Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

• 48 919
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не е и необходимо да покрива всички щамове, защото половината от тях не водят до рак. Някои пък не са толкова разпространени. Аз съм с папилома вирус, не съм умряла. Ходя на профилактични прегледи и това ми е превенцията.

# 121
  • Пловдив
И аз няма да слагам на моята дъщеря ваксина. Не съм чела достатъчно по въпроса, ще попитам и лекарката ни за нейното мнение.

# 122
  • Mediterraneo
Аз вече я отказах. Тук е в календара, на 12 г. Подписах отказ без никакви скрупули. Същото ще направя и за малката си дъщеря.

# 123
И аз мисля, че за да не е в задължителния списък с ваксини, има някаква причина....

# 124
Варицелата не е страшна, най-добре да си я изкарат и да си имат доживотен имунитет. Понякога се получава заразяване въпреки ваксината, най-сигурно е да се преболедува.

# 125
Варицелата не е страшна, най-добре да си я изкарат и да си имат доживотен имунитет. Понякога се получава заразяване въпреки ваксината, най-сигурно е да се преболедува.

И какво общо има варицелата с папилома вируса?

# 126
Според мен цената е определяща, за да не бъде включена, като задължителна в имунизационния календар.

# 127

И какво общо има варицелата с папилома вируса?
Няма общо, говорехме за ваксина против Варицела, дали ще я слагат някои майчета, понеже не е в задължителния календар.

# 128
Всъщност говорехме за ваксина за ЧПВ, която не е в задължителния имунизационен календар Hands V (в препоръчителния е, но всеки си решава... Да, само няколко щама има във ваксината, но те са канцерогенните, които за мен са важните. Аз имам време да изчакам, момичето ми е на 9г8м)

# 129
говорехме за ваксина против Варицела, дали ще я слагат някои майчета, понеже не е в задължителния календар..
Сигурно аз полудявам вече. People Eyes

# 130
говорехме за ваксина против Варицела, дали ще я слагат някои майчета, понеже не е в задължителния календар..
Сигурно аз полудявам вече. People Eyes
Ми явно съм объркала темата, понеже чета и тук и там, а на другото място пък обсъждаха дали ако има ваксина против варицела, ще я слагат...
Иначе аз мисля да не слагам тази срещу папилома вируса, чела съм и гледала видео с какви ли не случаи след нея. Иначе гинеколозите са ЗА, моят беше казал дори, че ще я сложи и на сина си. Също така имам приятелка в Германия, на която я сложиха като малка и на всички около нея. Но там пък и на всички момичета с нерегулиран цикъл изписват противозачатъчни ( а тя и пушеше) ...не знам колко това може да се нарече грижа за младото поколение.

# 131
Срещу Варицела, до скоро нямаше разрешително за употреба в България. Майки ходеха с хладилни чанти до Гърция за я купуват. Да не би да има промяна и аз да съм изтървала?

# 132
Би трябвало в някоя от близките години (уж от тази, ама май за следващата остана) да я регистрират и у нас. Няма да е в задължителния календар. Май ще се купува.

# 133
Реално, мен вече не ме касае. И двете девойки я преболедуваха в яслена възраст. Но ми стана интересно.

# 134
Мен ме интересува заради дребната. Ама тя е обект на бебешката тема все още, не на пубертетската. Grinning

Някой намери ли щадящ дезодорант, който да върши работа? Кристалът не се справя достатъчно добре и мисля да взема някой от серията за чувствителна кожа на марките по аптеките. Като е с блуза с къс ръкав няма проблем, но като е без ръкав...един ден ММ на мен ми направи бележка в колата, преди да го сбутам да мълчи, че ще обиди смъртно пубер.

Общи условия

Активация на акаунт