И пак за изневярата...

• 26 427
  • 862
  •   1
Отговори
# 525
Най-ценното не се губи, защото обикновено то е качества, а тях няма как някой да ти открадне.
Съдийките са в другата тема, и в онази с цигарите и балконите! Едно е да критикуваш нечие мнение, а съвсем друго - да четеш злорадо. Другарския съд тепърва ще набира сила, ама няма да е само във форума, така като гледам. Странно защо, след като изневярата е нещо просто човешко, в тоз форум толкоз теми се изписаха "той ми изневери, съсипана съм"...

# 526
Какво значи опровергани? Това, че един човек не би направил нещо и за него е неприемливо, не означава, че отговаря за действията на трети лица, пък било то и партньорите им.
Например аз не бих останала във връзка, в която ме лъжат, без значение за какво, но съм достатъчно наясно, че това може да ми се случи. Като се случи - всеки по пътя си и готово. Това не значи, че човекът до мен ще ме е опровергал. Значи просто, че ме е излъгал.

# 527
  • Sofia
Какво значи опровергани? Това, че един човек не би направил нещо и за него е неприемливо, не означава, че отговаря за действията на трети лица, пък било то и партньорите им.
Например аз не бих останала във връзка, в която ме лъжат, без значение за какво, но съм достатъчно наясно, че това може да ми се случи. Като се случи - всеки по пътя си и готово. Това не значи, че човекът до мен ще ме е опровергал. Значи просто, че ме е излъгал.
А би ли останала във връзка след призната изневяра?

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 01:54 от Не се сърди, човече

# 528
Не бих. Има няколко неща, които не бих преглътнала - лъжа, изневяра, насилие, хазарт и безотговорност.
За изневярата конкретно - гнуслива съм, недопустимо ми е да обменям разни интимни неща с трети човек. Риск от болести, бременност, губене на семейни пари и време. Не.
Скрит текст:
При цитат пиши веднага след последната скоба, не трий нищо, иначе не става ясно чии са думите.

# 529
Дискусията стана много философска. Simple Smile Пък аз ще се включа да кажа на Пенка, че мъжът й може да не спи с нея на първо място защото й е обиден (да не кажа по-силна дума) заради любовника (поне подозира, ако не е сигурен в неговото съществуване) или заради това, че тя го отхвърля (съответно вече не го обича). После може и да си има любовница, разбира се, но преди всичко ми се струва наранен (сега дали чувствата или егото, зависи от човека). Хайде да приемем, че и мъжете може да имат чувства (работна хипотеза Smiley). Със сигурност не може да му е все едно. Такова съжителство ми се струва токсично, надали и двамата са си хепи. Ако случайно обича Пенка, а не е само съквартирантка за него, както той за нея, човекът е за съжаление. А децата - след 25 г. брак на колко да са тези деца - на около 20 г.? По-скоро неудобство е да им се каже какво става, отколкото сериозно да се смята, че светът им ще рухне.

# 530
Пенка каза, че първо той е спрял да иска секс, а преди това тя е била инициаторката и в един момент й е писнало. А кажете при това положение кой е отхвърлен и кой е наранен?

# 531
Пенка не каза, че света им ще рухне. Каза, че са големи и ще учат в чужбина. Проблем ще е да се търси друго жилище за един от двамата и вероятно като живеят заедно, ще могат повече пари да им пращат.  А и семейните приятели как ще делят - неудобство е. Пък и ловъра като не предлага развитие, перспективата след Х год, да остаряваш сама, не е много съблазнителна. Тя си каза, "така Ми е добре", а той - и на него, сигурно...
 Лейди, имам подобен случай пред мен - мъжа асексуален(според жена му), млади са, той не повече от 1 път месечно и всеки път тя е инициатор. Е, викам, що си с него като това е проблем? Отг - ми щото ми е удобен иначе.

# 532
Семейните приятели често сами застават до “отритнатия”, от солидарност, така че не се налагат дележи Simple Smile

# 533
А моите наблюдения са, че хората са по-злобни и по-ехидни към този, който е в по-трудна позиция веднага след раздялата. Даже се оливат от радост, че не е на тяхната глава. Много грозни изпълнения има понякога. Видях и по отношението към мен самата след развода ми от хора, които грам не съм подозирала, че чак толкова биха се зарадвали да ми се изтресе някаква трудност. Оттогава си пресях хората за по-нататъчшно общуване. От "семейните приятели" останаха много малко.

# 534
Пенка не каза, че света им ще рухне. Каза, че са големи и ще учат в чужбина. Проблем ще е да се търси друго жилище за един от двамата и вероятно като живеят заедно, ще могат повече пари да им пращат.  А и семейните приятели как ще делят - неудобство е. Пък и ловъра като не предлага развитие, перспективата след Х год, да остаряваш сама, не е много съблазнителна. Тя си каза, "така Ми е добре", а той - и на него, сигурно...
 Лейди, имам подобен случай пред мен - мъжа асексуален(според жена му), млади са, той не повече от 1 път месечно и всеки път тя е инициатор. Е, викам, що си с него като това е проблем? Отг - ми щото ми е удобен иначе.

Но защо е необходимо всичко това, след като на мъжа не му пука и си има любовница (последно - любовница или сексуална дисфункция)? Не е ли естествено да се разберат да живеят като съквартиранти?

# 535
Ами да де, наритала си мъжа си, широко ти е около врата. Аз лично, никак не страдам от загубата на семейни другарки и другари, но те се присещат за мен при всяка нова наличност на здравословен проблем.

# 536
дали си има любовница или има дисфункция какво значение има? Голям човек е, Пенка няма да мисли вместо него, я. Те са се "разбрали", само че "негласно".

# 537
дали си има любовница или има дисфункция какво значение има? Голям човек е, Пенка няма да мисли вместо него, я. Те са се "разбрали", само че "негласно".

Точно, че са се "разбрали", не че са се разбрали.
И така е в брака - всеки сам мисли за себе си и сам се оправя, откъде накъде съпружието ще се грижи?

# 538

Да, точно това е положението, летяща. Удобно ми е, нямам проблеми, даваме всички пари за образование на децата, семейните приятели не ме интересуват изобщо. Ловъра не предлага нищо освен гола любов и секс, но аз съм ОК.

# 539

Точно, че са се "разбрали", не че са се разбрали.
И така е в брака - всеки сам мисли за себе си и сам се оправя, откъде накъде съпружието ще се грижи?

Значи брака отдавна не е добър брак за мен, щом съм изневерила след толкова години вярност. Това, че предпочитам да мълча е мое решение.

Общи условия

Активация на акаунт