Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 530
  • 755
  •   2
Отговори
# 420
  • София
Ние сме в Скала Марион от първи.Чудех се какви са тези миниатюрни пепелни късчета утаени на дъното на морето сутрин и се издигат през деня. Явно дъждовете и вятъра са довяли чак до тук пепел. Но са наистина малко. Морето си е идеално, само времето днес е облачно.

# 421
Времето си е направо студено днес.
Препоръчайте ми някое по-интересно място за разходка на Тасос, да е по-оживено, с магазинчета/сергии?

# 422
  • Варна
Времето си е направо студено днес.
Препоръчайте ми някое по-интересно място за разходка на Тасос, да е по-оживено, с магазинчета/сергии?
Градчето на острова е едно , а днес има пазар в село ПРИНОС Simple Smile

# 423
  • Пловдив
Село Теологос- красив архитектурен резерват. Има музей. Има водопад малко над селото.

# 424
За разходка също е приятна Панагия, има фабрика за зехтин и може да си купите зехтин, маслини и мед от там.
Ние се прибрахме преди няколко дни, уцелихме много хубаво време. Отседнахме в студио до плаж Платана - той е малко по в страни от Скала Рахони. Препоръчвам го за хора с малки деца. Плитък, пясъчен, с шезлонги на разстояние от 1.5 метра и мнооого спокоен. Има бар, фрапето е 3.5 евро. Шезлонгите и чадърите не се плащат. Снимка от него:

Любимия ми Пахис ми се стори доста пренаселен и ходихме само 1 ден там. Иначе на Пахис водата е прекрасна. Опитахме храна от най-различни таверни. Като изключим една в Панагия до църквата, която не препоръчвам всички останали са добри.

# 425
Да повдигна темата, търся препоръки за настаняване за о. Тасос, иска ни се напролет да го посетим (с детенце на една годинка сме).

# 426
Да повдигна темата, търся препоръки за настаняване за о. Тасос, иска ни се напролет да го посетим (с детенце на една годинка сме).

Аз също като вас се интересувам от всичко за острова!Всяка по нова информация ще ми е от полза.☺️

# 427
  • Пловдив
Ще следя и аз темата, че ни предстои почивка на прекрасния остров Тасос през август Simple Smile

# 428
Здравейте! Да попитам познаващите Тасос-Скала Принос или Скала Сотирис е по-добре за почивка през юни?

# 429
Скала Сотирос е малко село без много забавления, миналата година спахме близо до Скала Принос, но така и не стигнахме до селото да го разгледаме. Ако не търсите лудница и сергии ще ви хареса Simple Smile лично аз за това ходя в Гърция да съм близо до морето без да е навалица и децата да се спират през 1 метър да искат разни неща.

# 430
В Скала Принос бяхме в едно хотелче на първа линия, собственика е българин.
От там тръгва ферибота за Кавала. Имаше магазин и таверни, но не беше някаква лудница.

# 431
Аз искам да почитам за времето вечер? Знам че много зависи, кой месец ще се отиде дали е валяло дъжд и тн. Никога до сега не съм почивала на остров а искам да се подготвя с дълги дрехи ако изобщо вечер е хладно.
Благодаря

# 432
  • Варна
Аз искам да почитам за времето вечер? Знам че много зависи, кой месец ще се отиде дали е валяло дъжд и тн. Никога до сега не съм почивала на остров а искам да се подготвя с дълги дрехи ако изобщо вечер е хладно.

спрели сте ЛС  и няма как да ви пратим инфо

# 433
Може да си вземете някоя връхна дреха, за намятане, ако ви захладнее. Почиваме обикновено юни и септември и досега се е налагало 2-3пъти да сложа нещо вечер. Но все пак всеки има различно усещане за топлината.

# 434
  • Пловдив
Ние сме всяка година края на юни- началото на юли. Имаме по едно леко сако, но броени пъти сме го слагали. Топло е и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт