Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 517
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • DE
Тази вар не пуска ли newsm78 Като се докоснеш до нея не боядисва ли?

# 196
  • Пазарджик
Ако забърша с длан, оставя лек бял филм, но това е изба. Колкото да си взема някой друг буркан, няма да се нацапя. Но е евтин и бърз вариант, а и естествен дезифектант. Скоро цялата се надявам да светне.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 15:16 от Tonito_

# 197
  • DE
А защо не с боя, не е толкова скъпа, а варта оставя следи при всяко докосване Thinking
Понеже на село в къщата стените преди се мажеха с вар ми беше изключително неприятно да ги докосвам, а колко и да се опитваш да не ги пипаш все се тръкнеш някъде Grinning

# 198
За масичката, която бях качила преди няколко поста - не е байцвана, нито лакирана. Сякаш и на мен ми се иска да й оставя шарките и само да я освежа и предпазя. Мога ли да купя някакъв спрей, дали е подходящо? Ваксите и аз ги гледах. Само с вакса мога ли да я мина? Какъв ще е ефекта?

# 199
  • Пазарджик
За цялата изба (стени, рафтове и под) ще ми излезне 10лв - две торби вар. А колкото до цапанете, за нас това не се оказва проблем.

# 200
  • Пловдив
За първи път ще се опитам да боядисам едни нощни шкафчета и искам да попитам има ли бг сайт за минерални бои?
Избрала съм си тази:
https://fusionmineralpaint.uk/product/midnight-blue/
Като лак за покриване мисля да ползвам:
https://www.goldleafsupplies.co.uk/high-performance-polyurethane-top-coat-3031/
Това са нощните шкафчета:
https://jysk.bg/spalnya/noschni-shkafcheta/noschno-shkafche-hokk … hekmedzhe-kafyavo
Трябва ли да ги обработвам предварително?Четох,че тези бои не изискват основа.
И какви четки/валяци са подходящи за боята и лака съответно?
Благодаря!

# 201
  • густо майна Филибето
За цялата изба (стени, рафтове и под) ще ми излезне 10лв - две торби вар. А колкото до цапанете, за нас това не се оказва проблем.
Преди години слагаха и С 200 и боядисваха стаите. Това за да не цапа.
На село стаите бяха варосани. Заради опушването от печката се варосваше всяка година. Цапа, ако се отъркаш в стената. Но като има мебели, почти не се случва.
Мога да споделя опита си с един полилей, който виси години навън. Понеже е месинг, съпругът ми не позволи да го боядисвам, и аз уж временно реших да му покажа как би изглеждал бял. Три ръце, олюпи се малка част от варта, но всяка година удрям по една ръка и става все по-устойчиво. На дъжда е.
В миналото са варосвали къщите отвън. Поне три пласта. Така нито се мие, а и предпазва кирпича.

# 202
Варта е безвредна и почистваща. Като се прави сладко от плодове, за почистване и стягане, те предварително престояват във вода с разтворена съвсем малко вар  Grinning

# 203
Цитат
Мога да споделя опита си с един полилей, който виси години навън. Понеже е месинг, съпругът ми не позволи да го боядисвам, и аз уж временно реших да му покажа как би изглеждал бял.
Ех, откога се каня на един полилей и аз, ти ще ме мотивираш. Simple Smile
Само че съм си мислила за латекс.

Чакам шивачката да ми спретне калъфите за едни фотьойли, за които питах нещо тук и ще ви ги покажа.
Обаче съм разочарована от цвета на лака и май ще ги ударя с тебеширена боя, ако дамаската не подобри положението.

# 204
Изшкурих  един стар шкаф и бюро и ги намазахме с тебеширена боя, бяла. На бюрото избиха жълти петна, ужасно е. Вече сложихме отгоре безцветен лак на водна основа...
Мога ли да намажа с някаква тъмна боя направо отгоре за да се покрият петната или пак с шкурката  Grinning

# 205
  • В градината...
Ние ще варосваме дуварите - това е най-евтиното решенеие и най-сигурно за навън. Като потъмнее или се появят петна - пак се варосва.

# 206
Ето и моите реновираните фотьойли. 😊
Големи надежди-голямо разочарование.
Обаче имам още два.... 😊
Преди:

Сега:

Уж лакът беше цвят олива, а то стана някакъв ретро цвят. 😊
Може би трябваше да е просто безцветен.
Не знам, ако бях направила някакъв цвят тебеширена боя дали нямаше да е по-добре.
Ще го мисля...

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 09:06 от pepel_ot_rozi

# 207
Супер са фотьойлите! И дървото, и дамаската много ми харесват! Моля те остави ги така!
Hug

# 208
Aз бих им посегнала, признавам си. Хубава дамаска, ама цвета на дървото не ми харесва.

# 209
Aз бих им посегнала, признавам си. Хубава дамаска, ама цвета на дървото не ми харесва.
И на мене, ужасно ме дразни. Angry
Приемам идеи всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт