Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 536
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Готов ли е пътя до Гьола?
През 2019 го правеха, но май повече почиваха под сянката на маслините.

# 541
  • някъде ... тук ...
Бетонов е от главния път до първата таверна. После - чакъл и пръст. Ние оставихме колите на първия паркинг (има ги в мапса). После пеша. За таралежите се ползват акваобувки. Тъй като бяхме само с едни женски и едни мъжки, младежта се редуваше Simple Smile

# 542
Здравейте, планувам почивка на Тасос около 20-ти юни. По това време водата става ли за къпане или е студена?

# 543
  • Варна
Ние сме били преди години на почивка в Тасос точно след 20.06 и водата си беше чудесна, дори детето се обрина от претопляне(беше си доста топло). Но тази година с това време не знам какво ще е. Дано рязко се затопли и има шанс. Наш близък често е там тази година и каза, че макар по прогноза температурите да са сходни между Варна и Тасос, там е осезаемо по-топло и приятно.

# 544
Много пъти сме ходили на море в Гърция без никакви проблеми, но сега се зачетох дали няма някакви изисквания и чудо - големи талони на колата, пълномощно на гръцки за колата и прочее...
Искат ли изобщо такива неща? А за фирмен автомобил?

Да си кажа - върнахме се и никой нищо не иска. Освен лични карти, разбира се. Нито за зелена карта питат, нито за пълномощно, нито за голям талон - поглеждат картите и минаваш.

# 545
Здравейте, за дете освен паспорт и акт за раждане, друг документ необходимо ли е да носим? Благодаря!

# 546
  • here and now
Ако сте и двамата родители с детето, друго не е необходимо.

# 547
Здравейте, за дете освен паспорт и акт за раждане, друг документ необходимо ли е да носим? Благодаря!

Е то други документи за детето има ли изобщо..? Flushed

Едит: Сега се присетих, че трябват пълномощни, ако един от родителите не пътува с детето.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 18:28 от Emilova_85

# 548
  • Пловдив
Ние носихме паспорт само. Акт за раждане никой не изисква, нито ще ви потърси. Не само за Гърция, а за където и да пътувате, ако сте с двамата родители и детето, граничните власти изискват само международен паспорт.

# 549
  • София
Ние носихме паспорт само. Акт за раждане никой не изисква, нито ще ви потърси. Не само за Гърция, а за където и да пътувате, ако сте с двамата родители и детето, граничните власти изискват само международен паспорт.
Ако фамилиите на родителите са различни, носете и акта за раждане. Пести се време и излишни разправии с нервозни гранични полицаи.

# 550

Е то други документи за детето има ли изобщо..? FlushedLaughing
Никога не съм носила акт за раждане, независимо, че сме пътували доста

Ако фамилиите на родителите са различни, носете и акта за раждане. Пести се време и излишни разправии с нервозни гранични полицаи.
Това са глупости. Гранична полиция имат връзка с ЕСГРАОН и само при сканиране на паспорта, знаят не само майката и бащата, но и роднините до 9 коляно

# 551
  • София
И къде сканират паспортите на Кулата посред километричните опашки лятото и полицаите между колите?
Много добре знам, че имат връзка, затова уточних, че е за пестене на време и нерви. Едно копие няма да натежи на никого.

# 552
А какво става, ако няма ток или системата е с ограничен достъп ? Един лист хартия, дали би натежал на някой?

# 553
  • Пловдив
Не зная, нашите фамилии са еднакви, женени сме. Но наистина системите са свързани и не ви е необходим акт за раждане.
Носете акт , ако се чувствате по- сигурни, но на мен не ми се занимава с допълнителни хартии и излишни документи.
Ходили сме в цяла Европа и извън нея с детето досега не е имало спрял ток и никой не е искал акт за раждане.

# 554
А какво става, ако няма ток или системата е с ограничен достъп ? Един лист хартия, дали би натежал на някой?
като спре тока, не пускат никого.
И къде сканират паспортите на Кулата посред километричните опашки лятото и полицаите между колите?
Много добре знам, че имат връзка, затова уточних, че е за пестене на време и нерви. Едно копие няма да натежи на никого.
Гранична полиция сканира паспортите и на Кулата., и лятото. То за това се вият и такива опашки.

Общи условия

Активация на акаунт