Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 527
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Той може да я китоса, да я запечата с боя или каквото има там против влага и после да я облепите. Така със сигурност няма да се раздува повече. Иначе даже и да я облепите, все ще просмуква влага.

# 616
И аз бих заложила на нова врата. За мен тази си я изпяла песента.

# 617
  • София
И аз бих заложила на нова врата. За мен тази си я изпяла песента.
Изглежда така, но само горния слой фурнир е сдал багажа и то само ниско долу. Новата врата хич няма да изглежда на място, а да сменям всички врати ще ми дойде множко.

# 618
Като се зачетох в линка на Петя, на последната страница имаше идея, за която се сетих, че е обсъждана и в бг-мамата. Във фирма Роси продават платна за врати - едно платно е за една врата от двете страни.
https://rosi.bg/materiali-za-vrati-30/

Средно сръчен мъж ще се справи с ремонта, няма да е много скъпо.

# 619
  • Варна
Като се зачетох в линка на Петя, на последната страница имаше идея, за която се сетих, че е обсъждана и в бг-мамата. Във фирма Роси продават платна за врати - едно платно е за една врата от двете страни.

Това е много добро! Hands Plus1 Благодаря за споделянето!

# 620
  • Бургас
Тези панели са чудни, но са МДФ и се раздуват от влагата. Мисля, че нещо такова ще ти свърши работа https://www.google.com/search?q=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D … rome&ie=UTF-8

# 621
Все с нещо трябва да се направи компромис - или с трайност, или с цена, или с външен вид.
Не знам колко се облива вратата с вода и след колко време ще цъфне, но едва ли ще стане толкова бързо, особено ако се боядиса мдф-а с подходяща боя.
Както и да е, ето още едно предложение
ПВЦ панели за баня, които се лепят на стени, дори върху плочки, предполагам, че няма да е проблем да се залепят и върху вратата от вътрешната страна. А от външната може да си сложат МДФ за по-красиво, ако решат.

https://www.nolina.bg/categories/dekorativni-paneli-za-steni

# 622
  • Варна
Аз лично не бих влагала много пари в тази врата, просто докато се осигурят пари за подмяна.
Все пак е компрометирана, влагата е в пълнежа и рано или късно ще сдаде фронта каквото и ново да е покритието.

Бях се впечатлила от едни клипчета ремонт на счупени плочки и други повърхности с лепило и китайски спагети, яйчени черупки... Ако се светна къде е ще го пусна.
Нещо не ми се получава вмъкни видео, може да копирате линка

https://www.facebook.com/brightside/videos/2748688091887073/

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 13:19 от Doris

# 623
  • София

Това е супер, въпреки че е МДФ, склада е много близо до вкъщи и още тези дни ММ отива да проучи ситуацията Simple Smile
Много благодаря man_darin_ka Flowers Rose Точно нещо такова си представях. Като приключа с врата ще докладвам Simple Smile
Аз лично не бих влагала много пари в тази врата, просто докато се осигурят пари за подмяна.
Все пак е компрометирана, влагата е в пълнежа и рано или късно ще сдаде фронта каквото и ново да е покритието.

Бях се впечатлила от едни клипчета ремонт на счупени плочки и други повърхности с лепило и китайски спагети, яйчени черупки... Ако се светна къде е ще го пусна.

https://www.facebook.com/5min.crafts/videos/2748669121888970/?t=119
Проблема не е финасов да се смени една врата. Не желая да я сменям защото тогава ще трябва да сменя и всички останали, което освен, че вече става финансов проблем, означава къртене, замазване и пребоядисване във всяка стая. А да сменя само вратата на банята няма шанс. Коридора ни е квадратен, като влезнеш се виждат всички врати ( в момента еднакви с красиво обработено дърво ( или дървесен фурнир, не съм сигурна)). Тази на банята е горе/долу по средата и да я цапна само нея новичка и различна от всички останали няма начин Simple Smile
На горния етаж на къщата е същата врата на банята която вече 15 години оцелява успешно с периодично китосване и боядисване. Попаднах на темата и реших да се допитам за различни варианти за козметично ремонтиране на вратата. Дървото в средата на вратат е здраво, тези щети по фурнира са се формирали за 7 години.
Мисля, че с паната, които man_darin_ka показа ще се получи, ще пробвам и ако е успешен опита ще споделя Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 13:47 от AnMary

# 624
Е, и аз това си мислех - как да се закърпи положението за известно време и да не е олющена и цъфнала врата на новата баня.
Ина, щом проблемът не е финансов, вижте дали временното решение ви устройва, а след това потърсете варианти за смяна само на вратата с нова по поръчка, така че да е същата като останалите.
А мъж ти, като отиде в Роси, да погледне и алуминиевите профили - има едни Г-образни, може да се сложи (залепи) такъв профил отдолу на вратата, за да не влиза вода и влага отдолу, където вратата е най-незащитена.

Забравих да кажа - честито за новата баня, която е синя, този цвят за баня (и не само баня) много го харесвам, мисля, че си е класика.

# 625
  • София
Е, и аз това си мислех - как да се закърпи положението за известно време и да не е олющена и цъфнала врата на новата баня.
Ина, щом проблемът не е финансов, вижте дали временното решение ви устройва, а след това потърсете варианти за смяна само на вратата с нова по поръчка, така че да е същата като останалите.
А мъж ти, като отиде в Роси, да погледне и алуминиевите профили - има едни Г-образни, може да се сложи (залепи) такъв профил отдолу на вратата, за да не влиза вода и влага отдолу, където вратата е най-незащитена.

Забравих да кажа - честито за новата баня, която е синя, този цвят за баня (и не само баня) много го харесвам, мисля, че си е класика.
Благодаря и аз много си я харесвам с подобренията Relaxed Но наистина не ми се вярва да успея да поръчам нова врата, която да е същата като старата, защото тя е наистина стара (правена е преди 30 години, но ние се нанесохме преди 7) и шанса да намеря майстор, който да работи с техники и материали от преди 30 години е нулев.... Изглежда зле, но щетите наистина са само козметични по горния слой на фурнира. От външната страна вратата е като нова. Не е изгнила, защото не кисне във вода постоянно, просто от душа пръска по нея и е прецакала фурнира Disappointed

# 626
а след като я поправиш, какво ще й сложиш за да не пръска?
завеса, параван?

# 627
  • София
а след като я поправиш, какво ще й сложиш за да не пръска?
завеса, параван?

Завеса, за параван място нямам...

# 628
  • Варна

Благодаря и аз много си я харесвам с подобренията Relaxed Но наистина не ми се вярва да успея да поръчам нова врата, която да е същата като старата, защото тя е наистина стара (правена е преди 30 години, но ние се нанесохме преди 7) и шанса да намеря майстор, който да работи с техники и материали от преди 30 години е нулев.... Изглежда зле, но щетите наистина са само козметични по горния слой на фурнира. От външната страна вратата е като нова. Не е изгнила, защото не кисне във вода постоянно, просто от душа пръска по нея и е прецакала фурнира Disappointed
Може би снимката не е ясна, на мен не ми прилича на фурнир, а от стандартните врати в панелка с боя. Може ли снимка от външната страна?
Скрит текст:

# 629
  • София
Doris, ето я

Общи условия

Активация на акаунт