Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 22

• 27 966
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • София
_limonche_ моето с този херпес е една епопея, която вероятно не е приключила. При последната менструация не ми излезе(иначе имам паузи без от по седмица...веднъж изчезна последната рана, след 3 дни ми дойде и се появи пак) и съм много щастлива. Но след седмица се очаква да ми дойде и ми е много кофти, имам чувството, че пак ще се появи :/ Какво ли не пих, мазах...Последно пих Л-лизин, от малко преди предишната менструация и се чудя дали е помогнал... Кошмар е, все съм имала разни проблеми, но това е нещо отвратително.  
И двете Хустагил и Мукоплант са ок. Първото го мажат и на малки деца, но не в областта на сърцето. Ако се наложи снимка в един момент(дано бързо се оправиш) няма проблем да се кърми веднага след нея.
   Ако имаш инхалатор-прави си инхалации само с физиологичен разтвор, вътре билки не се слагат. Ако правиш с тенджера-по скоро да се изпарява в близост до теб(същата работа върши душ и да напариш цялата баня) , опасно е да дишаш парата над вряща течност.  

Доколкото знам, от разните алергенни храни е добре да се ограничиш за поне 4 седмици, за да се ичистят разни натрупвания и после бавно да ги въведеш, като вдигаш количеството и наблюдавап за реакция. При моя син също по едно време имах чувството, че от млечните повръща така, а и той имаше обриви, лишеи, петна. Спрях ги с голяма мъка...6 седмици. Нищо не се изчисти, той продължи да си повръща.  

blue_eyez, удобно ли е да кажеш с кой се консултира? Хедра? Диагнозата може да създаде трудности, но не означава, че няма да се справиш Simple Smile Ти дори в момента се справяш, като кърмиш, а виж и количеството се е увеличило. Предполагам, че са ти казали, че това от помпата не дава ясна представа за количествата. Щом бебето суче добре, вероятно си изсуква повече. Всяка капка кърма е ценна, кърменето не е "всичко или нищо", много жени са хранели смесено дълго време и се справят Simple Smile

# 91
Дези. , благодаря за добрите думи, хубаво е да чуе човек, че не е пълен провал Simple Smile) Консултирах с Ася Димитрова, даде ми доста насоки, но аз и вас да попитам. Ами продължавам напред Simple Smile

# 92
Дези. , благодаря за добрите думи, хубаво е да чуе човек, че не е пълен провал Simple Smile) Консултирах с Ася Димитрова, даде ми доста насоки, но аз и вас да попитам. Ами продължавам напред Simple Smile
Ася Демирева е IBCLC консултант. Следвайте съветите ѝ. На мен ми е помогнала с доста съвети и е прекрасен човек.
Въпреки , че имате хипоплазия е напълно възможно да кърмите. Няма никакво значение, че детето ще е на смесено хранене. Важно е да се получи връзката майка-бебе и да му давате кърма колкото е възможно. Не се отказвайте, всяка капка кърма е ценна. Има доста майки, кърмили успешно дълго време, макар и с хипоплазия. При вас помпата ще ви е необходима почти постоянно, предполагам и добавката. Опитайте се да давате добавката само и единствено със сонда, за да стимулирате лактацията. Също ви съветвам да не спирате нощните кърмения и цеденето с помпа нощем, колкото и да ви се иска да поспите повече. Това ще запази дълго време лактацията ви.
Успех ви желая и щастливи мигове с бебето. Не се отказвайте, кураж!

# 93
Много благодаря за съветите! Hug

# 94
Дези, за херпесът ми препоръчаха биобран. Като, че ли имаше ефект, не знам дали от него или просто период на затишие, но ще продължавам да си го пия. Сега правя пауза и от септември започвам пак 3 месечен курс. Пийвам си от време на време Изопринозин и Ацикловир, ако имам някакви съмнения. Мен много ме скапа и физически и психически, та съм готова на всичко само и само да се отърва.

# 95
Лимонче, пробвахте ли моя цяр с маята за хляб? Би ми било интересно дали ще помогне... Също така в този ред на мисли намерих интересен продукт в биомагазините...хранителна мая на люспи, много богата на вит. Б и за мен много приятна на вкус, предполагам, че би имала подобен ефект като маята за хляб, но не съм сигурна. А какъв е херпеса симплекс или зостер?

# 96
Ваня, пробвах, но не мога да кажа точно от кое се повлия, понеже пробвах доста неща на веднъж. Чувала съм за тази хранителна мая, че е много полезна и ще я пробвам. Моите херперси са симплекс, тип 1 и тип 2.

# 97
Хранителната мая е много вкусна, поне за мен, поръсвам си я на салатата.

# 98
  • София
blue_eyez, питах кой консултант, защото обикновено консултантите се въздържат от диагнози. Не са лекари, нямат право...както и да препоръчват добавки/лекарства.  Ася е добър консултант, прави впечатление на позитивна Simple Smile  Може да обсъдиш с нея дохранването със сонда, както vartoglava е писала. Това е лесен и щадящ начин за дохранване, но е хубаво да го обсъдите. От споделено от други жени знам, че кръговратът на кърмене, цедене, дохранване дотежава, а така ще си спестиш стъпката с дохранването. Бебето ще суче и стимулира, едновременно с това ще си изпива изцедената кърма/ам ако даваш.  Може да обсъдите и power pumping ако не ти е споменала . Накратко казано-кратки сесии на интензивно цедене за известно време, за да се увеличи лактацията за няколко дни.  https://www.lansinoh.com/resources/power-pumping-what-is-it-is-it-for-me.html

Лимонче, и мен много ме сдухва, направо не е живот. Моят е генитален, пусках и изследвания, но лекарката ме предупреди, че могат да излязат и фалшиво отрицателни-еми отрицателни бяха. А е 1 към 1. Пих ацикловир, мазала съм също, Изопринозин(макар, че е отрова, а аз съм с Хашимото). Авирон няколко пъти, едно с В...забравих го как се казва. Не действат, появява се. След първото пиене на Авирон го нямаше 2 месеца( януари и февруари) после всеки месец чак докато ми дойде Юли. Тогава пропусна, след като бях започнала Л лизин и отново да си пия Еутирокса за щитовидната(казват, че при започване/възобновяване на терапията, също се се повлиявал херпеса)  Та чакам да видя този месец...нещо не съм обнадеждена, настинала съм 1 месец вече, с почти непрекъснат отит.
 Стига локуми, че не е по темата Laughing  
Иначе се готвя да започвам автоимунен протокол, кърмачето ми е голямо вече, надали ще го впечатли някакво намаляване на кърмата, но се съмнявам да се случи.

# 99
Момичета, ходих на невролог за кръста и гърба и ми изписа Алгасан за мазане. Предупредих го, че кърмя няколко пъти, дори като пишеше рецептата пак казах- сега поглеждам на листовката пише,  че не може по време на бременност и кърмене. Не знам по коя съставка да го проверя в онуй линкче... е това съдържа

Скрит текст:
...че прочетох за локум и се сетих 😁 онзи ден чух , че блистери се оправят като се махне пудрата захар на локума и се сложи парчето локум върху блистера 😳 това пък защо..?!

# 100
Мажи се, то се маже локално, а и като гледам повечето съставки са масла, т.е. сравнително био продукт. Това го пишат задължително, ако продуктът не е тестван за бременни/кърмещи.

# 101
Deep relief (съдържа ибупрофен) става и аз го предпочитам пред разни по-био неща, защото повечето масла може да имат какви ли не ефекти, а и са алергени за децата.

# 102
Duceto, иди на добър кинезитерапевт, ще се почувстваш по-добре, защото с лекарства третираш само симптома, а не лекуваш проблема 😉
Ще се помацаш сега известно време и скоро болката пак ще се обади.

# 103
Благодаря, момичета 💐 тепърва ще се занимавам с този ми проблем, че ми е още от първата бременност, но вече не се търпи 😩 Дийп рилийф, рефригеранс- всичко съм мазала, не помагат особено .

# 104
Момичета, аз пак да ви досаждам с нашите бели кахъри... От кога започнахте да давате вода и по какво се водите при захранването, книга, форум.

Общи условия

Активация на акаунт