Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 501
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
С кола или друго превозно средство. Ето линк с локацията. Близо е Кинира и Лутра.

https://maps.app.goo.gl/LgPU3YMCgmiHEdfM6

# 616
В повечето заведения (всички, в които ме били) и в повечето магазини, се плаща с карта.

# 617
  • ново
Здравейте момичета! Някой знае ли как се стига от Лименас до плажа Парадайс и до кое селце е близо?
Ако сте без кола на много места дават скутери и АТВ-та под наем.

# 618
  • малкия йеросалим
Здравейте.Другата седмица заминаваме за почивката ни в Лименас.Преди няколко месеца резервирахме за Abbacy Katiana's Castelleti 1.Сега като се разрових има доста негативни отзиви за мястота за настаняване.Моля ако някой го е посещавал да сподели впечатления!

# 619
Благодаря ви

# 620
  • here and now
Някой от вас използвал ли е тези еднодневни трипове с лодка/яхта? Детето иска да види Салиара и околните подобни плажове, а на мен честно казано не ми се шофира до там отново.

# 621
Каква е цената да се наеме мотор или скутер? Има ли къде на Голдън Бийч?

# 622
А каква е цената за Атв

# 623
Здравейте, може ли препоръки за хотел, където плажа е пясъчен?

# 624
  • София
Здравейте, може ли препоръки за хотел, където плажа е пясъчен?
Ester luxury rooms- познавам собственичката и е много чисто, с прекрасна гледка (на първа линия). В Скала Потамия е (имат и сайт).

# 625
Здравейте.  Обмисляме почивка на Тасос през септември.  Може ли да ме насочите в коя част на острова е добре да отседнем с оглед на хубави плажове и таверни . Досега само веднъж сме били в Гърция., миналата година почивахме на Халкидики,  Касандра ,  отседнахме в Афитос

# 626
Момичета, които давате насоки за Тасос, благодаря Ви за всички съвети! Изкарахме си невероятна почивка на Тасос тази година! Всеки ден бяхме на Парадайс, плажът е плитък, най-хубавият на който съм била, за деца е просто супер, за миг не съм се притеснявала за тяхната безопасност. Аз също не помня да съм стояла толкова много във водата, много е приятно. Заведенията, които Valena25 ми препоръча (Faros и Agorastos) са уникални - и откъм храна, и откъм гледка. Бих се връщала всяка година, само заради тях. Добавям една таверна, която посетихме няколко пъти в Потамия - Krambousa, намира се на плажната алея. Пожелавам на всички любители на Тасос да изживеят едно незабравимо лято!

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 11:03 от Abogada

# 627
Някой от вас използвал ли е тези еднодневни трипове с лодка/яхта? Детето иска да види Салиара и околните подобни плажове, а на мен честно казано не ми се шофира до там отново.
Лично според мен обиколката на острова с кола е за предпочитане. Плажовете не са трудно достъпни. Само до Салиара има малко повечко прахоляк и дупки по черния път, но пък са няколко километра само.
С лодка няма много подходящи плажове за акоститане. На Мраморния/Салиара спират, но по-навътре в морето и трябва да преплувате до брега.
Много по-хубаво е с лодка около Амулиани и Диапорос. Там е по-подходящо за такива цели и лодките спират на плажа.

Ако не ви се шофира, може да си вземете такси и да се разберете да дойде да ви прибере. Цените им са нормални.

# 628
  • София
Момичета, които давате насоки за Тасос, благодаря Ви за всички съвети! Изкарахме си невероятна почивка на Тасос тази година! Всеки ден бяхме на Парадайс, плажът е плитък, най-хубавият на който съм била, за деца е просто супер, за миг не съм се притеснявала за тяхната безопасност. Аз също не помня да съм стояла толкова много във водата, много е приятно. Заведенията, които Valena25 ми препоръча (Faros и Agorastos) са уникални - и откъм храна, и откъм гледка. Бих се връщала всяка година, само заради тях. Добавям една таверна, която посетихме няколко пъти в Потамия - Krambousa, намира се на плажната алея. Пожелавам на всички любители на Тасос да изживеят едно незабравимо лято!

Abogada, много много се радвам, че сте останали толкова доволни от Тасос, Парадайс и местата за хапване - те наистина са уникални и останаха в сърцата ни - удоволствие е да похапваш вкусна храна на подобни прекрасни места, а за гледката - особено от Фарос...to die for:) Задължително ще пробваме и вашата таверна. Вие къде бяхте отседнали?

Agorastos❤️🍽 -  ястия, поднесени с вид като от скъп ресторант, а всъщност на много прилични цени:

Faros❤️🍽: имат си и нещо като малко импровизирано плажче върху скалите със стълбички към водата, имаше хора, които се печаха  на пуфове и шезлонги. За мен е малко екстремно и в тази кристална вода се виждат морски таларежи по скалите, но изглежда магнетично отгоре.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 21:47 от Valena25

# 629
  • here and now
Light Beam,
Благодаря за включването, но си предпочитам варианта с лодката.
Миналата година бях с колата на Салиара и Порто Вати и не бих отишла отново(красиви са но ми стига едно ходене), но детето тогава не беше с мен, та сега заради нея... Искам да ги види за един ден. Още повече, че на Макриамос има 50 евро вход откъм сушата, а за тези пари ще платя лодката и ще е бонус преживяване.
Ако се спра на нещо и го ползваме, ще споделя отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт