Лидл 130 - Августовска отпускарска

  • 84 676
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 960
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 108
Ако успея да разбия готварска сметана и после я смеся с кондензирано мляко, дали ще стане сладолед? Или пък без да я разбивам? Тя нали си е готова за консумация? Така правя със заквасена, но без да я разбивам, и слагам и малко плод. А кондензираното мляко колко време може да стои отворено в хладилника?
Готварската сметана не се разбива, така че ще трябва да процедираш като със заквасената.

# 961
  • Мнения: 20 926
Сега влизам и веднага ви отразявам 😸
Тета, аз от години не запържвам нищо, супер си станаха чушките, но знаеш, и въпрос на вкус е. Може като ги наредиш в тенджерата, да ги поръсиш отгоре с настърган/нарязан домат/и и малко счукан чесън, стават още по-вкусни.
Джаста, чопъра е звяр, меля всичко каквото му сложа, и е удобен, тази зима го скъсах от употреба. Блендера замина в забвение покрай него.

# 962
  • Мнения: 8 001
Ако успея да разбия готварска сметана и после я смеся с кондензирано мляко, дали ще стане сладолед? Или пък без да я разбивам? Тя нали си е готова за консумация? Така правя със заквасена, но без да я разбивам, и слагам и малко плод. А кондензираното мляко колко време може да стои отворено в хладилника?
Готварската сметана не се разбива, така че ще трябва да процедираш като със заквасената.

А тези по-горе какво разбиват?

# 963
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 108
Разбиват 30%та или 35%та сметана. Тя е за разбиване. Готварската е 18-22%.

# 964
  • Мнения: 8 001
Ясно. Аз мислех, че всичката без захар, е готварска.

# 965
  • Мнения: 76 025
Готварски са и двете. 😊
Аз готвя с 30%-ната. Тя става и за разбиване. И двете нямат захар...така че стават за готвене.

# 966
  • София
  • Мнения: 7 331
Аз разбивам 30 процентната и смесвам с кондензирано мляко. Ако ми остане кондензирано мляко му слагам фолио отгоре и мпже да седи много време в хладилника. То има много захар, която е консерваант.

# 967
  • Мнения: 8 001
Мерси, Дидка! Може да пробвам и аз така.

# 968
  • Варна
  • Мнения: 11 352


Хубаво кремче става.

# 969
  • Бургас
  • Мнения: 5 803
Ако успея да разбия готварска сметана и после я смеся с кондензирано мляко, дали ще стане сладолед? Или пък без да я разбивам? Тя нали си е готова за консумация? Така правя със заквасена, но без да я разбивам, и слагам и малко плод. А кондензираното мляко колко време може да стои отворено в хладилника?
Един от любимите ми сладоледи е с такава сметана и кондензирано мляко Доста е сладък, така че може да се намали млякото мъничко. То самото отворено ми е издържало 2-3 седмици, покрито със силиконово капаче или фолио. Може  и повече да изкарва, но съм го свършвала дотогава.

# 970
  • Мнения: 8 001
Аз сладоледа го правя с половин кондензирано мляко и една кофичка заквасена сметана. Така ми е идеално сладък.

# 971
  • Русе
  • Мнения: 7 943
Днес мярнах кокосово масло в Лидъл. Дали е читаво? Няма го в първият пост ...

# 972
  • Мнения: 10 473
A желираните бонбони от утре хубави ли са? Спрямо Харибо.

# 973
  • Мнения: 76 025
Зависи кое си мернала.
При нас си има на био щанда екстра върджин бурканче. То е добро.

# 974
  • Русе
  • Мнения: 7 943
Не беше там. Около другите консерви беше и за туй му се зачудих.

Общи условия

Активация на акаунт