Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 535
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За десетки пъти минаване на Кулата в посока Гърция, нито веднъж не са ни проверени документите на гише, винаги полицаите, българският и гръцкият, са навън и гледат документите на място. Все тая, кой каквото иска да носи.

# 556
За десетки пъти минаване на Кулата в посока Гърция, нито веднъж не са ни проверени документите на гише, винаги полицаите, българският и гръцкият, са навън и гледат документите на място. Все тая, кой каквото иска да носи.
явно ползваме различни пунктове наречени Кулата. Миналото лято минахме от там 8 пъти, един път не видях полицай да ходи покрай колите. Той трябва и да е луд де, температурата е над 40С.

Сега сериозно. Пункта ни с Гърция е със страна от шенген и задължително се сканират паспортите/документите на български и др граждани, който не са членове на Шенген.

# 557
  • някъде ... тук ...
От Ковида насам повечето пъти граничните са си всеки в кабинката и поне преглеждат документите, а и сканират. Даже и талона на колата гледат. Сега като се прибирахме от Тасос, гръкът само ги разгледа, а нашата ги и сканира. На влизане в Гърция сканираха и на двете гишета.
Не може да се каже -така е м не е така.

# 558
Един с един път не са ни проверявали по идентичен начин. Веднъж сканират, веднъж само помахват да минеш, веднъж искат талон на колата, веднъж не искат, веднъж гледат актовете за раждане, друг път казват, че са излишни, а един път, когато бях сама с двете деца, ме накараха да вляза в кабината и пред мен с помощта на лупа, служителя буквално човъркаше с нокът печата на пълномощното от баща им. Така че съм на мнение по-добре презастрахован с повече документи, от колкото да се забавиш и потиш на границата (реално до сега за недопуснати преминаващи не съм чувала)

# 559
На нас ни свърши работа снимка на телефона на акта за раждане (искаха ни го, защото с таткото сме с различни фамилии). Nerd

# 560
Препоръчвам ви да се качите на Ипсарио. Почти цял ден преход , много красиво, а гледката от върха е зашеметяваща.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 02:31 от Remember me

# 561
  • Поморие
Обмисляме септември 4-5 дни почивка на о.Тасос препоръчайте ми място на острова към което да се носоча в търсене на оферти - с близнаци на 5 годинки сме.

# 562
  • София
Remember me наистина изглежда зашеметяващо, само че мен ме е страх от високо. Миналата година едва изтраях качването  с кола до манастира Архангел Михаил. Вие как се качихте, мисля си, че пеша по ще ми понесе ако е.

# 563
Пеша се ходи, не е стръмно и няма да съжалявате. Това е най-високия връх на Тасос.

# 564
А от къде е по-добре да се хване ферибот - от Кавала или от Керамоти? Като цена май е еднакво (малко учудващо), но като чакане, пътуване до там и прочее.
И как се пътува - колата паркиране, хората отделно на палубите или си стоят в колата?
Билетът как е - 20 евро за колата + Х по 5 евро за хората?

# 565
  • София
От Керамоти е най-бързо и има много курсове през деня. Затова и не се чака на опашки много за качване. Шофьорът вкарва колата в товарното и се качва на палубата при другите пътници. Цената е толкова, билети се купуват от будките на пристанището.

# 566
  • ново
И си купувате царевични пръчки да храните гларусите по време на пътуването 😀
Няколко пъти сме ходили от Керамоти и никога не сме чакали повече от 10-15 минути.

# 567
На керамоти съм чакала да минат 3 ферибота, докато на Кавала винаги съм минавала веднага.
Така няколко години поред

# 568
  • София
На Керамоти не съм чакала досега. Миналото лято два пъти ходихме и даже на отиване първия път не ни взеха пари. Някакъв чичко крещеше и ръкомахаше " Айде, айде" и ние минахме . И на корабчето не ни  взеха пари и се возихме гратис.

# 569
  • София
Ооо, миналата година за първи път ми се случи да чакаме на Керамоти, ама голямо чакане, юли месец - аз толкова народ и коли не бях виждала, напълнихме 2 ферибота, колите - ламарина до ламарина. Чакаш на огромна опашка за билети, колите не можеха да вземат завоя към ферибота... Септември вече беше нормална обстановката.

Общи условия

Активация на акаунт