Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 186
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте пак съм аз. Както казах утре имам час при Цветков, но той ми беше казал да отида на 27 ден от цикъла(незнам защо). Записах си часа преди повече от месец като 27 ден съвпадна с първия му работен ден, за момента супер. Предишния път имах проблем със записването и преглеждането на точния ден. Бяха ме уверили, че на 4 ден от цикъла няма проблем да се започне стимулация, да ама при мен вече май беше тръгнал доминантен фол., така де казаха че е задържан фол. Но мина и замина, после той излезе в опуск и не исках да пропускам и този месец, така си записах първия ден след отпуската. Но всъщност предния ми цикъл избърза и сега ще се падне на 30 ден, а сега цикъла ми се забавя. Незнам да ходя ли утре и да видя какво ще каже лекаря или да чакам цикъл. Ще може ли той да прецени нещо на този етап, май ще се ходи пак. Ако някой има подобна ситуция може ли да сподели. Благодаря.

# 106
Отидете и вижте какво ще Ви посъветва. Ние тук няма да можем да разгадаем защо е казал 27ми ден, предпоследния ден при цикъл от 28 ден. Щом сега Ви закъснява утре може пак предпоследен да се падне и да е правилният ден.

Д-р Цветков е изключително компетентен доктор; той ще Ви посъветва по-добре конкретно за Вашия случай от колективната мъдрост на този форум. Успех 🤞🏻🍀

Здравейте пак съм аз. Както казах утре имам час при Цветков, но той ми беше казал да отида на 27 ден от цикъла(незнам защо). Записах си часа преди повече от месец като 27 ден съвпадна с първия му работен ден, за момента супер. Предишния път имах проблем със записването и преглеждането на точния ден. Бяха ме уверили, че на 4 ден от цикъла няма проблем да се започне стимулация, да ама при мен вече май беше тръгнал доминантен фол., така де казаха че е задържан фол. Но мина и замина, после той излезе в опуск и не исках да пропускам и този месец, така си записах първия ден след отпуската. Но всъщност предния ми цикъл избърза и сега ще се падне на 30 ден, а сега цикъла ми се забавя. Незнам да ходя ли утре и да видя какво ще каже лекаря или да чакам цикъл. Ще може ли той да прецени нещо на този етап, май ще се ходи пак. Ако някой има подобна ситуция може ли да сподели. Благодаря.

# 107
Здравейте момичета, при дълъг протокол колко дни е стимулацията и през колко дни са прегледите за проследяване на фоликулите ... Не сме от София и ако са на често прегледите ще трябва да резервираме хотел.

# 108
Линаа, здравей! Аз бях по дълъг протокол април месец. Прегледите са през 3,4,5 дни. Инжекциите ми ги поставяше моят мъж. А може ли малко информация за това проследяване на биопсия. Питах мога да си пия кафе и закуся, било като преглед. Аз мислих, че нещо ще ме правят, то така какво ще се види или ще вземат нещо за проба, не съм наясно. Моля ако някоя девойка е надясно да сподели.

# 109
Нелита,няма проблем да си яла и пила. Два пъти съм правила биопсия,чувството е все едно ти взимат цитонамазка,поне при мен. Не е нужна никаква подготовка.

# 110
А кога излизат резултатите, на теб овулация ли ти следиха? Сори, но изобщо не съм наясно.

# 111
Зависи каква правиш. На мен ми излизаха след около месец,защото тази за имплантационния прозорец се бави най-много.
На мен лично не са ми следили овулация,защото нямам,а направо започвах от определен ден прогестерон и след 5 дни биопсия.
Ти ако имаш,ще я следят:)

# 112
А, ясно ами и аз вече не знам имам ли или не овулация. 😁 Благодаря за информацията, живот и здраве в понеделник ще разбера процедурата.

# 113
Линаа, здравей! Аз бях по дълъг протокол април месец. Прегледите са през 3,4,5 дни. Инжекциите ми ги поставяше моят мъж. А може ли малко информация за това проследяване на биопсия. Питах мога да си пия кафе и закуся, било като преглед. Аз мислих, че нещо ще ме правят, то така какво ще се види или ще вземат нещо за проба, не съм наясно. Моля ако някоя девойка е надясно да сподели.
Благодаря Нелита 😊 Аз имам две биопсии, първата ми беше без упойка и ме заболя много ( имам много нисък праг на болка). На втората ( контролната биопсия) държах да е с упойка и доктора се съгласи. Когато е без упойка материала го взимат в кабинета за прегледи. Успех 🍀

# 114
  • София
Проследяване за биобсия е следното:
- проследява се фоликула
- таймира се овулацията
- дават прогестерон
- на 6-ти ден от започването на прогестерона се взима биобсията

Има и друг начин за хората, които нямат овулация
- почва се естрофем
- проследва се маточната стена
- когато стане достатъчно голяма (8-9-10-11мм) се дава прогестерон
- на 6-ти ден се взима биобсия

Има го и следния вариант:
- първи преглед на 8-9-10 ден
- установява се че няма да има овулация
- дава се естрофем
- отива се на преглед
- ако лигавицата е достатъчно голяма се дава прогестерон
- прави се биобсията на 6-тия ден от почването

Всичко зависи от овулацията.

Резултатите са следните:
- за микробиологична се чака няколко дни, може да се видят резултатите в приложението
- за имунологична и имплантационен прозорец се бавят между 3 и 6 седмици

Когато са готови ни звънят и ни казват какъв е резултата и какво ще се предприеме, какво е назначил и казал доктора.

Това е

Пп: аз чакам моя имплантационен прозорец от средата на юли все още.
Предния го чаках мисля около 40дни

# 115
Моята биопсия беше така : Следим овулация,и на 5 ден от нея ми взеха биопсия. Никакви медикаменти нямаше. Мен лично първата биопсия страшно много ме боля,почти припаднах  в тоалетната. Втората не ме боля чак толкова.

# 116
  • София
Да, пропуснах другия вариант:
- естествена овулация
- без прогестерон
- деня на овулацията е 0-лев за всички видове проследяване, тогава се почва и прогестерона, 0,1,2,3,4,5 ден и на 5-тия се прави биобсията

# 117
Здравейте, започнах стимулация с Елонва, някой има ли опит с такава? Имам по 4 фол във всеки яйчник. Вчера доста чаках докато схвана каква им е схемата. Ако някой е бил стимулиран с Елонва, след това какво следва?Доктора каза, че ще правим и ИМСИ и МАКС защото сме с мъжки фактор. Много съм благодарна на една сестра която ме ориентира преди следващия преглед да си пусна изследванията по рано, за да не чакам като вчера цял ден. Така на часа на прегледа влизам с тях вече готови. То елементарно ама аз нямаше да се сетя. Моля ако имате опит с този вид стимулация споделете. Дано да е моята. Благодаря.

# 118
Здравейте, започнах стимулация с Елонва, някой има ли опит с такава? Имам по 4 фол във всеки яйчник. Вчера доста чаках докато схвана каква им е схемата. Ако някой е бил стимулиран с Елонва, след това какво следва?Доктора каза, че ще правим и ИМСИ и МАКС защото сме с мъжки фактор. Много съм благодарна на една сестра която ме ориентира преди следващия преглед да си пусна изследванията по рано, за да не чакам като вчера цял ден. Така на часа на прегледа влизам с тях вече готови. То елементарно ама аз нямаше да се сетя. Моля ако имате опит с този вид стимулация споделете. Дано да е моята. Благодаря.
Здравей,
След 4 стимулации по други протоколи,последната с Елонва се оказа успешна при нас(за сега-7ма седмица съм). Ние също сме с мъжки фактор и при този опит направихме икси+макс+зоната и средичка,както и рвмс при мен. Имах 9 фоликула от тях 8 оплодени яйцеклетки,от които 3 върнахме на 5ти ден,2 замразихме,1 не стигна до замразяване.
Имай предвид,че при Елонвата фоликулите няма да растат равномерно,но това не е проблем.
След нея как ще се продължи всичко зависи от хормоните ти (строго индивидуално е) и доктора ще прецени,но сигурно ще имаш още 2-3 инжекции за доузряване на фоликулите.
Късмет и скоро да се похвалиш с + тест 🤞🍀

# 119
Здравей благодаря за куража и много се радвам за вашия успех. Искам да попитам какво е рвмс при теб?Може да прозвучи глупаво но незнам. За средичката и зоната вие ли питахте лекаря или те ви го предложиха? Доктора говори много бързо и аз се спичам, а докато асимилирам новите наименования ме блокират. Опитвам се да се образовам в нета, ама май не с всичко. Колко струваше комбинацията за М? Да мога да се подготвя. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт