Седми клас 2019/2020 - тема 1

• 34 335
  • 802
  •   1
Отговори
# 600
  • sofia
priemna@mon.bg

Там ще го заведат и ще го препратят до когото преценят.

Сърдечно благодаря!

# 601
  • София
Някаква информация от общественото обсъждане? Май срокът беше до вчера.

# 602
Не. Рефрешвам си сайта на МОН. Чакам и моделите за нво, но нищо.
Вчера РУО София пусна обществена поръчка за хартия за НВО и ДЗИ. Искат 7466 пакета по 500 БЕЛИ листа. Имат 4 набора, които ще се явят на НВО и ДЗИ. Нашият е към 11800 деца, нека грубо всички да са по толкова (2009 е по-голям, но пък 2003 и 2001 са по-малки). Всеки набор ще се яви на 2 задължителни матури, но някои от явяващите се на дзи ще отидат и на матура по желание или ще се явят над 1 път, ако бъдат "скъсани". Та 7466*500/4/11800/2= около 40 листа на дете за изпит. Хайде заради явяващите се на повчеко дзи и заради някакъв брак по някаква си причина да станат по 25 листа на дете на изпит. От тези 25 листа 5 да са печатните материали, то остават по 20 листа на дете за чернова и белова. Някак изведнъж ме обзе една мечта тази година да са предвидили по повече листа за децата за чернови и белови. Отделно: листата за преразказа нали бяха на редове? Значи те не са включени в тази поръчка. Не вярвам да печатат редове върху бели листа Simple Smile)))))

# 603
Може и да бъркам, но не бяха ли листата за преразказ тази година без редове?
Това по някакъв неясен спомен от прочето ИЗ темите Laughing

# 604
  • В средата на времето
.

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 17:07 от Izida

# 605
  • София
Момичета, ето как е изглеждала бланката за изпита по БЕЛ тази година.
Има редове за преразказа и се пише само на лицето на листа, на гърба няма редове.

# 606
green_dawn, не ми се отвори, но понеже реших, че сдавам багажа с паметта, се разрових и намерих това:
https://www.mon.bg/upload/19882/NVO+7+klas+BEL-blanka+za+otgovor … VC-9E6OlTJM3rKq0Q

Редове има, но май са напечатани на бял лист, т.е. в онези 20 листа, които смятам, че се падат на дете са включени и листата за преразказ.

# 607
Ама че простотии. И това го мислят и обмисля цяло министерство

# 608
Според мен няма никакво значение колко и какви ще са листата а какво ще сътворят от МОН като изпит. Като виждам колко класирания какви чудесии сътворяват с нетърпение очаквам 15септември за да видя какви гениални неща чакат моето дете в седми клас.Като родители трябва да имаме биволски нерви за да издържим новите идеи на МОН.Имам чувството че и те не знаят какво правят.

# 609
  • софия
Аз очаквам 15ти леко изнервена, изобщо нямам нужда от поредните простотии на МОН. Знам, че няма да ми се получи.

# 610
  • София
Гледам школа Софроний организира вече и курсове за матурите в 10 клас по новите изисквания. Да живее МОН и матурите!

# 611
Гледам школа Софроний организира вече и курсове за матурите в 10 клас по новите изисквания. Да живее МОН и матурите!
ДЗИ с последващо класиране по училища - всяка година, започвайки с яслите! Матури след ясли, детска градина, 4-ти, 7-ми и 12-ти клас. Напред народе вдъхновени!

# 612
  • София
Ако перефразирам една мисъл на Радой Ралин - не ме е страх от министъра на образованието, а от образованието на министъра.

Последна редакция: сб, 24 авг 2019, 17:06 от bazel

# 613
И още една мисъл: Не е луд този, който яде баницата.
Днес попаднах на някаква реклама във фб. Някой си обучителен център предлага 4 дневен курс, за да запълнят децата празнините от 6-ти клас! 240 лв за 4 дни...
Яко бизнес. Естествено, че рано или късно идеята за нво с тест по всичко ще вземе връх. Все пак и учителите по география трябва да имат добри доходи.

# 614
Все пак и учителите по география трябва да имат добри доходи.
Да не прекаляваме. Ако идеята беше учителите да имат добри доходи, щяха да им вдигнат заплатите до достойни нива.
Идеята е фирмите провеждащи курсовете да имат добър доход. За целта следва да се увеличи броят на изпитите. Без да се разнообразяват - това увеличава разхода по наемането на персонал.

Общи условия

Активация на акаунт