138-ма гобленарска среща

• 33 131
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Ето ме и мен с етап - тази седмица се отчитам навреме Blush
Преди:

Сега:

Супер сте и много приятна мотивация създавате у мен! Благодаря Ви!

П.С.:
Интересно ми стана творчеството на Ева - може ли линк към нещо - сайт, магазин, фейсбук?

# 226
  • с.Николово, обл. Русе
Миналата седмица не съм показвала етап, така че днешния напредък е за две седмици.

# 227
  • Пловдив
Аз съм дотук:

Някога ще стане това:

# 228
  • Norge
И аз щях да питам дали Бялото цветенце не е изобретило машинка, която да бродира когато тя остави иглата.

bouquet

Аз пак боря контур, а точно тази бродерия без него е... ooooh!

Катюшка, пожелавам ти лошото бързи да отмине! Благодаря за хубавия съвет...често забравяме тези неща.

# 229
Много  красоти Simple Smile) на мен ми остана малко сметана по тортата и онези финтифлюшки отдолу и започвам контура.

# 230
Браво, дами, възхищавам се на труда ви.
да не са ви пораснали по още един чифт ръце?
Добри, същото щях да попитам и аз. Joy

Няма да покажа нищо днес. Със счупената игла в събота и релакс до понеделник, до никъде не съм стигнала.

# 231
......
П.С.:
Интересно ми стана творчеството на Ева - може ли линк към нещо - сайт, магазин, фейсбук?

https://www.etsy.com/shop/EvasDesignsBg?section_id=25249902& … 18oK-e7ybqa5FYWew

И дано не се обидиш, но виждам, че шиеш гоблена схемите лист по лист и ти се получават черти, после ще си личат и след изпиране и изглаждане. Като шиеш преминавай и на другия съседен лист, да избегнеш чертите  Peace

Аз ще опитам да покажа етап утре, че за четвъртъка не успях

# 232
......
П.С.:

https://www.etsy.com/shop/EvasDesignsBg?section_id=25249902& … 18oK-e7ybqa5FYWew

И дано не се обидиш, но виждам, че шиеш гоблена схемите лист по лист и ти се получават черти, после ще си личат и след изпиране и изглаждане. Като шиеш преминавай и на другия съседен лист, да избегнеш чертите  Peace

Не се обиждам ! Благодаря ти !
Аз точно четвъртинките ги мразя най- много.. Защото признавам само 14 и 16 каунт панама. Много се опитаха са ме убедят да пробвам 27 или 28 каунт панама , за да ми е по - лесно с тези бодове и да не се получават такива грешки . Дори ми подариха едно такова парче малко , за да пробвам. Но аз като видях какви ситни дупки са и ми стана лошо направо. Но все пак ще пробвам нещо малко да ушия да видя какво  е. Охлювчето Скот със син нас май ще  е..  да видим  .

# 233
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
......
П.С.:

И аз не се обиждам - напротив - Благодаря! Grinning
Това е първото толкова голямо платно(Лунната фея на Миленастил), което шия и ми е доста сложно да следвам схемата. До сега все дребни съм шила и там директно залепвам двата листа А4 и действам, ама сега ми идва нанагорно... Но ще опитам да не ги шия на квадратчета.

Хубав ден, Момичета!!! Green Heart

# 234
  • Norge
Какво хубаво пожелание! И от мен - хубав ден на всички ни  bouquet

Виждам, че пишете за това, как може да е трудно шиенето по голяма схема.
Аз самата не шия на секции и макар винаги да съм чувала за образуването на линии при този метод, никога не съм го виждала досега.

Та онзи ден си мислех да задам въпрос именно за трудността: кое ви е било особено тежко за работа, с какво сте се затруднявали най-много.

Аз и до ден днешен не забравям кошмара с „Пинки“ на Вилер.
Встрани от нейната лява ръка...дребни бодчета, подобни цветове и подобни символи, беше ми кошмар  Close
Така и никога не я снех след като я уших, захвърлена е на тавана, заедно с всичко останали Вилер-и.

# 235
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
анхор, една от феичките беше, май Камбанка.
гняс! гняс! гняс!
на 16 (може би даже 18) през едно и също квадратче трябваше да минат 4-5 контура и да не се слеят!
който и да е измислил схемата е виждал гоблен само на компютър!

# 236
На мен са ми трудни многоцветните като ГК, ХАЕД и всички с над да речем 40 цвята.
Харесвам Вилер, харесвам и много от схемите в Галерия Бродерия. Вчера си поръчах от Милена Стил "Богатири", като поисках да ми го комплектоват за 1:2.

# 237
Аз скоро гоблен няма да пипна покрай това местене...обаче съм на мислила след като завърша Тайната вечеря някъде след 10-20г и ако съм жива още де.Да ушия на Вилер,Веселите музиканти ама дали...най вероятно надали.😆

# 238
Многолистни схеми, на Вилер вазата с гладиоли съм шила, но ми бяха по-лесни от кошницата със слънчогледи на Росица Бакалова. Нейните 36 листа А4, четири години ги ших. На Вилер поне беше двуцветна и лесно вървеше. Пък и се шие 1:4 и сравнително бързо напредвах.

# 239
  • Norge
Ох, голям смях с четирите контура, и с бройката А4 и изобщо... Hug

Понякога може би си струва натрупването на цяла камара бодчета на едно място, но понякога имам чувство, че...знам ли, дето вика Добри, сякаш не са виждали бродерия в реалния живот.

Това някога го ших ей така, напук на всичките му единични кръстчета.
Така де, то, кажи-речи, само от такива се състои.  Mr. Green
Момичетата във форума тогава така и не разбраха за какво ми е тази прелест.  Sunglasses

И все пак Пинки-то оглавява класацията ми. Shocked

Някога купувах “Вилер“ и те преди години се продаваха с много конци в тях.
Може би не толкова много, но при българския начин на шиене оставаха големи количества.
И до ден днешен дърпам от остатъците, когато решавам да заменя оригиналния цвят контур с нещо друго.
Или пък да заменя цвят на нещо по-дребно и некапризно, което позволява това.

Общи условия

Активация на акаунт