже тя, на своя глава не ми се пие нищо. Дано не е някоя киста, това с пре менопаузата по- бих го приела, защото то в крайна сметка ни чака рано или късно.

Докато не минете преглед, не бързайте с изводите, не се знае, дали е за последно. На мен март месец не ми дойде за пръв път през живота ми, но се оказа задържан фоликул, който нарасна бързо до фоликулярна киста и беше премахнат след първия прием на Оргаметрил /в другия яйчник имам задържани фоликули от преди първото забременяване и все още си стоят там след 2 раждания/. Все още имам цикъл, сравнително редовен, макар и кратък, последния месец гърдите и под мишниците ме боляха както никога преди. Сега на 11 ден след последния цикъл ме боли корема сякаш пак ще ми идва - явно игра на хормоните, заради което ми се появиха други симптоми и оплаквания и ще се побъркам докато не мина през някои специалисти.

# 651
Здравейте!
И аз да споделя.
Както писах преди време, след морето имах закъснение от 3 цикъла.
Дойде ми на 7. 12. , като преди това 3 седмици ме боляха гърдите.
Очаквах да бъде страшно, но се оказа, че съм имала и по-страшни редовни цикли.
Силното течение беше на втория и третия ден, но поне до десетия все имаше зацапване, а гърдите продължаваха да си ме болят. В един момент установих, че явно съм в овулация макар, че пак си ползвах превръзки.
И така, за мое щастие днес съм в цикъл и то като по календар.
Единствените симптоми бяха това, че ме втрисаше от студ два дни, а това ми се случва и лятото.
Топлите вълни, по-скоро горещи, станаха едва забележими.
Леко зачервяване на лицето, което с Валидол се оправяше.
Гърдите още ме наболват. Ще стане месец вече.
Нормално е на моята възраст да има аномалии, но в повечето случаи започвах да се вкарвам в разни филми и да се изследвам до такава степен, че получавах сърцебиене.
Седя си аз и всичко си ми е наред. Но започвам да си пипам лицето дали е червено, да наблюдавам дали не ми трепери вътрешно тялото и в един момент-бум! Става ми зле.
Преди цикъл болките в ставите се обострят и имам леки крампи.
Помогна ми Магне Б6 и Еуропан. Може да е бабешко хапче, но като за леки симптоми помага.
А и вечер по 50гр ракийка-още по-добре.Simple Smile
Замислям се да сменям морето с баейн с минерална, топла вода. От  години ми се случват аномалии след кисненето в морската вода. Но такова нещо като тази година не е било. Това в кръга на шегата.

# 652
Мари77,  гърдите те наболяват от висок естроген ,не от овулация. Овулация може и да нямаш вече или от време на време,което не пречи да имаш цикъл. И аз съм с такива болки .Целта тука е да се намали естрогена ,който причинява дискомфорт с гърдите,главоболие,промени в настроението и т.н

# 653
  • Miami
И аз съм с болки в гърдите този месец. Освен това ги чувствам сякаш са подути. Преди известно време ми се случи това и започнах добавки. Положението с гърдите се нормализира до този месец. Кажете как да се намаи този естроген?

# 654
  • в огледалото на живота
И аз съм с болки в гърдите този месец. Освен това ги чувствам сякаш са подути. Преди известно време ми се случи това и започнах добавки. Положението с гърдите се нормализира до този месец. Кажете как да се намаи този естроген?
Втори месец пия Меносан
Скрит текст:
Друга добавка ,която приемам е само вит.Ц.
От както се помня винаги преди цикъл съм с болезнени и чувствителни гърди(случвало се е сутиен да не мога да сложа Confused)
Дали от него не смея да твърдя,но болки може да се кажа почти нямам.Тъпи пробождания от време на време само.
Като допълнителен плюс отчитам изчезването на горещите вълни нощем.
С две думи при мен действа в положителна посока.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 17:37 от Feeling

# 655
  • в огледалото на живота
Втори месец пия Меносан
Скрит текст:
От както се помня винаги преди цикъл съм с болезнени и чувтвителни гърди(случвало се е сутиен да не мога да сложа Confused)
Дали от него не смея да твърдя,но болки може да се кажа почти нямам.Тъпи пробождания от време на време само.
Като допълнителен плюс отчитам изчезването на горещите вълни нощем.Не мисля да го спирам за сега.

# 656
За гърдите гинеколожката ме съветва от години да пия комбиниран витамин АиЕ. Аз си го имам този проблем от доста години - зимите много ме болят гърдите. Това пиене с студените месеци ми помага , определено.

# 657
  • в огледалото на живота
Втори месец пия Меносан
Скрит текст:
От както се помня винаги преди цикъл съм с болезнени и чувствителни гърди(случвало се е сутиен да не мога да сложа Confused)
Като допълнителен плюс отчитам изчезването на горещите вълни нощем.Не мисля да го спирам за сега.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 17:16 от Feeling

# 658
За гърдите гинеколожката ме съветва от години да пия комбиниран витамин АиЕ. Аз си го имам този проблем от доста години - зимите много ме болят гърдите. Това пиене с студените месеци ми помага , определено.

И на мен витамин А и витамин е са ми част от рутинните грижи. Само че не точно витамин А, а бета каротин. Него го пия от началото на М 12-13 дена (до овулация). Вит. Е си го пия от М до М. На всеки три месеца правя почивки по месец.

# 659
  • Miami
И аз пия вит А и Е, както и масло от вечерна иглика, ама този месец не подействаха нещо.

Общи условия

Активация на акаунт