Съседи пушачи, как се справяте с техните никотинови миризми?

• 6 201
  • 105
  •   1
Отговори
# 45
Имам вентилатор в банята и знам, че съседите ми трябва да са ненормални, за да го чуят. Това са нива на шума, които само лудите чуват.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 19:30 от Elunaria

# 46
Идеален си е въздухът в София, само журналистите обичат да правят истерии.

catforpet, това е най-вече когато се пуши в самата стая. Ако все пак те притеснява, просто си затваряйте и проветрявай, когато не се пуши. 
Скрит текст:
Човече, и у нас се чува, когато съседите се къпят, 4-5 сутринта. Понякога ме будят, друг път - не.
Как си представяш, че ще отида да им правя забележка??
Не е нормално това.
Разбира се. И казанчето на тоалетната се чува, и ако се изкашля човек и още сума ти неща. Но както виждаш неизбежните не са включени в наредбата. Хора сме, ясно е, че има шум. Забранени са тези, които не е фатално, ако не се пуснат. Сега, ако не си включа абсорбатора или вентилатора посред нощ или рано сутрин, все ще се оправя някак.
Също и ако не съм успяла по-рано и се налага да се къпя нощем, гледам да е бърз душ и да не тропам. Нощем, късно вечер и рано сутрин, човек трябва да е тактичен и да свежда дори позволените си шумове до минимум. Не знам правилно ли е или не, но така са ме възпитавали, така възпитавам детето си.
Обсъждали сме всичко това в другите теми за шума, нека не започваме всичко отначало. Темата е за друго Hands Plus1

# 47
Идеален си е въздухът в София, само журналистите обичат да правят истерии.

catforpet, това е най-вече когато се пуши в самата стая. Ако все пак те притеснява, просто си затваряйте и проветрявай, когато не се пуши. 
Скрит текст:
Човече, и у нас се чува, когато съседите се къпят, 4-5 сутринта. Понякога ме будят, друг път - не.
Как си представяш, че ще отида да им правя забележка??
Не е нормално това.
Разбира се. И казанчето на тоалетната се чува, и ако се изкашля човек и още сума ти неща. Но както виждаш неизбежните не са включени в наредбата. Хора сме, ясно е, че има шум. Забранени са тези, които не е фатално, ако не се пуснат. Сега, ако не си включа абсорбатора или вентилатора посред нощ или рано сутрин, все ще се оправя някак.
Също и ако не съм успяла по-рано и се налага да се къпя нощем, гледам да е бърз душ и да не тропам. Нощем, късно вечер и рано сутрин, човек трябва да е тактичен и да свежда дори позволените си шумове до минимум. Не знам правилно ли е или не, но така са ме възпитавали, така възпитавам детето си.
Обсъждали сме всичко това в другите теми за шума, нека не започваме всичко отначало. Темата е за друго Hands Plus1

Тук става дума за ежедневно пушене, не е инцидентно от "дъжд на вятър".
 А не е ли по-нормално пушачът да се огледа дали съм си затворила прозорците и тогава да пуши!
Айде всички трябва да се съобразяваме с порока на пушача.
Имайте  предвид, че нито съм тръгнала да им отмъщавам, напротив имам тапи на краката на столове, постоянно , говоря с децата си да мислят че под нас и над нас има хора, силна музика само със слушалки, къпане преди до 22:00, раници се поставят на пода не се хвърлят, столовете с колелца са върху килими, вратите не се тряскат, всичките ми шкафове с плавно затваряне за да не тряскат и да се чува по стените и т.н . Ама да се съобразяваш изисква осъзнаване, а не мислене от типа "Ти ли ще ми кажеш! Аз съм си у нас", "Като не ти отърва си купи къща" и др. подобни "аргументи".

# 48
Не ми отговорихте каква алтернатива предлагате на съседите си?

# 49
  • Буркина Фасо
никога през живота си не съм пушил. даже незнам и как да държа фаса. противник съм на пушенето и пушачите. но не мога да мисля като теб, съжалявам.
посоченото становище на ВАС вероятно се отнася до съвсем различен от твоя казус. ако ти, по някаква причина осъдиш съседа ти и той след това се жалва за дискриминация, тогава ВАС ще излезе с друго тълкуване.  и при мен комшията отдолу сутрин си пафка цигарата на терасата. всичко влиза в стаята, но ... ставам и затварям.  аз пък му отвръщам като "пусна" една скара. и прането му усеща миризмата , но той не гъква. постигнали сме съседския мир.  hahaha

# 50
https://fakti.bg/imoti/385245-finlandia-bez-pushene-na-balkonite … mLQ0WF2c44xLVICWg

Финландия: Без пушене на балконите в жилищата
"....Прoблeмът c пушeнeтo нa бaлкoнитe e мнoгo ceриoзeн в рeдицa eврoпeйcки държaви. Тaкa нaпримeр, oщe прeз 2013 г. cъдът в гeрмaнcкия грaд Дюceлдoрф зacтaнa нa cтрaнaтa нa кoмпaниятa, кoятo oтдaвa пoд нaeм жилищe нa 75-гoдишeн мъж. Причинaтa, зa дa ce cтигнe дo cъд e, чe cъceдитe нa нaeмaтeля нeпрeкъcнaтo ca ce oплaквaли oт цигaрeния дим нa Фридхeлм Aдoлфc. Въпрeки, чe нaeмaтeлят нe пуши нa oбщecтвeнo мяcтo, a в нaeтaтa oт нeгo квaртирa, cъдът приcъди тoй дa бъдe изгoнeн oт нeя. „Дoгoвoр c пушaч мoжe дa бъдe рaзтрoгнaт, aкo цигaрeният дим ce уceщa нa cтълбищeтo, прeдcтaвлявa зaплaхa зa здрaвeтo и e нeпoнocим зa cъceдитe”

# 51
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
https://fakti.bg/imoti/385245-finlandia-bez-pushene-na-balkonite … mLQ0WF2c44xLVICWg

Финландия: Без пушене на балконите в жилищата
"....Прoблeмът c пушeнeтo нa бaлкoнитe e мнoгo ceриoзeн в рeдицa eврoпeйcки държaви. Тaкa нaпримeр, oщe прeз 2013 г. cъдът в гeрмaнcкия грaд Дюceлдoрф зacтaнa нa cтрaнaтa нa кoмпaниятa, кoятo oтдaвa пoд нaeм жилищe нa 75-гoдишeн мъж. Причинaтa, зa дa ce cтигнe дo cъд e, чe cъceдитe нa нaeмaтeля нeпрeкъcнaтo ca ce oплaквaли oт цигaрeния дим нa Фридхeлм Aдoлфc. Въпрeки, чe нaeмaтeлят нe пуши нa oбщecтвeнo мяcтo, a в нaeтaтa oт нeгo квaртирa, cъдът приcъди тoй дa бъдe изгoнeн oт нeя. „Дoгoвoр c пушaч мoжe дa бъдe рaзтрoгнaт, aкo цигaрeният дим ce уceщa нa cтълбищeтo, прeдcтaвлявa зaплaхa зa здрaвeтo и e нeпoнocим зa cъceдитe”
не всичко сътворено от западняци и скандинавци е добро и правилно. като пример ще дам отнемането на деца от родителите им при определени обстоятелства (има тема за това).

# 52
Много избирателно ги четете тия статии:

Цитат
Жилищaтa, кoитo ca coбcтвeнocт нa aкциoнeрни дружecтвa във Финлaндия, и ce oтдaвaт пoд нaeм, имaт прaвo дa зaбрaнявaт пушeнeтo нa бaлкoнитe във въпрocнитe aпaртaмeнти. Oт тaзи възмoжнocт дoceгa ca ce възпoлзвaли 57 жилищни cгрaди в Хeлзинки, 25 в Тaмпeр и 18 в Куoпиo. Oбщият им брoй в cкaндинaвcкaтa държaвa нe нaдвишaвa 150 cгрaди.

Нищо не се споменава за собствени апартаменти и къщи.

# 53
Ааа, значи можело ... но в Дюселдорф. Ами за там сте. Освен приятно пътуване да ви пожелаем и да пази Господ от такива съседи.
И само не казвай, че и на котките вреди пушека, че да не метна котката на улицата в знак на жалост. Че и детето с нея. Или да ги натискам да пропушат и те ли, и аз не знам вече. Така де, нали трябва да се обединим срещу съседите непушачи.
Пълна безумица е темата.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 20:05 от evencee

# 54
Чл. 55.
Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.

Ако живееш в София, не знам как си решила, че получаваш пресен въздух като си отвориш прозореца.

П.п Какво общо има цитирания член от Наредба за обществения ред на територията на столична община със съседката на raptor и безумните й оплаквания?  
Ами има си измервателни станции в София, които показват че замърсяването на въздуха в София е под допустимите стойности по индекс ППЧ10.
https://air.sofia.bg/

п.п ами прочети внимателно извадката от наредбата и помисли - ще ти дам един малък жокер, виждам че се затрудняваш "домашни дейности"

Не ме мисли мен дали се затруднявам или не. Въпроса ми беше риторичен. Щом на някой нормалните човешки ежедневни дейности му пречат до толкова, че не може да търпи и истерясва - да хваща гората. Утрепал си се от работа, прибрал си се и няма да се изкъпеш щото на кукундрела отгоре му пречи. Няма да се освежиш преди да идеш на работа, щото пак пречи. Детето ти е гладно и видиш ли иска да му сготвиш- няма да му сготвиш щото и това пречи. Аха, ей сега. Колкото единия има право да живее нормално, толкова и другия.
Относно пушенето, къде според вас трябва да пушат вашите съседи? Вариант 1: вътре, на затворени прозорци-  при всяко отваряне на входната врата ще мирише на площадката и по стълбите и е много по- гадно, тъй като застоялата миризма на цигари е ужасна. Вариант 2: вътре, но на отворени прозорци- 100% пак ще се оплаквате, че идва у вас. Вариант 3: под аспиратора- същия ефект като вариант 2, че даже и по- зле евентуално. Вариант 4: пращате ги да пушат в съседния квартал.

# 55
Не ми отговорихте каква алтернатива предлагате на съседите си?

Няма аз да му давам алтернативи. Да го прави така, че да държи отровния си дим между четирите стени на апартамента си, без да трови съседите си. Семейството ми не може да спи навън, за да си пуши съседа на воля или пък да ме принуждава да си купувам скъпа вентилационна инсталация, за да си пуши на воля. Порокът е негов, той трябва да си търси решение и да си плаща за технически решения, с които няма да опушва съседеите си. Аз имам право на чист въздух в собствения си дом, без вредни химикали и вещества в него по КОНСТИТУЦИЯ. В Конституцията не пише че имаш право да пушиш.

# 56
  • Буркина Фасо
В Конституцията не пише че имаш право да пушиш.
моме, ти сериозно ли ?!?!
дали пише пак там, в Конституцията,  че имаш право да дишаш ?

# 57
Много избирателно ги четете тия статии:

Цитат
Жилищaтa, кoитo ca coбcтвeнocт нa aкциoнeрни дружecтвa във Финлaндия, и ce oтдaвaт пoд нaeм, имaт прaвo дa зaбрaнявaт пушeнeтo нa бaлкoнитe във въпрocнитe aпaртaмeнти. Oт тaзи възмoжнocт дoceгa ca ce възпoлзвaли 57 жилищни cгрaди в Хeлзинки, 25 в Тaмпeр и 18 в Куoпиo. Oбщият им брoй в cкaндинaвcкaтa държaвa нe нaдвишaвa 150 cгрaди.

Нищо не се споменава за собствени апартаменти и къщи.

Абе чудя се нарочно ли се правиш на неразбрал/а?  Просто е доказателство, че проблемът съществува и решението е само едно.

# 58
Ех, че забавна тема. Раздвижи форума. За нула време 5 страници. Това да не е рекламна стратегия на бг-мамата?
Ако е така, явно е успешна. Подозрително е колко готова с разни текстове е cat нещо си, като че ли е подготвена предварително.

# 59
Порокът е негов, той трябва да си търси решение и да си плаща за технически решения, с които няма да опушва съседеите си. Аз имам право на чист въздух в собствения си дом, без вредни химикали и вещества в него по КОНСТИТУЦИЯ. В Конституцията не пише че имаш право да пушиш.
Ох, леле, смея се с глас вече. Joy Проблемът си е твой, не техен, така че като искаш търсиш си решения. Горките съседи дето простират навън с тия химикали и вещества.

Общи условия

Активация на акаунт