Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 558
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Natt***
 Тази е с мат в трапезарията (състоянието и на фугите и на паркета ясно се вижда) фугите се прецакаха още след 1та година в трапезарията (в спалнята е малко по-добре, също мат там)

Това е в детската с гланц (в момента не е лъскав, че хлапето се е валяло по земята - тренира), но ясно се вижда много по доброто състояние и на фуги и на паркет.

Само да поясня, че паркета е един и същ, взиман от една и съща фабрика, само този в трапезарията е от малко по-широкия, в детската е малко по-тесен, нямаха налично цялото количество от един размер.
Поставян е от един и същ майстор, по едно и също време, с една и съща марка лак, само единия е мат другия гланц...
 В детската си мия със стирка и парочистачка и няма проблем, в трапезарията, както се вижда въпреки избягването на миене с нормална стирка (мия с микрофибърна, уж веднага изсъхва и няма такова количество вода като с другата), поради нарушения лак и фуги се вижда как е започнала да прониква вода по ръбовете...

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 11:23 от DolliGi

# 586
Като ида у нашите ще снимам матирания паркет. В безупречно състояние е, правен е преди 6-7 години. Килими няма, заради котката. Мие се с мокър парцал 2 пъти седмично. Като децата са у нашите, играят в същата стая, като на пода се разсипват жестоко 2 коша с всякакви играчки.
Нито фугите са мръднали, нито Матиращото отгоре покритие. Във всички стаи е така, но исках да покажа една от най-натоварените. Няма да забравя, само да ида.
Аз продължавам да мисля, че се дължи на Майстора и на материалите.

# 587
+1
Всичко зависи от майстори и материали. Различни качества са, различни производители.
Имаме стая с паркет лакиран само веднъж две ръце с матов лак на водна основа, изглежда перфектно и не е мръднал от много години. Съхне бързо при лакиране, не мирише, много сме доволни.

# 588
  • София
Ние имаме три стаи в къщи с омаслен дъбов паркет. Мия си го с добре отцеден парцал и за две години няма никакви поражения, изглежда си много добре. Не се хлъзга. Аз лично, мисля, че не бих лакирала повече паркет. Много красиво и естествено изглежда омаслен. Нашия не беше с Осмо, а с Борма, мисля, че е италианско масло.

# 589
за паркети говорите,а казусът беше ламперия и мебели!

за да не съм спам,качвам малко снимки
извинете ограниченото качество
а  и установих,че нямам снимка от завършеният вид Rolling Eyes
не съм открила още тапетът,който искам да залепя на гърба на витрината-иска ми се нещо с 3d релеф,в шампанско+златно или сребърно

преди
Скрит текст:

след
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

сега виждам и,че последната снимка е от преди да променя вътрешността-в крайният вариант,и вътре и отвън е една и съща тоналност-почти черно/или тъмен атрацит/,но с моята камера доста сивее

# 590
DolliGi, благодаря за снимките! Tasia, много ви е хубав паркета! Ние също сме с дъбов паркет в детската, лакиран с лак мат на водна основа. Пета година го ползваме и няма поражения. В стария ни апартамент паркета е 13-14 годишен и пак беше с лак мат на водна основа, вече има нужда от циклене и лакиране.

# 591
Здравейте момичета,
Току що свърших с прочитането и на тази последна тема. Започнах преди около 2 месеца с тема 1.
Искам да благодаря на всички писали през годините, бяхте ми като приятели, дадохте ми смелост, че една жена е способна на всичко. Много ми се иска да си мисля, че момичетата от старите теми още надничат понякога. Затова ви благодаря mioki, baibibi, felicidad, sedefka и още много, които ме вдъхновихте. За вас са минали години, но аз съпреживявах всичко с вас сега. Колко беше ново Осмото като го откри baibibi, страдах за паркета на Янтра, който мъжа й омасли с валяк и се наложи да циклят пак, как мимоза по погрешка откри че съществува алкидна боя на водна основа и още е доволна от гардероба си, как veliko се бореше с едно легло и никой не й вярваше че ще успее. И как се появи и тебеширената боя.
Искам на всички вас да благодаря!

# 592
И още му се радвам Grinning Няма грешка, има такава боя или надписа върху кутията лъже Joy Просто някои съфорумки отказаха да повярват на очевадното асоциирайки алкидна с едно времешната "блажна" боя .....както и да е 🙂 Аз още си следя темата с кеф, но рядко се включвам. Да реве ли човек, да се смее ли особено с последните постове  и снимки Close  
За реновиране на мебели се изисква много време, желание и усет. Не съсипвайте читави  дървени мебели с боя, особено  когато могат да напишат история често на повече от един живот.
Добре дошла и Успех!

# 593
къде са дипломите за експерти  в темата?

# 594
  • В градината...
MarryAnn, така беше. Тогава темаат беше много активна.

# 595
Дали мога да заменя тебеширената боя с фасадна такава? За една помощна масичка питам.

# 596
  • София
Здравейте на всички ☺️ Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но имам нужда от помощ, а като гледам тук правите от нищо-нещо 😊 Правим лек ремонт на банята и всичко става идеално, но вратата ни е препъни-камъка. Дървена е и се връзва с всички останали врати вкъщи и за съжаление няма как да я сменим с пвц. От вътрешната страна е боядисана с блажна боя, за да се върже с банята и с идеята боята да я запечати и съхрани от  водата. Обаче тя е точно до душа и от водата долния ѝ края е цъфнал като майска роза. В интернет гледах пана за врати (само външна обвивка), но намирам само мдф, а на мен ми трябва пвц. Има ли такова чудо? Мъжът ми е решил да я китосва и боядиса на ново, но след година най-много пак ще сме в изходна позиция. Вие какви идеи бихте ми дали?

# 597
  • Варна
Здравейте - имах такъв проблем.
Долната част беше изядена и ММ я направи с епоксидна смола - малко е играчка и се прави кофражче. Сега съм сложила фолио с Ню Йорк и завесата ми е такава - с Ню Йорк, но друга част. Вие може да си сложите бяло фолио. И като ползвате банята подсушавайте вратата - ще ви отнема 30 секунди, а ще ви спести главоболия. В Практикер има гюдерии за кола - по 3 и нещо лева (изкуствена) - това нещо върши чудеса в къщи. Може да го ползвате за подсушаване. Успех! А и темата е на всички : ))))

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 23:22 от BVAR

# 598
Нашите преди години бяха сложили ламарина около 60 см, боядисана в същия блед цвят.
Устоя години

# 599
  • София
Нашите преди години бяха сложили ламарина около 60 см, боядисана в същия блед цвят.
Устоя години
Ламарината ме притеснява, че ще раждясва Pensive

Общи условия

Активация на акаунт