Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 22

• 27 964
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
  • София
aDream , проучванията сочат, че кърмачките по-лесно си връщат старите килограми, т.е. отслабват. Но си зависи от организма, въпреки че е банално. Ако се качи много или се отслабне много, то вероятно не е от кърменето, а може да има друга причина. Много често жените отключват проблеми с щитовидната жлеза по време на бременност, хубаво е да я провериш. Отслабва се обикновено при хипер функция.

_limonche_, авитон пият и децата...но дали не беше някаква детска версия. Не би трябвало да има проблем, вътре май имаше някакви природни средства. Контактувала съм с една имуноложка, тя го препоръчва като лек и действащ антивирусен препарат и за стимулиране на имунната система. За жалост, миналата есен отключих херпес, като никога досега не бях имала...никакъв, никъде. Пих го 2-3 пъти и не съм сигурна, че подейства, но моят е доста агресивен. При вируси тип настинки, смятам, че би подействал.  

Lubena Бебето може да бъде хранено и с лъжичка или чашка. Вероятно няма да е толкова лесно за хранещия, но все е нещо Simple Smile А и е по-щадящо за кърменето, бебето не привиква към тях. На мен "любима" ми е сондата за дохранване. Майките я ползват да дохранват на гърда, но и често съм виждала видеа и снимки как с нея хранят татковци, баби или осиновители. Малка тръбичка натопена в шише с мляко, а другия край лепнат за измит палец(и чист нокът). Бебето суче палеца и така всмуква и мляко Simple Smile  
Тази статия може да ви даде идеи за шишето, като споменавам, че все пак трябва да е рядко, за да не възникнат проблеми със сукането https://lllbg.org/2013/07/priuchavane-shishe/

danaya.d Наддаването е в рамките на нормалното. Да, някои бебета втория месец качват много, но това не е правило. Педиатърката, вероятно, е свикнала с бебетата, които качват по 1700 втория месец(малкият ми син Smile ) , но и 750гр си е в нормата. Не всички бебета са буци. Ако беше 400-500 можеше да говорим, че е малко. Ти се справяш добре, това което споделяш, че правиш е точно начина да се справите. Често кърмене, ти да инициираш, ако бебето не се сеща. Изхождането звучи нормално за възрастта и. Даваш ли нещо друго освен кърма? Ритъмът, който имате звучи добре, но винаги можеш да вмъкнеш още 1-2 кърмения, за твое успокоение.
 Ето тук може да прочетеш една статия за това какво се случва с кърменото бебе през първите 6 седмици. И за вас важи, мисля, че ще се успокоиш Simple Smile https://www.bg-mamma.com/?topic=21140  Ако е и родена мъничка, вероятно си е характерност на нейния организъм да си е дребничка. Имам позната с 3 момиченца, всички ги изписват по 2400-2500 и на месец са примерно 3400. Спомням си, че голямото и момиченце беше 9кг на почти 3 години.

sunny_kid това, което споделяш ми е много познато. Съчувствам ти и те прегръщам! Малкият ми син имаше силен рефлукс. Не се отразяваше на наддаване, даже беше огромен(него споменах горе...на 2 навършени месеца 7 100) . Но на ден по 5-6 пъти повръщане на фонтан. Не повръщаше само в слинг и нощем, като спяхме заедно. Сменях дрехи постоянно, бършех подове, дивани, вечер сменях спално бельо по 2-3 пъти. Като заспеше дълбоко след 12 спираше да повръща до сутринта в 6. С баткото бях свикнала на лежерно кърмене, почивка с бебето..тук такова нямаше-ако случайно заспи с кърмене, след 10 минути се оповръщаше. Всяка вечер плачеше по 2 часа и не успяваше да засуче. Гадеше му се и от зърното. Всички стандартни препоръки приложих, накрая вече обмислях сироп за рефлукс. Отлагах, защото има проучвания, че пречи на усвояването на калций и може да създаде проблеми с костите по-нататък. Това, което смятам, че помогна е просто порастването и сядането. След, като седна малко по-стабилно (6-7 месец) намали повръщането рязко. Продължи до към 8 рядко...само при хранене с твърда храна, ако си бръкне в гърлото повечко. Имай предвид, че може да ти препоръчат ранно захранване по тази причина. Това може да увеличи повръщането, да върне колички..дори да не повръща, дискомфортът и киселините може да си останат...просто, заради пълното стомахче, да не излиза през устата.  Облекчаваш ситуацията ден за ден...със сигурност ще мине, просто трябва време. Често и храната не е виновна, просто детето има незряла храносмилателна система. Ако не виждаш подобрение с диетата и пряка връзка между храната и дискомфорта, няма нужда да се ограничаваш. Може да пробваш със слинг, доста бебета не повръщат в тях-така може да се разхождаш, да си вършиш нещо...а детето ще е поизпр:laughing:авено и няма да повръща. Той успокоява бебето и често и количките намаляват.  

Тъй, дълго стана  Smile

# 76
  • София
Лошото е, че при моето бебе е така наречения " киселинен / тих / скрит " рефлукс ( нарича се и по трите начина ) , което повече ме притеснява от баналния рефлукс. И затова кърменето ни е ад, а и той, милия, много се мъчи. Чета, че много деца се отбивали така, дано при нас не се случи. И да, педиатър изписа Гастротус бебе, сякаш го облекчава малко за момент, но само толкова. За съжаление, живея в малък град и няма детски гастроентеролози, но другия месец се надявам да имаме път към София и ако продължава така, ще го заведа.

# 77
  • София
Обмисляла ли си да спреш млечните, които консумираш за поне месец, за да видиш дали рефлукса няма да се повлияе от диетата?

При синът ми имаше скрит рефлукс, с който кърменето бе ад - извиваше се на дъга, ревеше сякаш му изливам отрова гърлото, не искаше да яде (наложи се да проучат на биберон, за да го приспя и да го храня в заспало състояние). В момента, в който го диагностицираха с АБКМ и минах на диета без млечни, рефлукса рязко спря...

# 78
  • София
Спряла съм млечните от около две седмици. Не виждам разлика, но мисля да си продължа с диетата.

# 79
Дези, и аз за това те питам. При мен херпесът се появи по време на бременността, никога не бях имала и беше шок за мен.

# 80
Дези, много ни беше полезно четивото! И доста успокояващо, благодаря ти! Иначе на въпроса ти - не, не даваме нищо освен майчиното мляко. Само на залъгалка я научиха в последно време. Все се надявам да е временен период нервноста при сучене и да започне по-продължително да хапва.

# 81
  • София
Спряла съм млечните от около две седмици. Не виждам разлика, но мисля да си продължа с диетата.

Около две-три седмици на строга диета и би трябвало да има ефект. Спрете, ако не сте, всичко съдържащо мляко - не купувайте неща с млечен протеин, суроватка, сухо мляко, казеин. Соята/соевия лецитин също спрете. Четете етикетите хубаво, защото слагат навсякъде млечен протеин (колбаси), както и соев лецитин (захарни изделия, макар че и в хляб съм виждала). Овче, козе, биволско млечни продукти и месо също не може...

Опитайте се да не близвате нищо от посоченото по-горе. Нека няма "ей сега от малко нищо няма да ми стане", защото не върши работа. И ако можете, посетете грамотен гастроентеролог.

# 82
Здравейте, бебето ми е на 40дни, на смесено хранене. На 4ти ден се консултирах с консултант, защото така и не усетих слизане на кърмата. Казаха ми хипоплазия и че няма да мога да се справя сама. Тогава количеството беше около 5мл.. сега успявам да изцедя около 30мл, редовно я слагам на гърда и тя суче мн добре въпреки бибероните. Въпроса ми е мога ли да очаквам да се увеличи количеството възможно ли е с тази диагноза? За момента пия сминдух, жаблек и още един чай, слагам я редовно и цедя 1-2 пъти на денонощие.

# 83
# 84
  • София
Феичка13, благодаря за съветите! Аз всичко съм спряла - общо взето ям много еднообразно, точно поради тази причина. Карам предимно на въглехидрати - хляб, картофи и ориз, ям краставици и чушки, плодове също хапвам. Сладко не ям, само халва от време на време. Ядките и тях ги поспрях, че съвсем ще стана дебелана. Ама рефлукса си го мъчи и това е!

# 85
Пускала съм си хормони, всичко беше ок. Пак ще ги пусна, защото още слабея. Забравях да ям по едно време от грижи по бебето и дома, от напрежение и нямане на помощ.... Сега си налагам 3 дневно хранене с леки закуски между тях, като гледам да са калорични неща. Ще отида на преглед и дано се оправят бързо нещата. А и честно казано , си имах и разни неприятности и доста изнервяне, може и тревогите да са повлияли...

# 86
Момичета, малката е по-добре, но аз се събудих с ужасна кашлицата. Целите гърди ме болят като кашлям. Личната изписа https://apteka.framar.bg/16002003/%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BF … -100-%D0%BC%D0%BB и хустагел. Подходящи ли са при кърмене, като хустагел няма да мажа на гърдите? Има ли нещо друго съвместимо с кърменето, което мога да взема за кашлица?

# 87
Мукоплант лека нощ аз пиех от детския. Честно казано не вярвам да помогнат. Изпих тонове сиропи и нищо... Снимка правихте ли на бял дроб, защото болка в гърдите не звучи добре.

blue_eyez, честно казано не съм запозната, само съм чела една статия някога. Все пак с редовно слагане на гърда и редовно цедене опитайте да увеличите количеството. Бебето да се кърми на всеки 2 часа и една нощна пауза 3 часа, след кърмене да се цеди по 10 мин дори и на празно. Пийте си добавките, пийте много вода. Може да се консултирате със сертифициран консултант, те са по-компетентни.

# 88
Не сме правили снимка, каза ако нямам подобрение от сиропа да отида пак.

# 89
Ако чува хрипове снимката е задължителна, поне според моята лекарка.
Правете и инхалации с лайка над тенджера или физ. разтвор ако имате инхалатор. Може да опитате и бабината рецепта с ряпата...издълбава се една черна ряпа, да стане като купичка и се пълни с мед, седи така една нощ и следващия ден меда се изяжда по малко през целия ден. Аз не съм го пробвала, но съм чувала добри отзиви. Иначе теснолистен живовляк може да се вземе и на билка и да си правите чай, свекърва ми твърди че помага.

Общи условия

Активация на акаунт