Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 494
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
*Ина*, ясно аз нещо не съм разбрала, че от другата страна е друг цвят. Имаше преди време боядисване с два вида боя с четка/гребен се имитираше фладера на дърво, но това не мисля, че е такова

Скрит текст:
Не съм сигурна какво е.
На мен ми прилича на лакиран шперплат по шарка.

Между другото може да се сложи и от вътрешната продават на тънки листи, след шкурене и кит.

Правят се и по поръчка
http://bogora.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0 … %D0%B0%D1%82-1022

Сега намерих, че предлагат и готови шпервани врати, възможно е и да имат ваш размер, може да попитате дали само крило не може да си закупите и тук, след това лак от външната страна за да уеднаквите, а от вътрешната нещо водоустойчиво за баня.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 18:44 от Doris

# 631
  • София
Doris и аз не знам какво е, но си го харесвам, не е рисувана, аз си ги лакирах и след лака се откроиха дървесните шарки. За това казвам, че не е вариант да сменя цялата врата, защото нищо от новото производство няма да изглежда на място, а да сменя всички 7 врати е лудост 🤯 В краен случай ще я китосам и боядисам само, както е на другия етаж при майка ми 😕

# 632
Ина. дори и от външната страна си личи влагата, която се просмуква. За мен решение е кит, водоустойчива боя и после, ако решите я облепвайте, но така оставена, скоро ще изгние цялата отдолу.

# 633
И какво ако е различна малко от другите врати? Все пак е сервизно помещение.
И да ти кажа, гледай да е хубави и хигиенично, с цвета и с вида се свиква бързо, като е хубавко.

И аз си мислех, че вечно ще мразя една врата с огледало, ама на. Сега си я обичам точно заради огледало, което преди ненавиждах Wink)

# 634
Старата ни врата беше изгнила така от влагата. Един дърводелец сложи ламарина в долната част, боядисахме я с блажна боя и доста време кара така. Но въпреки боядисването, след къпане трябва да се подсушава вратата.
Аз подсушавам цялата баня, вътрешна е и това е начинът против мухъл.
Във вашия случай може да боядисате с автоемайл лак, по-издръжлив е на вода.

# 635
  • София
Ина. дори и от външната страна си личи влагата, която се просмуква. За мен решение е кит, водоустойчива боя и после, ако решите я облепвайте, но така оставена, скоро ще изгние цялата отдолу.
Преди да правим каквото и да е ще я изшкурим хубаво до здраво, ще я изсушим добре. Кит и боя със сигурност ще има, за да я запечатим възможно най-добре. Главно идеята с питането ми беше по някакъв начин да се разкраси от вътрешната страна вратата, да изглежда малко по-модерно и да кореспондира с банята. Исках пвц декоративен панел, но такова чудо не открих никъде в интернет и от няколко фирми получих отговор, че такова нещо не правят. Нещо такова, но само куха черупка без врата

# 636
  • Варна
Ина според мен и мдф панел става, залепвате и стягате докато залепне добре след това боя качествена. Другият вариант 3 мм шперплат режат ви го по размер в магазина и лепите. Ако успеете да свалите целият стар лист новият ще залепите на негово място. Долната част на рамката е заминала ще трябва нова дъскичка. После грунд и боя.

# 637
  • София
Ина според мен и мдф панел става, залепвате и стягате докато залепне добре след това боя качествена. Другият вариант 3 мм шперплат режат ви го по размер в магазина и лепите. Ако успеете да свалите целият стар лист новият ще залепите на негово място. Долната част на рамката е заминала ще трябва нова дъскичка. После грунд и боя.
Не знам дали ще успеем целия лист да свалим. Варата само в долния край е цъфнала, не знам на горе колко здраво е лепен шперплата или каквото е. Ще я мъчим, заинатила съм се и категорично отказвам да я сменя с нов модел. Ще се мъча и да търся някой олд скул производител дето може да направи същата антика. Дано успея ☺️ Благодаря на всички, които се включиха със съвети, дадохте ми добри идеи 🌹
П. П. Ако намеря същата врата, нова, и минута няма да се колебая дали да я купя 😉

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 22:02 от *Ина*

# 638
Вижте тези бои и лакове.Знам, че са скъпи, но са качествени и много добре защитават дървото:

http://boi-lak.com/sadolin-sadolin

# 639
  • София
Вижте тези бои и лакове.Знам, че са скъпи, но са качествени и много добре защитават дървото:

http://boi-lak.com/sadolin-sadolin
Благодаря ☺️ Парите (в рамките на разумното) не са проблема, а това, че не искам нова, различна врата. То поправянето на тази, така както аз искам сигурно ще излезне колкото една нова врата, ама всеки луд с номера си 😁

# 640
  • Бургас
*Ина*  Има такива ПВЦ (даже не съм погледнала дали и ПВЦ ги водят) декоративни лайсни и извивки по големите магазини, но ги водят за стена и тавани, подобни са на стириупорените на външен вид но са твърди . Правят паната от тях..
 Не знам от кой град си но при нас в Бургас има такива (последно ореди 2-3 седмици ги гледах) в Мастерхаус
 Пример просто:
https://www.masterhaus.bg/bg/product/190235-dekorativni-polistir … li-bi20-4br-paket
https://www.masterhaus.bg/bg/product/2066-dekorativen-profil-per … m-20mm-polistirol

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 22:20 от DolliGi

# 641
Според мен няма никакъв смисъл от такива ремонти. Дори като пари накраа пак ще излезе по-скъпо от ново крило. Ще правят, ще струват и като не им хареса пак ще я хвърлят и ще купят нова.
Най-дабре е да се отиде със снимка и да се поръча такава врата. Сигурна съм, че дърводелец/фирма ще улучи и шарката и цвета. Аз не бих си играла с ремонти, с ламаринки, дъсчици и т.н.

# 642
Фаталина, нИ щЪт дърводелците и фирмите да се занимават с малки, сръткави и евтини поръчки. Искат да пуснат на машината стандартни плоскости със стандартни размери и така. Това е проблемът.

# 643
  • Варна
Според мен няма никакъв смисъл от такива ремонти. Дори като пари накраа пак ще излезе по-скъпо от ново крило. Ще правят, ще струват и като не им хареса пак ще я хвърлят и ще купят нова.
Най-дабре е да се отиде със снимка и да се поръча такава врата. Сигурна съм, че дърводелец/фирма ще улучи и шарката и цвета. Аз не бих си играла с ремонти, с ламаринки, дъсчици и т.н.
И моят съвет беше такъв, на 99% съм сигурна, че е шпервана врата, ако се поръча само крило, а е много вероятно да има и готови такъв размер, след като Ина си е лакирала от външната врата, то същият лак отвън, отвътре бяло
Има ги по борсите и обяви, някои строители ги слагат в нови жилища за издаване и след това новите собственици ги сменят с други, затова ги пускат в обявите.
Но, може пък и да е предизвикателство за мъжа ѝ, понякога и аз така се заинатявам Simple Smile
Може да се отреже правоъгълник от най засегнатата част на горният слой, да се замени с парче шперрлат, кит, грунд, боя...

# 644
  • Бургас
Потърси шпервани врати. Ако е с шперплат като се лакира ще изглежда като другите.
https://mebeliotdarvo.bg/wp-content/uploads/2017/02/fazerni-vrati1.jpg примерно тази, но може да намерите с шперплат, който повече прилича на ващия и да смените само крилото без касата.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 11:04 от radinna

Общи условия

Активация на акаунт