Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 543
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не знам кои сайтове визираш, но виж примерно това - http://organika.bg/foam/rebond.pdf .
Целият сайт - http://organika.bg/history.html, в случай, че потрябва на някого. Peace
Simple Smile
http://www.damaski-tania.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%b … 1%80%d0%b5%d0%bd/

# 541
Купувала съм дамаска от Дамаски Таня, доволна съм. Магазинът е много добре зареден с всичко, абсолютно всичко за мебели. Видях доста мъже с вид на майстори да купуват.
Но е на доста забутано място, не особено привлекателен квартал. Имай предвид, че фирмата и персоналът приличат на турско говорящи роми, да не се изненадаш. Но са много експедитивни и отзивчиви. Не ми ходеха по петите, докато обикалях и се чудех повече от час, което ме дразни в други магазини.
Ако това не те притеснява - мен не ме притесни, най-добре на място. Магазинът е като едноетажна партерна пристройка, залепена пред един блок на самата улица, не си личи много добре.

# 542
Някой има ли впечатления от люлеещ се Поанг. Набелязала съм си го, но не съм била още в Икеа, за да го тествам.

# 543
  • София
Скрит текст:
След доста обикаляне в търсене на ергономичен стол/ кресло за релакс - книги и филми... Poang в Икеа 130лв - най ми допадна (от солните стаи го засякох първоначално).
Ако все още се продава само скелето - дали да не си го взема и поръчам дунапрен 6-8см от най-твърдия (знаете ли такъв за автотапициране - къде ли не търсих)? HR пяна съм взимал  (35кг/м3) и не беше твърд колкото ми се иска (седалките на Икарусите например са с по-твърда///).  
Иначе е 5-6см тази възглавница от магазина, но е мека. Отделно по-евтиния вариант няма задглавник и ще трябва да го правя и него)

Гледах и мека мебел (кресла) но са все едни разплути... сякаш ще седят двама или някой 140кг... за мен важно ръцете да не висят във въздуха.

Опционално ще е ... да се стеснят подлакътниците (с подложки за лактите от нещо нехлъзгащо без да пробивам фурнира?)? Аз се сещам как (шперплат и малко подплата и дамаска и два винта) и даже да е меко, но идеята е да не загрози картинката тотално.
Скрит текст:

https://bookriot.com/2018/01/23/best-reading-chairs/
Скрит текст:
Такава възглавница за главата - може ли да се закупи само тя отнякъде, понеже е от по-мек дунапрен и е с овална форма? Дамаската също трябва да се избира по-състав, понеже не искам да спарва.

Гледам състава на скъпия вариант:
Възглавница за кресло: Общ състав:
55% памук, 25% полиестер, 12% вискоза/изкуствена коприна, 8% лен
Седалка/ Гръб:
Полиуретанова пяна 35 кг/м3, Полиестерна вата, 100% полипропилен
Облегалка за глава:
Полиуретанова пяна 23 кг/м3, Полиестерна вата, Нетъкан полиестер

Каква е идеята на Полиестерната вата?

Някой има ли впечатления от люлеещ се Поанг. Набелязала съм си го, но не съм била още в Икеа, за да го тествам.
Аз наскоро го тествах, но спрямо този в Юск (без вадещата подложка за крака) е доста по-неподвижен, според мен няма особен смисъл, а цената е двойна. Като комфорт обаче тези в Икеа са мисля по-добрите (използват ламели за облегалките, а не плащ)

# 544
Удобството е субективно възприятие, а не обективна категория, поне аз така си мисля.
Давам пример веднага - на мен твърди дивани не са ми удобни, а на други са им супер удобни.
Пяна с по-голямо тегло е по-здрава и издръжлива, в смисъл по-малко се деформира, особено с времето, но е по-твърда.
И честно казано аз не намирам смисъл да си купиш ново кресло с идеята да го ремонтираш/нагодиш към собствените си виждания за удобство. По-добре, според мен, е да си търсиш и намериш удобното кресло, което да няма нужда от нагаждане.

# 545
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ето само "задглавник" - https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/sofas-modular/vimle … za-glava/59258314 , но не виждам смисъл от даване на толкова пари за това.
Идеята на полиестерната вата е да "организира" и заглажда обема. Полиуретановият пълнеж вътре не е задължително да е цяло формовано парче, може да са тип изрезки. Не е едно и също да напъхаш нещо в калъф с подплата и в такъв без.

Подкрепям Мандаринка в това, че не виждам смисъл да си купиш евтино кресло и да се опитваш да го преправиш, при положение, че ще вложиш усилия и средства надвишаващи цената на по-скъпото такова.

# 546
  • София
При мен проектът продължава да  върви по- бавно, отколкото ми се иска, но все пак се случва

Раклата за спално бельо (МДФ, не е лош, но не се връзва цветово с новото легло): преди

и след

Гардеробите (фурнир, но лакът е повреден, цветът- също)- преди

и след

P.S. Раклата и гардеробът са еднакви вече.

Надобрявам Blush и продължавам...

Честит празник! 🇧🇬

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 13:16 от AnyHr

# 547
  • София
Ето само "задглавник" - https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/sofas-modular/vimle … za-glava/59258314 , но не виждам смисъл от даване на толкова пари за това.
Идеята на полиестерната вата е да "организира" и заглажда обема. Полиуретановият пълнеж вътре не е задължително да е цяло формовано парче, може да са тип изрезки. Не е едно и също да напъхаш нещо в калъф с подплата и в такъв без.

Подкрепям Мандаринка в това, че не виждам смисъл да си купиш евтино кресло и да се опитваш да го преправиш, при положение, че ще вложиш усилия и средства надвишаващи цената на по-скъпото такова.
Е, в Икеа няма да излезе по-евтино ако купувам по отделно...  Но това най ми допадна от няколко пробвани из магазините до 200-300лв. Идеята ми е ако може да го донаправя - ще си направя за още два стола (едва ли ще струва 3х 150лв).

# 548
Директно върху лака ли е боядисано? И с каква боя? Предстои ми боядисване на два огромни гардероба, които имат леко лаково покритие. Не знам как да го обясня, не са много лъскави, но имат лак.

# 549
При мен проектът продължава да  върви по- бавно, отколкото ми се иска, но все пак се случва

Раклата за спално бельо (МДФ, не е лош, но не се връзва цветово с новото легло): преди

и след

Гардеробите (фурнир, но лакът е повреден, цветът- също)- преди

и след

P.S. Раклата и гардеробът са еднакви вече.

Надобрявам Blush и продължавам...

Честит празник! 🇧🇬
Гардероба се е получил поне що се вижда от снимките, но раклата ми е пълна мацаница. Горния плот щеше да е добре да оставите в светлия цвят -по-лесно се поддържа. Кантове на челата задължително, за да не се вижда структурата на ПДЧ-то /0.20 до 0.40лв за метър, лепи се с ютия/. Смяна на дръжката. Не на последно място прецизно отсичана на границата между двата цвята в случай, че все пак я оставите в подобен вид. Аз лично я виждам в светлия цвят със светъл кант, като само предната долна част е в тъмно.

# 550
  • София
Благодаря за мнението и най- вече за градивната критика, Mimoza! Blush
Раклата беше първа (нещо като опитно зайче). Не съм слагала кантове и ме беше страх (ама то по- зле не може да стане).

Sunny112233, първо са обработени повърхностите с baumaster контакт.
След боята има финишно покритие лак сатен (но си е направо мат като го гледам).

# 551
Вижте в темата "Да преправим старите мебели с любов". (Не мога от телефона да намеря линк). Има съвети за бои и мнохо примери с готови "преработки" Hands V

ПП: Извинете Blush Четох в темата за Интериорния стил по аматьорски и... неясно кога съм влязла и в тази Wink

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 08:46 от peneva_a

# 552
Е, то това е темата де Wink
А ти като за първи опит си се справила чудесно. Раклата вероятно половината ще е скрита от леглото, тъй че можеш да сложиш кант на долната част, да тестваш с ютията. И ако ти хареса, действаш и на горната.
Може вместо кант, да се мине и с кит за дърво. Мега лесно е!! Само мацаш отгоре, и като изсъхне - боядисваш.
Ще има чудесен вид с още съвсем малко усилия 😃

# 553
Хей, момичета, как си прекарвате тук? Не съм влизала от 102 години😊 Има ли останали в темичката динозавърки като мен?

# 554
Надявам се скоро и аз да имам за показване. В момента тече основен ремонт и след приключването му почвам гардеробите. Както казах имат леко лаково покритие и мислех да ги мина с тебеширена боя без да изстъргвам след това, но докато стигна до тях, кой знае какво ще ми хрумне. Ще разгледам и темата по-подробно.

Общи условия

Активация на акаунт