Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 9/ Август 2019

• 215 433
  • 4 741
  •   1
Отговори
# 765
Той сигурно вече ги е събрал, че и прехвърлил сумата. Какво ще ги прави тези пари? Ще ги върне ли?
Ще ги даде за благотворителност, той каза от самото начало.
Парите са наистина много, може би това му е чистият доход за около 2 месеца. Дарения се събират навсякъде, ютубъри с милиооони абонати имат patreon и никой не го осмива. Но за съжаление тук не сме дорасли за това и затова се реагира така.
Много се кефя на успеха на Любо Жечев, следя го от доста време и се чудех защо има толкова малко абонати. Заслужава ги в пъти повече от Сандефф+Стела, Геритата и други недоразумения.

# 766
Аз не мога да разбера Сандев как някой го следи🤣

# 767
Не съм съгласна за patreon ясно ми е как работят нещата там, не смятам че е лошо да се събират някакви средства, но много зависи за какво. В случая инициативата е на Слави, сам носи отговорността, не цялата група деца, която го следва безрезервно. Щом е успял да осигури спонсори, би трябвало и заедно с тях да си поеме глобата. Не децата да правят безплатна рекламна кампания с шапки на А1, че после и пари да им дават да си оправят сметките.

# 768
Какво значи, че тук не сме дорасли за това?

Някой си е сгафил нещо с рекламна кампания и са му лепнали глоба. До колко е глобен с право или не, не съм компетентна и не мога да кажа.
Но да събираш парите от деца за мен е нагло!

Първо, че въобще не се знае размерът на глобата, доколкото разбирам, а пък той получавал вече дарения.
Второ, ако му е непосилно финансово, предполагам има предостатъчно спонсори, към които може да се обърне, вместо да чака от феновете, които са основно детска аудитория.

# 769
Защо да са само деца? Аз също следвам канала на Слави, както и много други. 600 000 не са само деца.
Той го направи с идеята да се обединят хората около кауза, но явно осъзна, че не е много подходящо.
Масово се правят patreon-и, за да се помага на ютубърите да качват съдържание. Т.е. за тях са парите, не са само за благотворителни каузи.

# 770
Колко много различни български инфлуенсъри са се навъдили. Не знам как имате време да следите толкова народ. Явно всеки с Интернет и камера е инфлуенсър в България Simple Smile

# 771
Аз схванах, че на походът са били основно двца, съответно и те сега ще го спонсорират за глобата.
Не го гледя по принцип този, не съм и запозната със случая с подробности.

Но за мен дори мтел постъпват по-кофти от този Слави, щом кампанията е тяхна, би трябвало те да си поемат отговорността.

# 772
  • Monaco
Слави прави интересни видеа, определено е много успешен и наистина има доста последователи( от които и възрастни) Но четейки коментарите под видеата му се разбира, че са основно от деца. Имаше коментари на около 50 плюс-минус човека, които твърдаха, че са му превели сума над 100 лв ако това е истина няма как събраната сума да е 1000. Тоест децата си измислят. Имаше и такива, които писаха - "Аз не мога да ти помогна, но много те обичам"..И още много, много абсурдни пълни с наивитет писаници. Тези деца чакат родителите си да се приберът и почват да ги молят да пращат пари на някой, който са гледали по Интернет, а техните мама и татко цял ден са работили и изобщо не им е до глобата на този. Ето за това и той спря набързо кампанията по обединяване на семейството clashers, както ги нарича. Друго нещо, което искам да добавя е, че Слави не е глупав и много добре осъзнава рекламата, която си прави с 2 емисии по новините на БТВ.

# 773
Ще ги даде за благотворителност, той каза от самото начало.
Парите са наистина много, може би това му е чистият доход за около 2 месеца. Дарения се събират навсякъде, ютубъри с милиооони абонати имат patreon и никой не го осмива. Но за съжаление тук не сме дорасли за това и затова се реагира така.
Много се кефя на успеха на Любо Жечев, следя го от доста време и се чудех защо има толкова малко абонати. Заслужава ги в пъти повече от Сандефф+Стела, Геритата и други недоразумения.
Знаеш ли кое дразни при Слави? Това, че лъже. Въпросния поход за него си е чист бизнес, от който той накрая си е взел "заплатата". Тоест той използва децата, замаскирайки го под много благородната кауза, взима си парите от спонсорите и накрая събира от всички пари за глобата. Ами съжалявам, ама е много подлизурско.
И стига с това колко му били образователни видеата. Аз не виждам нищо образователно във видео тип "Топ 10 мистерии". Назад бяха публикували една статия, която много добре описва Слави, прочетете я.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 21:45 от Blackbling

# 774
  • Бургас
В началото ми бяха интересни видеата му беше различен но след това намерих един американец който е правил подобни видеа още 2016 или 17 Слави яко си го копираше  от тогава още не ми е чист.Плюс това голяма книга написа няма що и той писател се извъди 🤨 Пътя към ада е постлан с добри намерения така й при него уж благородно изкачване ама спонсорирано.

# 775
  • Berlin
Аз съм чела коментари, че и Емил Конрад е копирал от други и популяризирал сред малките стари майтапи от едно време, които те нормално няма как да знаят. Не съм го гледала никога, де. Само клюкаря.😄

# 776
Айде БГ също копират абсолютно всичко от американци.

# 777
  • София
Може и да не е копирано , просто вече всичко е измислено както се казва 😁

# 778
Може и да не е копирано , просто вече всичко е измислено както се казва 😁
Имам предвид, че по абсолютно същия начин е структурирано всичко. Дори и класациите съдържат 1:1 информация. Едно е Конрад да се вдъхнови от Шейн и да направи женски образ за скечове, друго е да гледаш класация на английски и да я преведеш и предадеш по същия начин. Липсва им креативност.

# 779
Има толкова интересни неща за България за които може да се направи класация. Може да се направят клипове за турското робство, за комунизма и още много интересни неща, които са се случвали в България все пак нашата държава съществува от 681 г. Има толкова много мистика и събития, които са 100 пъти по-интересни от нещата в техните видеа за чуждестранните държави, ама все пак е много по-лесно да вземеш наготово информацията. Ако се правят такива видеа за България ще трябва да ровят, да разпитват и т.н. Затова съм ЗА факта да бъдат спонсорирани, за да имат достатъчно средства да направят нещо такова, ама малко вероятно да поемат такава посока и след като им се плаща. Затова подкрепих и идеята на Слави за изкачването на Мусала и и въпреки спонсорите,ама с видеото за тази глоба и апела към децата за пари останах много разочарована. Наистина добро впечатление ми направи Любомир Жечев с видеото за Ричко, както и с видеата за Майкъл Джексън. Човекът наистина се беше постарал за информация, изключително добре структурирани видеа и се надявам каналът му да се развие и с нетърпение очаквам още от него.

Общи условия

Активация на акаунт