Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 550
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Нашите преди години бяха сложили ламарина около 60 см, боядисана в същия блед цвят.
Устоя години
Ламарината ме притеснява, че ще раждясва Pensive
Слага си неръждавейка. Свекър ми беше сложил такава, но лично на мен не ми харесва. Има ПВС врати с две различни старници. Проверете на повече места, дали няма да може да ви направят точно с Вашият цвят.

# 601
Освен ламарина, по строителните магазини има и алуминий, ако решите така да оправяте вратата.

# 602
  • София
Нашите преди години бяха сложили ламарина около 60 см, боядисана в същия блед цвят.
Устоя години
Ламарината ме притеснява, че ще раждясва Pensive
Слага си неръждавейка. Свекър ми беше сложил такава, но лично на мен не ми харесва. Има ПВС врати с две различни старници. Проверете на повече места, дали няма да може да ви направят точно с Вашият цвят.
Коридора ни е квадратен, като влезнеш от входната врата и се виждат всички врати, а тази на банята е горе-долу по средата. Не ми допада идеята да я правя различна от другите, ще ми се да намеря решение само за вътрешната страна Wink

# 603
  • Варна
Друг вариант след като решите как да я възстановите вратата е да я намажете с хидроизолация от тези течните. Но проверете дали позволява да се боядиса - струва ми се ,че можеше. Ако е с епоксидната смола - няма да има нужда : ) от хидроизолация.
На мен ПВЦ вратите не ми допадат хич в този вариант , който ги предлагат на пазара. Правят ги с много грозен дизайн и ми изглеждат като за временни условия. Прецакват дизайна на помещението.

# 604
Има, може да махнете всичко изгнило от вратата, да запълните дупките с кит, или да заковете тънък шперплат ако се наложи, да боядисате с "алкидна" боя, ще издържи поне две години.
Ако решите да я ремонтирате може да ви струва и пари и доста време. Продават се врати втора употреба в ОЛХ и за ≤20 лева, хвърляйте по един поглед и там.

# 605
Нашата беше в още по-окаяно състояние.  Но и кучето спомогна,  като я доогриза и отдолу зейна дупка,  през която котка спокойно влиза.  Та докато  мислех разни варианти с ламарини и пвц парчета и попаднах на нови врати.  В Практикер няха около 80 лв.  Аз намерих  в едни складове (дали не бяха на Топливо,  колкото и странно да звучи), само крила,  без каса,  50 - 52лв максимум да бяха.  Мястото на пантите беше с разлика няколко см,  но премвстихме пантата и всичко се нагласи. Боядисах си я както и другите врати и финално откъм банята,  където се мокри,  минах с яхтен лак.  Касата е минавана с такъв преди 15-20 години,  не е мръднала.  Тя и старата врата беше,  ама вече беше цъфнала,  когато я мазах.  
Ако изберете подобен начин имайте предвид,  че макар и безцветен,  яхтения лак оставя един леееко жълтеникав цвят.  Затова и аз само от вътре стм я намазала.

# 606
  • Варна
Попаднах на една снимка за префасониране на врата, дали не може да се приложи за поправка?
Изрязва се долната част, с ренде или шкурка се обработва, след това да се поставят тънки рамки, които да се залепят с подходящо лепило и боя естествено.  

Макар да ми се струва, най удачното решение, както предложиха, ако се купи ново крило същият размер.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 10:17 от Doris

# 607
  • София
Попаднах на една снимка за префасониране на врата, дали не може да се приложи за поправка?
Изрязва се долната част, с ренде или шкурка се обработва, след това да се поставят тънки рамки, които да се залепят с подходящо лепило и боя естествено. 

Точно нещо такова искам да направя, но всичките декоративни панели и т.н. са мдф, който отново бързо ще разцъфне от водата. А пвц не откривам за съжаление или просто аз не знам къде да търся Persevere

# 608
А фирми, дето правят дограма, дали няма да се съгласят да ви направят такова панелче?

# 609
  • Варна
Скрит текст:

Точно нещо такова искам да направя, но всичките декоративни панели и т.н. са мдф, който отново бързо ще разцъфне от водата. А пвц не откривам за съжаление или просто аз не знам къде да търся Persevere

Ето този е с ПВЦ покритие

или тук бял профил

# 610
  • София
А фирми, дето правят дограма, дали няма да се съгласят да ви направят такова панелче?
Пускам запитвания на разни фирми от нет-а, но всички ми отказват.

# 611
  • Варна
Ремонта дори и да се съгласят ще струва, колкото ново крило.

# 612
  • Варна
Скрит текст:
Ремонта дори и да се съгласят ще струва, колкото ново крило.

Да, така е с фирма . Сам  трябва да си направиш нещо. Или ако няма как - да се примириш с цената.

Ина, говорете с някой дърводелец, макар че и те вече са се изкривили. Рядко може да намериш човек да свърши по -завъртяна работа.

# 613
Ина, тази врата не може ли да се свали, да се изшкури хубаво цялата, да се китоса, където е необходимо и да се боядиса с някаква водоустойчива боя (не знам какви бои има на пазара в момента).

Едит: виж и тези какво правят https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=23645

# 614
  • София
Ина, тази врата не може ли да се свали, да се изшкури хубаво цялата, да се китоса, където е необходимо и да се боядиса с някаква водоустойчива боя (не знам какви бои има на пазара в момента).
Може и точно такава е идеята на мъжа ми, но не и моята Smile Банята ни не е нова и хипер модерна, но си сложихме окачен таван с лунички, префугирахме, нов шкаф си поръчахме, който ще дойде тези дни и поне за мен си става нова. А вратата с какво и да я бодисваме ще си личи, че е просто боя. Искаше ми се да е нещо като купешка модерна врата, но без да ѝ развалям чара и красивите дървени шарки от външната страна. Doris ми даде много добра идея аз сама да си сглобя нещо от пвц профили, въпроса е дали ще мога да го направя сносно.

Общи условия

Активация на акаунт