Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 215
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Боже, толкова да приличаш на Ментата...Да не ти е съпруг? Или близък по друга линия? Joy

Аз даже преди време проверявах за евентуална смяна на ника. Joy

# 181

Аз не питам дали/или , а как? Ще се обяви ли официално такова място или ще се разиграе "на тъмно" и ако се обяви - дали на ново ще се завърти въртележката със срок за подаване на заявления или ще се ползват вече подадените такива? Това ми е интересно.
Малко вероятно ми се струва някой, който не е бил приет на 4-то, да си е оставил оригинала на свидетелството там (а ако оригиналите са изтеглени, едва ли може да се счита, че има подадени молби). 
Т.е. предполагам, че ще има нова въртележка.

# 182
Добре върви темата, има настроение Cocktail
Иначе аз мрачно си разсъждавам колко много вратички са предоставени за четвърто класиране. Оригинали трябвало, ама някои приемат копия. Освобождават се места след обявяването на свободните бройки за 4то - никъде не пише, че училищата са задължени да ги обявят. Ето например сред децата, приети в 1АЕГ днес, има 2 момчета приети в паралелката с немски и МАТ с бал, достатъчен за 73то или Испанската с втори език френски още на 2ро класиране. Ами ако тези 2 момчета са дошли от тези 2 желани училища, кой ще разбере за освободените от тях места? Ами ако пък просто са се пробвали с копия и решат да не се запишат в 1АЕГ, а да си останат там, където са, кой ще дойде на тяхно място в 1АЕГ?  Резерви няма в списъка.
Някои директори дават безумно кратък срок (визирам НЕГ по описания случай на aniK - пълно безобразие!), други не са дали срок за записване (1АЕГ - разрових се и никъде не видях, може и да съм пропуснала). Ако пак се върна на двете момчета с високия бал, приети в 1АЕГ, ами те може да са си подали оригиналите в Испанската и да не бързат да се записват в 1АЕГ.  На 06.
08 разбират, че са приети в Испанската, записват се, местата им в 1АЕГ си остават свободни, а вече е станало 08.08 .
Изобщо, не стига че е мазало, ами е и доста елементарно и обидно от страна на МОН/РУО.

# 183
  • В средата на времето
Когато в петък звънях в Първа АЕГ, за да ги попитам как ще протече кампанията за 4-то класиране ми обявиха - в петък се подават заявления, в понеделник в 12 часа излиза класирането и до два часа трябва да се запишат приетите деца. Предвид факта, че класирането излезе вчера в два часа, срокът за записване предполагам е бил до края на деня или най-много да са отпуснали и днешния ден. Но е вярно,че са тъмни времена с евентуално свободни места и след 4-то.

# 184
  • Sofia
Благодаря за милите думи на всички, които се притесняваха по нашия случай Kissing Smiling EyesRevolving Hearts

Аник,ако се освободи място ще ви се обадят ли? Или се организира ново класиране, където пак трябва да се отписвате и кандидатствате на общо основание?

Аз мисля, че в един красив свят, би трябвало да ни се обадят. Но знам, че няма Grin А и щом Дидева казва, че се организира ново класиране...Стане ли това, ясно е какъв човек ще си изтегли оригиналите на този етап - ние не със сигурност.

И аз си задавам въпросите на verochka с тези размити времена и дати в това 4-то класиране.

Skulpture отдавна ми прилича и на мен на някого Wink Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 185
  • София
Продължавам да ви следя и да благослявям моя хубосник, че ми спести тези страдания.
Рече и отсече и така и не си промени мнението( бащичко).
Не бих издържала на това напрежение,но в името на децата една майка е готова на всичко, нали!?
AniK шапка ти свалям,аз до последно се надявах да имате късмет,но нищо - да е за добро!
п.с. няма ли други в 133то?

# 186
Продължавам да ви следя и да благослявям моя хубосник, че ми спести тези страдания.
Рече и отсече и така и не си промени мнението( бащичко).
Не бих издържала на това напрежение,но в името на децата една майка е готова на всичко, нали!?
AniK шапка ти свалям,аз до последно се надявах да имате късмет,но нищо - да е за добро!
п.с. няма ли други в 133то?

Е има де.
Моят имаше мераци да се пробва на трето/четвърто класиране, но го разубедих. Не че имаше някакви шансове де.

# 187
  • София
aniK поздравления и от мен за куража ти и затова,че синът ти отново е приет в 35 СУ!
Но всяко зло за добро!Когато губиш нещо,не знаеш,какво печелиш!

# 188
  • Plovdiv
Добре върви темата, има настроение Cocktail
Иначе аз мрачно си разсъждавам колко много вратички са предоставени за четвърто класиране. Оригинали трябвало, ама някои приемат копия. Освобождават се места след обявяването на свободните бройки за 4то - никъде не пише, че училищата са задължени да ги обявят. Ето например сред децата, приети в 1АЕГ днес, има 2 момчета приети в паралелката с немски и МАТ с бал, достатъчен за 73то или Испанската с втори език френски още на 2ро класиране. Ами ако тези 2 момчета са дошли от тези 2 желани училища, кой ще разбере за освободените от тях места? Ами ако пък просто са се пробвали с копия и решат да не се запишат в 1АЕГ, а да си останат там, където са, кой ще дойде на тяхно място в 1АЕГ?  Резерви няма в списъка.
Някои директори дават безумно кратък срок (визирам НЕГ по описания случай на aniK - пълно безобразие!), други не са дали срок за записване (1АЕГ - разрових се и никъде не видях, може и да съм пропуснала). Ако пак се върна на двете момчета с високия бал, приети в 1АЕГ, ами те може да са си подали оригиналите в Испанската и да не бързат да се записват в 1АЕГ.  На 06.
08 разбират, че са приети в Испанската, записват се, местата им в 1АЕГ си остават свободни, а вече е станало 08.08 .
Изобщо, не стига че е мазало, ами е и доста елементарно и обидно от страна на МОН/РУО.

Така е, има защо това класиране да се нарича и "директорско". Не защото се провежда в училището.Blush
Чудесно е, че има места за запълване, шанс за объркани деца и родители, но според мен, трябва да се изгради регламент, еднакъв за всички. Освен това, трябва да се обявят отново освободените от отписали се деца за 4 класиране. И за да се приключи тази верига, освободените места да се заемат от резерви, подали в съответното училище заявление на 4, като АниК, да съм по-ясна. Ако откажат, от следващата резерва и така. И всичко да е обявено в списъци ( където искат да ги закачат - училище, сайт, ще ги намерим) с номерата на децата и баловете, за да има прозрачност и да не остават съмнения. Ето така, ама надали. Confused
И още нещо, когато се планират промени, дългосрочни, да се даде гласност, да се информират колкото се може повече институции, за да стигне този проект до тези, които ги касае. Визирам "вмъкнатата", най-законно Наредба от 2016 за промени, влизащи в сила от 2019. Многократно дискутирано, не искам да захващам пак разговор, само изказвам мнение. Кой от вас, когато сегашните седмокласници/осмокласници са били в 5 клас е мислил да чете за кандидатстване в 7 клас?!? Та, така.
Не, че същото не се разиграва и в други области.Stuck Out Tongue Winking Eye Много ме кефят например обявите за продажби на общинска земя за строеж на ... нещо си. В държавен вестник, пет години преди началото на строежа. Който прочел, прочел, след 5 години, може и на челна стойка да застанеш, няма да спреш никого, имал си време, да си прочел и да си протестирал.Joy

# 189
Прегледах набързо миналогодишната тема. Попаднах на три коментирани варианта.
Цитат
При освободено място продължават с първия под чертата от четвъртото. Подадени документи, не означават задължителен прием.

Цитат
За мястото, което освободихме в ...., документите на следващия кандидат бяха подадени миг след като напуснахме канцеларията. Е, как да обявят свободно място?

Цитат
На сайта на Испанската са обявили свободно място за момиче в паралелката с втори италиански език. Желаещи за 5-то класиране?
Явно всичко зависи от тълкуването на наредбата и съответната заповед за реда за допълване на паралелките.

# 190
  • София
Обаждах се по телефона в НЕГ, за да попитам какво би се случило с евентуално освободено място по време на или след 4то класиране. Госпожата, която вдигна, малко обидена, ми отговори, че при тях едва ли ще се случи някой да си изтегли документите. Тъй като все пак настоях да ми отговорят, след известно колебание и съвет (чух как две дами го обсъждат), ми казаха, че ще стане ясно дали има свободни места и колко, чак септември. (без уточнение кой септември).

Това е по повод освободените места след 4то, тъй като и аз се чудих какво се случва с тях и даже питах и Дидева. Явно си е по усмотрение на самото училище и не може да се предвиди.

# 191
 За мен най-чистият вариант би бил да се въведат единни срокове за подаване на документи записване и класиране. При класирането да се обявят и резерви и съответно когато някой не се запише или пък друг си изтегли документите, директно да се викат резервите.

# 192

Явно всичко зависи от тълкуването на наредбата и съответната заповед за реда за допълване на паралелките.
                  С една дума - от този , дето чете наредбата и я изпълнява ,така както я е разбрал. Yum За съжаление за  някои от четящите нямам особено високо мнение.
                   Да попитам - няма ли някой записан в 32-ро АЕ/ИЕ.Дъщерята се е заговорила с нова девойка от екипа и и се е оказало,че момичето учи в 32-ро точно такава паралелка.Сега ще бъде 12 кл и отзивите са били отлични и за обстановката в класа ,и за преподавателите.Особено за учителката по испански.Каза,че девойчето е отговорно и се справя изключително добре с работата си.Възпитано и начетено.Така,че явно успехът си зависи от детето, а не от у-щето.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 10:13 от Didia

# 193
  • София
Не ми се рови в момента, но доколкото си спомням, детето на съфорумка от нашата седмокласна тема бе класирано под чертата на четвърто класиране в 1 АЕГ. Едно от приетите деца не се записа и от гимназията й се обадиха като първа резерва. Нямаше ново обявяване на мястото и ново подаване на документи.
В Испанската тогава нямаше места за момичета нито на 3-то, нито на 4-то класиране. Въпросното място, за което говоря за "5-то класиране" /Дидева ме е цитирала Wink /, бе освободено по-късно.
Това не значи, че и тази година ще е така.

# 194
А в системата по някакъв начин вижда ли се, че в дадено училище вече няма свободни места? Например онази табличка от РУО със свободните места за четвърто класиране да се актуализира след изтекъл срок на всяко от училищата? Не, че е трудно да е видимо и в реално време: например дете от училище ххх си тегли документите и в системата се появява свободно място, но се съмнявам да е чак толкова информативно.

Общи условия

Активация на акаунт