Самотен съм... Не знам даже дали е мястото тук на темата...

• 13 232
  • 493
  •   1
Отговори
# 390
  • Агент под прикритие
Ей сега се върнах назад в темата и за мое голям учудване намерих един въпрос за това какъв е "алгоритъма" (който сега беше зададен пак, защото предния път имаше само небивалици в отговор) и едно изследване, показващо предпочитанията на жените и мъжете (за да не се каже, че се взема само женската част на това изследване, писах и за мъжката). Нито епитети видях лепени на жените, нито етикети. Sunglasses
Само да напомня, че и двете бяха офтопик на основната тема.

Женските доводи също не бяха много по-различни от полу-истини и теории на вероятностите на база един-два лични (и в твоя случай даже не и лични) примера.

Темата за меркантилността я подхванаха жените на база изказването на автора за "нематериалните момичета", но и това е документирано.

Плочата на Майкъл Джексън май я въртиш основно ти, само дето злоба капе от почти всичките ти постове. Казах ти преди, даваш много добър пример от какви жени трябва да бяга. Sunglasses
А, и да, звучиш като Сирената, но нямаш нейния финес.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 09:37 от AgentProvocateur

# 391
Като цяло тонът, зададен и виреещ в обществото не ми харесва и не е ок, а форумът е само проводник, и то още по-кофти, защото масата се крие зад анонимност, а не си дава сметка, че така още повече показва същността си.
Всички трябва да се научим да общуваме нормално, без заяждане, без изкарване на комплекси, без "вадене от контекст", без злоба, без изкривяване на нечии думи, без опити за уязвяване, без подигравки и т.н. За съжаление, "преходното" ни общество трудно ще преодолее това и не знам дали дори моите деца ще успеят да живеят в нормална държава. Затова имам вече доста познати, които въпреки уреденост тук, "дауншифтват" и заминават извън страната, кой в Дания, Холандия, Германия, Скандинавия.

Това също е по темата, защото в едно неадекватно общество, "адекватен" човек трудно заформя връзка. Мимолетни колкото щеш, но другото никак никак не е лесно в 2019 г. "Парите" са най-малкият проблем. Даже и не трябва да се мислят, говорейки за хора без деца и отговорности, визирайки два индивида, срещайки се, и разбирайки и двамата да са си самостоятелни, и издържащи се, респективно работещи.

Нека променим тонът и се опитаме да водим спокойни ползотворни дискусии с много съдържание, майтапи, шеги, закачки, и кой каквото може да извлече, да го прави. За мен това е смисълът, другото е загуба на време.

Последно гледам коментирате цифри. 5К в София няма да изброявам кой и къде се взима, било в администрацията или частния сектор, или може но в последващи постове, ако се развие темата, че прекалено дълъг ще стане. Всеки случай въобще не са 50 000, а са не повече от 20-30К, като те влизат в категорията заедно с между 5-10К възнаграждение, което е далеч под 1% от населението.
Уточнение: Визирам официални цифри, без рушвети, без сив сектор, без далавери, без "проекти", без "надбавки" и т.н.
Средната заплата е 1500-1600 бруто.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 09:58 от FragranceFanatic

# 392
То 5к заплата ли е въобще? Кой би работил за толкова малко пари...

# 393
  • Sofia
FragranceFanatic, общият тон във форума е повече от чудесен. За това, разбира се, имат принос и модераторите, цензурата не е за пренебрегване точно в този форум.
Гарантирам ти, обаче, че ако това беше реалният живот, страстите щяха да ескалират доста по-бързо и да се изродят в подмятане на директни обиди, словесни плюнки и намеци за агресия. Тук нещата са далеч по-контролирани, средата е стерилна и до подобни ексцесии няма как да се стигне. Аз самата се учудвам на себе си колко съм културна и премерена в изказа. Innocent
Не знам за каква злоба, опити за уязвяване и подигравки говориш. Аз не забелязах такива неща в темата. Явно си свръхчувствителен, което принципно далеч не е предимство, ако става въпрос за мъж. Хайде, на жените донякъде ни е простено да сме с болезнена сензитивност.

Извинявам се на останалите участници, че снощи не успях ползотворно да отговоря на отправените към мен постове, но алкохолното опиянение взе превес над способностите ми за генериране на трезва мисъл. Laughing И нещата отидоха към естествения си финал.

# 394
Коте, знаеш, че си от хората, които харесвам тук Simple Smile. Не визирам темата, а общо.

Аз пък съм на друго мнение. На 4 очи никога нищо не ескалира при мен, чудно защо Wink.

А за "чувствената" ми натура, мхм, само че не в контекста, който имаш предвид. Никак не съм обидчив, нося на критика, самокритика, не ми пука Wink . Просто "филтрирам" и знам с кой какво, що, другите "в джънка" Wink .

Еее, Блеки, стига де, този алкохол значи Grinning. Пийвай по-умерено, жена си.

Няколко пъти ми се е случвало да излизам с жени, пиещи много, и не е ок картинката.
Не съм пълен трезвеник, но никога не се освинвам, и си знам мярката и кога по колко.
А с колата ли съм, не лизвам, трябва чафка да ми е изпила акъла, че леко докосваш педала и излиташ  Blush Mr. Green.

# 395
  • Агент под прикритие
Black Cat, Tamarau и 6510 aka Da0 не влязоха в темата, за да пишат по нея, а за да се заяждат. Те нямат ЕДИН пост, който да беше по темата. Опитите (жалки смея да твърдя) за уязвяване, бяха постовете на 6510 към мен: "този потребител", типичното пренебрежително обръщение към някой в 3л.ед.ч. Sunglasses
Те нямаха намерение да водят диалог.
Лесно е да кажеш "There is no spoon", но дали наистина е така...

# 396
С каква убедителност го казваш само. Това, че не си бил прав и ти е било казано директно, не означава, че е било заяждане. Да не говорим, че далеч това не са първите (ми) постове. Можеш да проследиш първия ми пост в темата

# 397
  • Агент под прикритие
Упс, извинявам се, първия ти пост НАИСТИНА е по темата, оригинална тема. My bad. Hands Plus1
Виж, има една много важно нещо, което колкото по-рано научиш в този живот, толкова повече проблеми ще си спестиш: това, че ти се мислиш за права не значи, че другите непременно грешат.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 11:21 от AgentProvocateur

# 398
И кво ? Не трябва да си изказвам мнението ли ? Същото важи и за теб, нали знаеш ? Коментирахме въпроса като големи хора, но изведнъж нещата се обърнаха в друга посока и то не по твоя вина

# 399
  • Агент под прикритие
И кво ? Не трябва да си изказвам мнението ли ? Същото важи и за теб, нали знаеш ? Коментирахме въпроса като големи хора, но изведнъж нещата се обърнаха в друга посока и то не по твоя вина
И нищо. Никой не те спира и не може да те спре да си изказваш мнението, само че бъди адекватно готова за последиците от това, че го правиш.
Естествено, че същото важи и за мен, само дето ти оспорваше моето мнение, докато аз не съм оспорвал нищо твое. Sunglasses

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 10:55 от AgentProvocateur

# 400
И това не е заяжване както си мислиш

# 401
  • Агент под прикритие
Whatever... Sunglasses

# 402
Моля който казва, че жените са меркантилни, да направи справка в темата за Криси и кафеджията. Simple Smile Ако открие и една меркантилна мисъл в постовете на влюбената Криси, да ми се обади. Wink

# 403
Бегло мернах на Криси постовете тия дни. Нормално поведение, като за много младо, влюбено момиче, сигурно ще й е и първи, което няма лошо. За съжаление не знае, че на нея й трябва специфичен типаж мъж, който да я оцени и да не я нарани. Всеки случай сред летящите в облаците й набори, трудно ще го намери.
Иначе, всеки залужава да бъде щастлив, както го разбира, стига да не се нараняват трети лица и да е споделено Simple Smile, не идеалистично.

# 404
  • Sofia
Моля който казва, че жените са меркантилни, да направи справка в темата за Криси и кафеджията. Simple Smile Ако открие и една меркантилна мисъл в постовете на влюбената Криси, да ми се обади. Wink
-----------------------
Те някои( подчертавам - някои без да желая да ги посочвам пониково) от представителките на нежния пол в коментарите,  сами си се определиха като такива с начина си на писане без да го заявяват в съвсем  прав текст, в което по принцип няма нищо срамно.Просто въпрос на приоритети и ценностна система. До колкото си спомням всичко по темата меркатилност в контекста на темата започна със съвета на една дама, към вайкащият се самотник, да си избие от главата  мисълта, че жените не се интересували от материалния статус на мъжа, а да се вземе в ръце и  да се погрижи за финансите си, после се почна с конкретни примери за целеви доходи и т.н., или греша?Rolling Eyes
Аз лично такива генерализации от типа - "жените са от Марс, а мъжете от Венера"  не обичам да правя. Има хора и хора ( представители на това съсловие от двата пола).

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 12:41 от docspace

Общи условия

Активация на акаунт