⭐️Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше – Сега и Завинаги⭐️тема 21

• 15 296
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Унгарците добавят алкохол

Още една голяма крачка дели прапарфюмите от днешните – добавянето на алкохол! Известната "унгарска вода" е направена през 1370 г. за унгарската кралица Елизабета. Дали се е харесал парфюмът на кралицата не знаем, но технологията, която позволява на парфюма да стане по-силен и издръжлив, скоро се разпространява из цяла Европа. Първият парфюм започва да се продава през 1675 г. във Франция.

Одеколонът и Бонапарт

Доста по-сдържано се радвал на ароматизиращите средства Наполеон Бонапарт. Императорът изисквал всеки месец да получава по две бутилки от новото немско изобретение – силно ароматна и остра „Кьолнска вода” с лек лилав оттенък. Eau de Cologne („Одеколон”), както е оригиналното му наименование, е патентован през 1709 г. от братя Фарини в Германия.

Представлява смес от вода, алкохол и растителни екстракти, като съотношението на съставките определя силата и характера на миризмата му. Наполеон предпочитал да го ползва сутрин след бръснене. Заради силното му дезинфектиращо действие често в полеви условия го употребявал и за обработване на раните на офицерите.

Алкохолът не е само за пиене

# 601
Flowers BouquetЕМИ* колажа с парфюма ме остави без думи..
все едно съм на мястото на Нур*/*..
Heart Eyes Joy

# 602
Скрит текст:
Унгарците добавят алкохол

Още една голяма крачка дели прапарфюмите от днешните – добавянето на алкохол! Известната "унгарска вода" е направена през 1370 г. за унгарската кралица Елизабета. Дали се е харесал парфюмът на кралицата не знаем, но технологията, която позволява на парфюма да стане по-силен и издръжлив, скоро се разпространява из цяла Европа. Първият парфюм започва да се продава през 1675 г. във Франция.

Одеколонът и Бонапарт

Доста по-сдържано се радвал на ароматизиращите средства Наполеон Бонапарт. Императорът изисквал всеки месец да получава по две бутилки от новото немско изобретение – силно ароматна и остра „Кьолнска вода” с лек лилав оттенък. Eau de Cologne („Одеколон”), както е оригиналното му наименование, е патентован през 1709 г. от братя Фарини в Германия.

Представлява смес от вода, алкохол и растителни екстракти, като съотношението на съставките определя силата и характера на миризмата му. Наполеон предпочитал да го ползва сутрин след бръснене. Заради силното му дезинфектиращо действие често в полеви условия го употребявал и за обработване на раните на офицерите.

Алкохолът не е само за пиене
     Затова по него се прехласват и двата пола ...

# 603
Flowers TulipЦЕЦЕ* много интересно..за Наполеон съм чела че не обичал да се къпе
и се поливал с парфюми и одеколон..
Joy

Flowers BouquetЕМИ* последните колажи са зашеметяващи..голяма красота!! Sleeping

# 604
През 1710 г. в Кьолн се ражда и терминът "одеколон" или "кьолнска вода"

По-късно, през XIX вeк, се появяват и първите големи имена-марки в парфюмерията – Жан Гарлен (Guerlain), Франсоа Коти (Coty), Ърнест Делатрьоф (Caron) – бащите на съвременната парфюмерия, които създават някои от основополагащите теории в науката за парфюмите. От този момент производството на парфюми се превръща в индустрия.

До началото на XX век няма разлика между женски и мъжки парфюми. Мъжете се поливат с парфюми, точно както и дамите, и никак не им отстъпват в размаха на употреба на ароматни води и козметични кремове. Аристократите обожават ароматизирани камизоли, ръкавици, панталони. А Людовик XV и неговата фаворитка мадам Помпадур били известни с това, че изисквали не само дрехите им, но и всички вещи в дома, мебелите, а дори и гоблените да ухаят на парфюм.

Френската революция, въпреки огромните сътресения, които предизвиква в обществото, никак не намалява популярността на парфюмите, дори напротив – появяват се нови аромати с актуални заглавия – Parfum de guillotine ("Аромат на гилотина") и A la Nation ("За нацията")!

Първият велик парфюмерист пък е Франсоа Коти, който отваря магазин за парфюми в Париж в края на XIX в., същевременно и произвежда, като най-успешните са L`Origan, Chypre u L`Aimant.

Развитието на органичната химия дава разните синтетични материали, които, комбинирани с големия избор естествени аромати, водят до изкуството на парфюмерията, каквото го познаваме днес.

През 1921 г. френската модистка Габриел - Коко Шанел, пуска собствена марка парфюм, наречен "№5", защото бил петият в редичката от мостри, който й представя парфюмеристът Ернест Бо. Този парфюм е един от най-продаваните в света.

Hands Point Up Първо къпане, после парфюмиране. Не като Наполеон

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 17:36 от cvetansk

# 605
Misc Performing ArtsИджлял трябва да се е пръскала с "№5" на Коко Шанел
ама и той не и помогна..силните флуиди не са за всеки..а когато са предназначени
за г-н Иит съвсем..обаче Чарутито добре изглежда до него..
Joy Joy

# 606

Малките стъклени шишенца се ползват още от древни времена за съхранение на парфюми

Ползват се и днес, но дизайнът им е различен. По-рано те са били с много семпъл дизайн, докато днес се обръща голямо внимание именно на него, защото той диференцира една компания производител от друга. Лъскави, извити и с деликатен дизайн - това са моделите, предпочитани днес от парфюмерийните компании.

Гърците в древни времена са ползвали красиви опаковки, за да носят своите парфюми, а Романите са предпочитали скъпоценните камъни за тази цел. Контейнерът, в който се съхранява парфюмът, е много важен. В повечето от случаите дизайнът на шишенцето с парфюма е определящ дали той да бъде поръчен, или не, независимо от неговия аромат.

Парфюмите се превърнаха в нещо много важно през последните няколко века. В древни времена те са ползвани главно от богати хора, но днес почти всеки ползва парфюм, за да излъчва приятен аромат.

# 607
Емиии ще направиш ли на  Чачо такъв колаж .Обичам парфюми .
Колажите с Толга и Амине  са супер .
На Ча предпочитан аромат е Хермес. Дали е още така не знам не са го питали, рядко дава интервюта.
Може с кадъра  с фотоапарата и бялата ризка.
Женски аромат не мога да улуча траен . Сега съм на Олимпия  страхотен е.  
Цеце  ще те черпя коктейл за инфото интересно, което ни споделяш .

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 15:48 от femmi2

# 608
Софи, специално за теб

През 1995 г. идва първият аромат на марката - Cerruti 1881. Той веднага придобива широка популярност. Дълго време се смята за класика. Изисканата комбинация от компоненти не позволява с една дума да се опише основната нотка на миризмата. Той не е пикантен,  не свеж,  не сладък, но определено - запомнящ се. Разкрива се постепенно, на няколко етапа. Сложният състав на съставките първоначално дават ясен мирис на мимоза, лайка с роза и момина сълза. След смъркане можете да уловите фина комбинация от виолетов и жасмин. Тази цветна градина! Продължавайки да се разгръща, Cerruti 1881 ви дава свежестта на портокалов цвят, нарцис и сладостта на кориандъра. С времето ароматът става по-сладък и вкусен. Тоалетна вода Cerruti 1881 е много устойчива, оставя отличен знак, но е напълно ненатрапчив. Това е парфюмът на истинска жена - смела и независима, нежна и уязвима, силна и грижовна.

Скрит текст:
Марката парфюмерия Cerruti излиза заедно с нова линия облекла. Всеки аромат трябва да допълни модерния вид. Собственикът на компанията, Нино, много внимателно подхожда към избора на парфюмеристи и прави много тежък подбор. Основната характеристика на марката - освобождаването на мъжките и женските аромати по двойки. Основният компонент на всички парфюми на Cerruti е лененото етерично масло. По-конкретно, за да се повиши интересът към ароматите, тяхната продукция не се среща повече от веднъж на всеки три до пет години.

Cerruti 1881 - парфюми,  са приятни за употреба. Всички производители на парфюми винаги обръщат голямо внимание на дизайна на бутилките. В крайна сметка, появата на аромата се проявява много преди да се разкрие миризмата му. Деликатният розов оттенък, в който цветното стъкло на бутилката е оцветено, поражда асоциации с диска на залязващото слънце, светещ на кръстопътя на небето и океана. Тънка стоманена лента, която разделя капака, като че ли подчертава тази намек. Режещи фигури 1881, като че ли са написани на ръка от опитен майстор. Може да се каже, че дизайнът на бутилката е внимателно обмислен от човек с голям вкус.

Парфюмът Cerruti 1881 е създаден от жена за жена. Клер Кейн - известен парфюмер. Тя отлично разбира как иска нежният пол да се чувства в същото време уязвим и желателен. В основата на състава е лененото етерично масло. Семената на това растение отдавна са отличителен белег на марката - те се използват в парфюмерията и в производството на естествени тъкани. Общият аромат има около двадесет имена, но комбинацията им е толкова изтънчено, че миризмата не оставя усещане за претоварване. Базовите нотки включват класически компоненти, които подчертават сексуалността и привлекателността. А именно: сандалово дърво, мускус, ванилия, кедър и кехлибар. това Силен влак ще даде приятна свежест в топлината и топлината през студения сезон. Средните нотки ви обгръщат с аромати на диви цветя, пикантни и дървесни оттенъци. Тук имаше място и екзотика: мимолетни нотки на галбанум и розово дърво. На върха на композицията са класическата роза, жасмин, момина сълза, виолетка, калабрийски бергамот и канела.

Според традицията, женската версия на парфюма има двойка - мъжки парфюм със същото име. Бутилка матирано стъкло с бледо зелен цвят със стоманен капак би била по най-добрия начин в хармония с придружителя - розова сферична бутилка. Този аромат е идеален за мъж, който с помощта на парфюм иска да разкаже на света за своя "Аз". Съставът на съставките е свеж, с изразени дървесни нотки. Този аромат поставя собственика му като много силен човек, уверен, притежаващ голямо чувство за стил. Въпреки че тази тоалетна вода излезе преди почти двадесет години, днес тя все още звучи много модерно. Хвойна и черно френско грозде оживяват като свеж морски бриз, а нотите на иланг-иланг и карамфил придават аромат на чувственост. Някои компоненти съвпадат с женския вариант - момина сълза, мускус, сандалово дърво, галбанум.

Трябва да помним, че парфюмът е това, което остава в стаята, когато една жена я напуска. Лекият шлейф с добре подбран вкус е достатъчен, за да остави завинаги точния спомен за себе си. Парфюмът Cerruti 1881 не само ви кара да се чувствате като силна и самоуверена жена, но и  приканва да ви последват.

# 609
Така е мъжа и жената трябва да са неустоими с парфюма .
Този който Цеце последно е писала  е любопитен да се ползва .

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 22:22 от femmi2

# 610
Феми, за теб, малко информация за парфюма на Чачо

Парфюмът "Hermes" се отнася към елитните парфюми - те са съставени от скъпи и редки компоненти от естествен произход, а букети винаги се отличават с оригиналност и елегантност.

Скрит текст:
Модната къща "Хермес" е създадена през 1837 г. и първоначално обслужва само представителите на френската аристокрация. Марката създаде висококачествено облекло и обувки за езда и юзди за коне. Ето защо емблемата на Хермес се превърна в впрегната колесница.

По-късно модната къща разшири гамата си - в колекцията се появиха аксесоари, часовници, копринени шалове и бижута. Хермес е в челните редици на модната индустрия. Тази заслуга принадлежи на Емил Ерме - създател на компанията.

Парфюмите на Hermes се появяват в асортимента след известно време - първият аромат е представен на обществеността едва през 1951 година. Тази стъпка е доста рискована - следвоенното време оставя горчив отпечатък в съзнанието на човечеството и икономическата ситуация на компанията е доста нестабилна. Въпреки това, рискът е оправдан - цветният дървесен женски аромат на Eau d'Hermes е топло посрещнат от ценителите на парфюмите. Първият аромат се произвежда и до днес.

Пълната колекция от парфюми на Hermes има около сто аромата. Повечето от тях са няколко колекции, а други са издадени като отделни. Например, първата колекция от парфюми Caleche е издадена през 1961 г., а последната е издадена през 2009 г.

Най-многобройната е колекцията Eau des Merveilles Collection - тя има 17 аромата. Всички бутилки са направени в същия стил, но всеки парфюм е напълно оригинален.

Hermessense и Jadin са две унисекс колекции. Всички те са създадени през 2000-те години, но дори и през 2018 г. се появиха няколко интересни нови продукта.

Колекцията 24 Faubourge видя света през 1995 година. Името на парфюма е адресът на главния бутик Hermes в Париж. Ароматът с ярки флорални нотки, кехлибар и пачули бележи появата на цяла линия от парфюми, последната от които беше пусната през 2015 година.

Първият парфюм на Hermes е унисекс аромат, така че с право може да се счита за първия мъжки парфюм от модна къща. Между другото, основният парфюм Erme неизменно използва този аромат дори когато се занимава с разработването на нови парфюми.

Въпреки това, ако говорим за чисто мъжки парфюм "Hermes", трите класически вкуса са Equipage, Bel Ami Hermes и Rocabar.

Първият е издаден през 1970 година. Пикантният дървесен аромат с нотки на игли, карамфили и цветя от дърво на индийското орехче става олицетворение на аристокрацията, елегантността и благородството. Разбира се, модерната версия на парфюма е малко по-различна от оригиналната, а за мнозина изглежда донякъде опростена, но това не пречи да бъде достатъчно търсена, а не само сред мъжете.

Бел Ами Хермес е по-смел. Чирповите нотки и кожата заедно със сладката основа на ветивер и ванилия създават образ на силен и състоятелен мъж, без да го правят твърде закачлив. Достатъчно интензивен и устойчив аромат. През 2013 г. се появи новата му версия - Bel Ami Vetiver. Отзивите за нея са неясни, както и за всеки парфюм. Ароматът е абсолютно самодостатъчен, но мнозина не го оценяват в сравнение с предшественика си през 1986 година.

Rocabar е пикантният дървесен аромат на 1998 година. Той се смята за пълен антипод на предишния - много интересен, но спокоен и завладяващ парфюм. Меки нотки на италиански кипарис и бял кедър, заедно с цветя от карамфили и теменужки образуват изключително необикновен букет.

XXI век също донесе някои интересни нови продукти, като Terre d'Hermes, които ще отбележат появата на малка колекция. Това е доста лек цитрусов аромат в приятна дървесна основа. Парфюмерът Жан-Клод Елън също добави малко пикантност към букета под формата на черен и розов пипер.

# 611

есенен колаж от рускините  , попадение е този кадър

гифче от една дружка  , Чачо ми праща целувкиии , Дуда ще и бием шута и да оди в гората  tooth колко съм лоша , това е положението  Mr. Green

Цитат
Хасан Юнер, который играл вместе с Чагатаем Улусоем в сериале Защитник, выложил новое видео, подписав его: "Самые красивые истории начинаются с улыбки, которая идет от сердца. Если вы хотите быть звездой, вы должны быть прежде всего очень хорошим человеком, как этот прекрасный парень Чагатай Улусой. Я сдержал обещание, которое дал тебе, Латинская Америка!"

това е написал колега от Защитника . Ча е поздравил феновете си от Латинска Америка , които го Обожават .

Хазал и Сонгюл се сбогуват с лятото.  Сончето почва втори сезон на сериала  .

Цецеее  bouquet Знае Ча какво да ползва аристокранични скъпи аромати на известна марка .
Заповядай обещания коктейл и за всички

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 01:32 от femmi2

# 612

Ехааа, човек да не ви остави без надзор - ще изпишете темата, както сте тръгнали. Не мога да ви изчета и да се порадвам на красотите, които сте пуснали. И от коктейла няма да се откажа! Благодаря ви!
    Феми, изпрати ми снимката с фотоапарата, защото аз не можах да я открия в албума.
Спретнах набързо това, за да украся и аз поста си и да съм в тон с вас.

Замислих се какъв ли парфюм използва Толга?! Никъде не съм чела подобна информация - вие ми отворихте сериозна работа, ще ровя тази вечер ... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 613
Flowers BouquetЦЕЦЕ* благодаря ти,прочетох всичко с удоволствие няколко пъти..
разбрах защо ми е любим..ми той сякаш е правен за мен!!
Joy Hands Ok Hand
..от мъжките парфюми обичам да ми ухаят на *Carolina Herrera 212 VIP Black**

ФЕМИ*  препоръчвам  ти го ,ако искаш да изненадаш приятно твоята половинка и да е различен от
Чачовия..
Yum

# 614

Ехааа, човек да не ви остави без надзор - ще изпишете темата, както сте тръгнали. Не мога да ви изчета и да се порадвам на красотите, които сте пуснали. И от коктейла няма да се откажа! Благодаря ви!
   Феми, изпрати ми снимката с фотоапарата, защото аз не можах да я открия в албума.
Спретнах набързо това, за да украся и аз поста си и да съм в тон с вас.

Замислих се какъв ли парфюм използва Толга?! Никъде не съм чела подобна информация - вие ми отворихте сериозна работа, ще ровя тази вечер ... Stuck Out Tongue Winking Eye

Емии ,страхотна си Мерси много за красотите Heart EyesHeartFlowers Hibiscus
Колажа на Ча с неговия парфюм е уникален Two Hearts
Цеце може ли линк към статията  за Хермес да я сложа в темата .
Еми ,така порови се да разберем къв аромат ползва маминият ,може за албанката да намериш с какво го е Опиянила .

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 01:35 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт