Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 499
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • here and now
Скрит текст:
Light Beam,
Благодаря за включването, но си предпочитам варианта с лодката.
Миналата година бях с колата на Салиара и Порто Вати и не бих отишла отново(красиви са но ми стига едно ходене), но детето тогава не беше с мен, та сега заради нея... Искам да ги види за един ден. Още повече, че на Макриамос има 50 евро вход откъм сушата, а за тези пари ще платя лодката и ще е бонус преживяване.
Ако се спра на нещо и го ползваме, ще споделя отзиви.

Вчера ползвахме таква лодка, но не беше частно пътуване, а организиран мини круиз за туристи.
Използвахме Victoria boat trip. Тръгва от старото пристанище на Лименас в 9.30 до 15.30 часа. Цената е 40 евро на човек. В нея е включено кафе, сок и обяд сувлаки и кюфтета. Имат 5 спирки за гмуркане не винаги до плаж. Разглеждат се Порто Вати, Марбъл, Макриамос, Голдън бийч. Около Марбъл има дълга спирка за плуване и може да се стигне до него за да се разгледа. Дори и за лоши плувци е подходящо това. Аз бях с жилетка във водата. Беше забавно и идеално, за да се видят и трудно достъпните плажове. Направих чудесни снимки
Отметнах го и аз това. Запазих от тук
 https://www.aegeansea-cruises.com/tour/half-day-luxury-sailing-c … spots-of-thassos/
Идеята ми беше, да пътуваме рано за да избегнем опашките по границата и да уплътня времето до настаняването в хотела. Получи ми се.
В описанието пише, че е до Вати, което ме устройваше по принцип, но все пак и до Голдън бийч стигнахме (там детето се гмурка и беше впечатлено). На Порто Вати плувахме до брега(аз с жилетка, че съм пишман плувкиня), та успя да го види и от брега. 2 бяха спирките за гмуркане около 30 минути всяка.
За деца(моето е на 12) мога да препоръчам водния парк на Скала Марион, на Платана бийч. Има свободна зона и бийч бар с прилични цени. Няма минимална консумация и не те налазват да поръчаш, още преди да си се настанил. Такъв видях и на Голдън бийч миналата година, ако на някой му е по-близо. Плажа е с камъчета, сравнително бързо става дълбоко, водата е чиста.

# 676
https://goo.gl/maps/bf1hY6vjBx1qAPM19
Аз съм ял тук, но може би не е всеки ден. С обаждане по телефона ще стане ясно, селото е идеално за кратка разходка.
Отидохме, нямаше чеверме и хапването беше по скъпичко, трябваше и да изчакаме 30-40 минути, за което ни предупредиха още в началото.
Мястото е интересно и ни хареса, разходихме се по калдъръмените улички, направихме снимки, има и кафене.
Менюто е интересно. Фавата ми хареса много. Сервитьорът говореше отличен български, бил е студент в Пловдив 😀

# 677
Здравейте, четох, че има много оси на Тасос. Така ли е? На нас ни е първо ходене,  приемам препоръки за репеленти или каквото помага наистина Simple Smile

# 678
И аз така бях чела, но и 4те пъти, когато сме ходили не съм попадала на оси. Може би зависи от месеца. Ние сме ходили края на юни и септември.

# 679
  • here and now
Оси нямаше, но си имаше комари.
Репелент взех някакъв от гръцка аптека, свърши работа.

# 680
Оси нямаше, но си имаше комари.
Репелент взех някакъв от гръцка аптека, свърши работа.
Благодаря ви  Simple Smile

# 681
Има оси, не са толкова много, на Кефалония като сме ходили повече са ни нападали.
Комари си има, при настаняването ни стаята ни беше пълна, мъжо уби поне 10. Накрая от супермаркета взех един спрей, напръскахме стаята хубаво, отидохме на вечеря и до края на почивката оставихме в контакта включен един изпарител. Нито един комар не влезе, до момента в който спряхме изпарителя. Имам чувството, че чакаха на нисък старт пред вратата посред бял ден.
Репалент купих пак от там, Off един оранжев от супера.

# 682
  • София
Аз точно това се замислих за комарите..че тази година изобщо нямаше и следа - а сменихме три места на настаняване...изглежда хората си пръскат. Иначе оси имаше чат-пат, тук на Теологос минавайки покрай таверните, имаше доста съдове с пушек по масите, което ме кара да мисля, че има, но днес тествахме другата таверна Климатария по препоръка от темата - благодаря ти, Amidala🌺 - наистина всичко беше много вкусно, хлябът - топъл и сервиран с масло с подправки...наистина и доста местни обядваха тук, което ме навежда на мисълта, че уцелихме мястото - препоръчвам и аз👍

Всеки път като минем покрай колоните паркирали коли на якия пек, ама километри направо, за плажа на Алики и им се чудя на акъла как хората се навиват на подобни изпълнения в най-голямата жега и след това напечени от плажа да катерят и вървят ли вървят под жежкото слънце, докато си стигнат колите....Или такива, които газят камънаци, докато стигнат пясъчно дъно на друг от плажовете! Днес на плажа Сан Антонио, посока Потос, който е с огромна плажна ивица - водата мътна, не виждаш дъното, даже имаше петна от мазут по мое мнение...пълна гняс!А на Голдън бийч, Парадайс, Кинира - вода прозрачна, рибки.....Но хора всякакви!

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 22:42 от Valena25

# 683
По мои наблюдения водата се размътва от водорасли.
Бяхме на Голдън Бийч, страхотен плаж, но голям не е закътан. Излезе вятър, малки вълни и веднага избутаха на брега водорасли, едни черно-кафеви, отдалеч като гледаш изглежда като замърсяване, всъщност са водорасли.

# 684
Водата не става мътна от водораслите, а от вида на дъното. В такива заливи като на Сан Антонио, в които се вливат реки или канали, на дъното се утаяват много глинести и други наноси, от който водата помътнява, особено при определени условия. На пясъчното или каменисто дъно водата е бистра.
Винаги избягваме заливи, в които се вливат реки. То всъщност наносите са най-малкият проблем, всякакви чудесии се вливат в морето с речните води.

# 685
  • Бургас
Здрвейте, извинявам се ако наскоро е коментирано, не успях да прочета повече от 4-5 страници, а трябва да резервирам нещо, че бързо се заемат местата, които харесах. Искам да попитам дали имате отзиви за Epicentrum Suites, Лименария и Nikoleta Luxury Villa, Лименас. Ние сме с две деца на 10 и 14. На плаж ще ходим с кола така или иначе, да ги пообиколим, но вечер искам да има място за разходки и хапване на пешеходно разстояние. Много благодаря предварително

# 686
Здравейте! Дали някой е бил в хотел Мирамар на Скала Потамяс? Бих се радвала ако споделите  отзиви за хотела, най-близък плаж, заведения?

# 687
Здравейте, плануваме почивка на о. Тасос в Скала Потамия. Ще отседнем в Terra Mare, трябва да е в близост на Golden Beach. Може ли да споделите цените по плажа, чадър, шезлонг? Ако някой има и впечатления от мястото на настаняване ще бъда благодарна да споделите. Ще бъдем двама възрастни с дете на 7г.

# 688
  • тук и там
Миналата година бяхме за кратко в Тасос, останахме доволни. За наш срам-посетихме само три плажа- Голдън бийч(бяхме с Скала Потамия), Парадайз и Мраморният плаж.  На децата най-много им хареса Парадайз, на мен не ми хареса това изкачване нагоре, Мраморният не бих повторила-красив плаж, тюркоазена вода, но за плажуване не ни накефи с тези камъни.
Тази година мислим да наваксаме с плажовете и разглеждането на острова. Моля препоръчайте ни хубави пясъчни плажове и места , които са интересни за посещение. Записах си Кинира(плаж),ще съм благодарна и за други препоръки.
Миналата година бяхме отседнали в Алистън в Скала Потамия. Доволни останахме, включена е и закуска.
Тази година направихме резервация пак  там. Препоръчвам студията- на хубаво място, близо до плажа, любезни домакини.
http://www.aliston.gr/
Ние през букинг направихме резервация и миналата и тази година.

# 689
  • ново
Кайсия, в Кинира няма хубав плаж, или поне за мен не е нищо особено. За децата най-хубав е Парадайз, после Голдън бийч.  Плажовете се  виждат от пътя, слизате и пробвате. Кога ще сте там 🙂

Общи условия

Активация на акаунт