Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 581
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Това Осмо за външна или вътрешна употреба е? Ако е масло, не задържа ли прах и т.н

# 571
За паркет в две стаи използвахме Осмо в едната и някакъв мат лак в другата. Много държах на маслото, но се оказа, че няма абсолютно никаква разлика на външен вид в двете стаи. Само че в омаслената стая пода се хлъзга много, наложи се да слагам килими, за да не падаме ежедневно, но дори и килимите, и с подложки против хлъзгане под тях - пак се местят. На всичкото отгоре стаята с маслото миришеше повече от седмица, очаквах да е тази с лака.
Иначе за шкафчета съм използвала осмо и съм много доволна.

# 572
  • Варна
А може ли да се мие или не е препоръчително? Едно време помня майка ми всяка пролет минаваше с някакви телове по паркета, после го мажеше с някаква паста - Паркетин или нещо такова..... Но не трябваше да се мокри.
А знам, че с лака не създава проблем мокренето.

# 573
Може да се мие, но ако ми се налага пак да избирам за пода - само лак.

# 574
  • Бургас
Ако е за паркет и аз препоръчвам лак. При това гланц, не мат. Имам 4 стаи с паркет, едната от които е всекидневната и през нея се минава за всички останали. Майстора предупреди, че гланца е по-издръжлив и аз настоях 2те детски да са с гланц, Не са мръднали 7 или 8 години вече. Мъжа ми обаче не харесва гланц и настоя трапезаеията и спалнята да са мат, няма да казвам че издържа 1 година, тази година съм решила да подновяваме с гланц. Иначе ние с яхтен лак, уж скъпа марка и мата и гланца (на една марка), разлика обаче между двата от небето до земята....

# 575
  • София
Аз харесвам гланц на пода и имам в две от стаите. Снимката, която пуснах преди няколко поста, е в едната от тях.
Единственият му недостатък е, че всяка прашинка личи.

# 576
  • В градината...
С лак мат малко личи разликата, но поне не лъщи чак като гланца

С Осмо си ми харесва повече

# 577
Перуника, а хлъзга ли се с осмо-то?

# 578
  • София
perunika, нали знаеш приказката "На вкус и цвят ..." Grinning  На мен първата снимка повече ми харесва.
Масло съм ползвала само за мебели.

# 579
  • Бургас
Нашите са с оправени фуги, и там където е с гланц нищо не е мръднало и си мия със стирката, с мата обаче се изрониха и специално микрофибърна стирка си взимах за да мокри малко.
Затова предпочитам да запечатам с гланц и другите 2 да ми е мирна главата, че и животинки имам и като има фуги всико отива вътре, като тръгна с прахосмукачката ме заболява кръста да се навждам за да ги смуче...

# 580
DolliGi, може ли снимка на паркета, не виждам снимка и с паркета на Спунк, а ми предстои циклене и лакиране на паркет и събирам мнения.

# 581
  • София
Може да се мие, но ако ми се налага пак да избирам за пода - само лак.

Аз отдавна съм на това мнение, първия ми допир с Osmo беше на един стар изциклен буков паркет, който направихме по-тъмен, уж трябваше да е нещо като цвят коняк, но по скоро стана венге.
Ужасно се хлъзга, а да не говорим как се надраска, и най-гадното е, че драскотините са светли и ужасно си личат, 2-3 пъти после го мазах с ваксата и ми писна, добре, че вече не живеем там, та ме беше яд да го гледам.
А за миризмата потвърждавам, доста дълго мирише.

# 582
  • Варна
У нас сме с гланц лак по паркетите и от 15г. не са мръднали, а мия постоянно.
Аз харесвам гланцираните повърхности. Другите ми изглеждат.... мръсни. Така и така като се зацапат помътняват, поне да си личи, когато изчистя Bowtie

# 583
  • Бургас
Natt***  Като се прибера ще снимам и ще ти пратя, че още съм в офиса ...
 И с моя мат е така, гланца като го измия и лъщи, на мата даже се вижда веднага след миенето къде съм натиснала по-силно като лента, вечно седи на някакви петна (кой си сурнал краката с чехлите, къде кучето е подскачало)....
Може и да изглежда стилно и красиво, но само за списание...

# 584
  • В градината...
При мен с Осмо не знам дали се пързалят, защото ми е в офиса и не ходя боса. Преди да омасля беше с лак, лъскав. От миенето започна полека да се лющи и водата да прониква в дървото. С маслото нямам този проблем.

Общи условия

Активация на акаунт