Египет /Тема 9/

• 58 552
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
И мен това ме тревожи. Мисля си да помолим ТА да увеличи сумата и продължителността на застраховката, ако се наложи карантина.В момента е 10000 евро за седем или осем дни, но няма да е зле да я направят двойно и за 25 дни примерно.Американските застрахователни агенции са взели решение да включат и корона вирусът към събитията, казаха по ТВ.

# 556
Ние трябва да пътуваме 10.04 до Хургада с един ден в Кайро, но все още не съм доплатила остатъка от сумата. Не знам какво да правя?!?!
От агенцията ме уверяват, че всичко е ок за сега и нищо не се отменя. При евентуални обстоятелства, ако отменят почивката тогава щели да ни предложат или др дати или връщане на пари. 🤷🏻♀🤔

# 557
  • в 1001-та нощ
Коя агенция?

# 558
ние сме с караджъ турс от 21.04 Кайро и Хургада още не съм доплатила и се ослушвам до последната дата

# 559
  • Някъде в Европа...
От агенцията ми отговориха, че понеже съм платила пълна сума и съм на ранни записвания, мога само да променя титулярите по пътуването...
За момента няма пб според тях за пътуване..вчера имали полет...

# 560
  • в 1001-та нощ
Да, за тях е просто бизнес ...

# 561
Всеки ден новините се променят, нищо не е сигурно. Аз също чакам решение за смяна на датите, но не вярвам да стане.От друга страна, май сега е най- подходящо за пътуване, докато нещата не са ескалирали все още.

# 562
Не знам какво значи нещата да ескалират в Етипет. Там хигиената е под всякаква критика. Някоя от вас дали се е возила във влака София-Перник, минаващ през циганската махала и виждала ли е камарите боклуци по двете страни на влаковата линия? Ако да, такова е положението в по-голямата част на Египет. Като вече ходила там и возила се на кораб и с автобус го казвам това. Кораба на круиза беше изключително чист, но извън кораба мизерията е ОГРОМНА. Вие си преценете дали искате да седите под карантина неизвестно колко време в тази "чиста" страна.  Виждала съм сградите в градовете им. Не искам да знам какво е състоянието на болниците им.
Не знам защо очаквате някой туроператор дали тук или там да ви каже нещо по-различно- от всичко е спокойно и всичко е наред. В Европа затварят държави заради вируса, вие очаквате цветя и рози в Африка.

# 563
Очаквам да кажат, че всичко е наред, естествено.Но и очаквам да проявят разбиране към желанията на клиентите си в създалата се ситуация.Ние искаме промяна на датите, което не е чак толкова невъзможно, предполагам.Или да ни кажат какви мерки ще вземат в случай на непредвидени (но сега вече напълно възможно) обстоятелства.Вчера питах в местния офис на ТА какво ще правим, ако се наложи карантина на кораба, а те ми казаха, че никой нищо не им е казал. Ами да си погледнат застраховките и да говорят със застрахователя за тези случаи, ако трябва с доплащане, но е редно да вземат мерки и да ни съобщят, нали?

# 564
  • София
Никаква нова информация не намирам за Египет. Всичко е от преди пет дни
Има ли нови болни? Някой знае ли?
Моите познати които пътуваха този вторник ми съобщиха, че само при кацането в Кайро са им премерили температурата.След това са разгледали музея и пирамидите и са пътували на другия ден с автобус до Хургада
Паника там няма поне засега

# 565
Паника няма, но болни има
https://www.worldometers.info/coronavirus

# 566
  • София
Паника няма, но болни има.
Къде прочетохте за нови случаи на болни

# 567
Аз лично следя големите информационни агенции като Reuters
По последна информация от вчера заразените са 67.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-egypt/egyp … -67-idUSKBN20Y360

Можете да следите нивото на риск в сайта на МВнР
https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/egypt

# 568
Дала съм линк към сайта в мнението ми.Давам го отново.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 569
Според мен трябва двете големи фирми-организатори да вземат решение и да отложат платените почивки/екскурзии за есента. Египет няма да затворят границите си до последно, но това може да се случи тук, при нас във времето. Сезонът започна скоро и ако започнат да се връщат хора с вирус, може и да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт