Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 190
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Някой знаел ли цялата друга седмица ли отсъства д-р Стаменов? Казаха ми, че заради отсъствието му трябва да пропусна този цикъл. Confused
На 10ти ще бъде на работа,лично той ми го каза,за да си запиша час за тогава. Връща се на 9ти следобяд.

# 631
  • София
Момичета някой вадил ли е качестврна яйцеклетка при Естрадиол 106 (1 фол 15мм и 1ф 17мм и със сигурност единия е празен според мен) 3 дни преди пункцията... Чакам обаждане за точен ден за пункцията, но като си видях хормоните имам съмнения дали изобщо ще има пункция и въобще има ли смисъл да пробваме...

Аз бях с много нисък естрадиол преди пункция 56.30. Не ми отмениха пункцията и ми извадиха яйцеклетка, която се оплоди и имах хубав бластоцист, който ми върнаха на 5 ден... За съжаление нямаше имплантация. Подозирам, че точно заради естрадиола не е била качествена яйцеклетката. На 18.10 имам час за коментар.

# 632
  • София
Момичета някой вадил ли е качестврна яйцеклетка при Естрадиол 106 (1 фол 15мм и 1ф 17мм и със сигурност единия е празен според мен) 3 дни преди пункцията... Чакам обаждане за точен ден за пункцията, но като си видях хормоните имам съмнения дали изобщо ще има пункция и въобще има ли смисъл да пробваме...
Приемаш ли медикаменти или си на абсолютно ЕЦ?

На абсолютно ЕЦ съм и приемам само добавки ДХЕА и метфогама. Миналия месец естрадиола беше 135 пак 3 дни преди пункция и извадихме яйцеклетка, която се оплоди и стана хубав бластоцист (според ембриолозите) и го замразихме. Преди 6г имам успешна бременност с естрадиол 169 или 189... Юни месец имах пункция с естрадиол 112 но 2 дни преди пункция и бях с фемара, но яйцеклетката изобщо не се оплоди и от тук ми идва и притеснението... Е няма какво да го мисля във вторник ще видим, но нямам гомеми надежди...
Може пък това да е твоето бебе. Стискам палци

# 633
  • София
Здравейте, някой има ли впечатления от д-р Трифонова? Води жк, в сайта на клиниката пише, че е специализант.. дали може да става прехвърляне при друг лекар, ако се наложи (т.е. записваш се при един и после се прехвърляш при друг?)

# 634
Здравейте, пуснах си микробиология в клиниката и днес си получих резултата: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue" cells, Микроорганизъм: Не се изолират аеробнибактерии; Candida /-/ отр.. Нямам абсолютно никакви симптоми- нито течение, нито миризма. Еленчев също не спомена да имам течение. Та сега се чудя дали да пускам контрола и другаде, защото по спомени лекуваха Gardnerella- та с антибиотик? Може ли да протича подобна инфекция безсимптомно? Подхождам вече с леко недоверие, защото преди години в Щерев ме мотаха 5 месеца с грешни микробиологии, докато разбера какво става.

# 635
Здравейте, пуснах си микробиология в клиниката и днес си получих резултата: Липсват lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue" cells, Микроорганизъм: Не се изолират аеробнибактерии; Candida /-/ отр.. Нямам абсолютно никакви симптоми- нито течение, нито миризма. Еленчев също не спомена да имам течение. Та сега се чудя дали да пускам контрола и другаде, защото по спомени лекуваха Gardnerella- та с антибиотик? Може ли да протича подобна инфекция безсимптомно? Подхождам вече с леко недоверие, защото преди години в Щерев ме мотаха 5 месеца с грешни микробиологии, докато разбера какво става.

Аз имах Gardnerella установена с PCR тест. Нямах никакви симптоми,пихме с ММ антибиотик за 7 дни. Според мен започнете антибиотик и пуснете нова микробиология,ако пак излезе направете на друго място.

# 636
Аз имах Gardnerella установена с PCR тест. Нямах никакви симптоми,пихме с ММ антибиотик за 7 дни. Според мен започнете антибиотик и пуснете нова микробиология,ако пак излезе направете на друго място.
Прегледа беше при д-р Еленчев, но назначението е от доц. Конова. Препоръката му беше, ако изкочи нещо да се обърна направо към нея, но имам месец до повторното ни виждане, та не знам дали ще ми обърне внимание доктора. Ще се пробвам да се свържа с доцентката. Дано ми реагира, че сама не ми се иска да се лекувам.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 14:55 от BettyBoop

# 637
Аз бих говорила първо с Д-р Еленчев,бих му обяснила ситуацията,и ако не иска да назначи лечение (в което се съмнявам),бих се свързала с професорката. Успех Simple Smile

# 638
Мила, а с микробиологията ти няма ли антибиограма за да може да лекувате с подходящия антибиотик? Аз лично бих пуснала PCR тест например в Геника за да си сверя часовника (само предлагам, защото не съм съвсем на ясно с всички тези бактерии и гъбички).  И се свържете с д-р Еленчев в крайна сметка той е взел микробиологията и би следвало той да назначи лечение при наличие на проблем. А дали е възможно да протича безсимптомно според много от докторите с които съм говорила, ако е станало хронично състоянието би могло. Според други си ги имаме в организма и в някои моменти в които имунната ни система е по слаба или е променена микрофлората се изявяват тези патогени.  Аз например пуснах целия пакет с PCR тест в клиниката и ми излезе отрицателен, но също се съмнявам в достоверността му (защото имам вече трети аборт за който не намират причини) Sad
Пожелавам Ви бързо решение на проблема! И не се отчайваите, веднъж намерен един проблем може да бъде решен  Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 окт 2019, 09:20 от Jordanka Dimitrova 590585

# 639
Мила, а с микробиологията ти няма ли антибиограма за да може да лекувате с подходящия антибиотик? Аз лично бих пуснала PCR тест например в Геника за да си сверя часовника (само предлагам, защото не съм съвсем на ясно с всички тези бактерии и гъбички).  И се свържете с д-р Еленчев в крайна сметка той е взел микробиологията и би следвало той да назначи лечение при наличие на проблем. А дали е възможно да протича безсимптомно според много от докторите с които съм говорила, ако е станало хронично състоянието би могло. Според други си ги имаме в организма и в някои моменти в които имунната ни система е по слаба или е променена микрофлората се изявяват тези патогени.  Аз например пуснах целия пакет с PCR тест в клиниката и ми излезе отрицателен, но също се съмнявам в достоверността му (защото имам вече трети аборт за който не намират причини) Sad
Пожелавам Ви бързо решение на проблема! И не се отчайваите, веднъж намерен един проблем може да бъде решен  Simple Smile
Да, нормален обитател е на влагалището, но поради някаква причина е взела превес. До колкото разбрах за тази бактерия не пускат антибиограма. Тя се трепе само с метронидазол. Пуснах си в Надежда и изследване за уреаплазми, микоплазми и хламидия. Отрицателни са. Явно многото естествени опити за забременяване са ми убили лактобацилите:) Д-р Еленчев до колкото разбрах е в отпуска. Писах и на него и на Конова, но силно се съмянявам, че ще ми реагират. Ще търся друг гинеколог, че не е добре да стоя така. Преди години пак имах проблем с гарднерелата. Нищо чудно по принцип да си имам проблем с PH-то на влагалището, от там да трепя сперматозоидите..

Последна редакция: вт, 08 окт 2019, 12:42 от BettyBoop

# 640
Здравейте , януари месец 2017 първа бременност по естествен начин ,  загубих плода  в 3 месец  . От там последваха редица изследвания , поставяне на Хашимото и година и нещо опити за забременяване по естествен начин , но за съжаление без успех .
От декември 2018 година сме във Надежда . Направихме куп изследвания , цветна снимка , спермограма и др изследвания.
 Април месец ( тази година ) направихме процедура на спонтанен цикъл  , за съжаление се оказа биохимична бременност.
Юли месец пуснахме кариотип   и имунологични изследвания .
Д-р каза , че няма нищо притеснително на база резултатите. Имуноложката е препоръчала да се направи биопсия на матката ( миналата седмица направихме биопсията ) .
Доколкото разбрах ще се прави процедура на къс протокол (доки ме вика  на преглед на 2-3 ден от цикъла ) .
Въпроса ми е някой който е минал по къс протокол може ли да ми хвърли малко светлина в това , което ме очаква.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост !
Пожелавам на всички успех ! 🍀

# 641
Приемаш ли медикаменти или си на абсолютно ЕЦ?

На абсолютно ЕЦ съм и приемам само добавки ДХЕА и метфогама. Миналия месец естрадиола беше 135 пак 3 дни преди пункция и извадихме яйцеклетка, която се оплоди и стана хубав бластоцист (според ембриолозите) и го замразихме. Преди 6г имам успешна бременност с естрадиол 169 или 189... Юни месец имах пункция с естрадиол 112 но 2 дни преди пункция и бях с фемара, но яйцеклетката изобщо не се оплоди и от тук ми идва и притеснението... Е няма какво да го мисля във вторник ще видим, но нямам гомеми надежди...
Може пък това да е твоето бебе. Стискам палци
Момичета мона пункцията, но фоликула се е спукал при изваждането (преди да ме упоят ме прегледаха и си беше там). Предложиха ми да си платя пункцията за да си запазя възможността да си ползвам по фонда следващата пункция когато извадим яйцеклетка, но мъжа ми беше толкова ядосан, че категорично каза да си правим другия месец последната пункция от този опит по фонда и да приключваме с тази клиника... От 4 пункции за последните 8 месеца имаме само 1 замразено ембрионче и нито 1 трансфер. Да с НЯР съм, но все пак нали и годините имали значение... И в крайна сметка решихме да си направим последната пункция и да се насочим към друга клиника (имам още два опита по фонда). Моля споделете клиника, в която да имат индивидуален подход и опит при жени с НЯР и да работят с фонда...

# 642
Здравейте дами, моят втори опит завърши с абсолютна 0. Дори и с малко не се повиши...първия ни опит поне имаше малка надежда, че може да се получи нещо.
Дайте ми предложения какви изследвания допълнителни да се направят. Имам чувството, че малко ни взимат на шега поради факта,че всяко нещо, което сме правили е в абсолютна норма и не ни назначават допълнителни изследвания. Дори от пункцията замразихме 6бр бластоцисти. Пуснали сме да ги изследват, чакаме да видим дали не е там проблема.
Правили сме и генетични. Може би само тромбофили не сме, и това ще направя. Но не върви и сама да си самоназначавам изследвания.

# 643

Момичета, знаете ли колко е максималния болничен при пункция ?

# 644
5 дни. На мен винаги ми казват, че имам право на толкова.

Общи условия

Активация на акаунт