Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

• 48 915
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Вярно ли е, че след първата менструация една ли не спира растежът. Е не съвсем, но много се забавя. С други думи - ако си нисък когато се неразположиш за 1 път това е знак, че ще си останеш нисък завинаги. Аз по себе си не мога да съдя, защото никога не съм имала бърз пубертетен растеж - цял живот съм си расла равномерно и след мензиса си порастнах сигурно още десетина сантимерта. Но наблюденията ми върху други деца показват силно забавяне на растежа

Не е вярно според мен.Аз за пръв път имах цикъл на 12 години и бях 1.64 ,а сега съм на 16 1.73

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 16:07 от Mishimm

# 106
                    Има зависимост между цикъла и растежа,но в никакъв случай растежът не спира.Просто се нараства с по-малко сантиметра и за по-дълго време.На малката дъщеря цикълът и започна на 10 г и половина и беше слабичка и нисичка,най-малката в класа.Сега е 175.Голямата беше ръст 160 ,когато и започна цикълът , а сега е 169.Има си наследственост и цикълът слабо влияе.Освен това растежът зависи и от още много фактори - хранене,спорт и т.н.

# 107
  • малкия йеросалим
Момичета я кажете мнения относно ваксината срещу рак на шийката на матката.Мислите ли да слагате на децата?
Аз скоро обсъждах тази тема с познат гинеколог и според него тази ваксина трябва да е задължителна.

# 108
  • София
Да, категорично ще сложа ваксината на дъщеря ми, когато навърши 12 г. Във всички нормални и развити държави я слагат, само тук се правим на всезнайковци и разбирачи. Всъщност тя и на момчетата се поставя.

# 109
Ваксината категорично няма да слагам, има предостатъчно информация какви точно щамове покрива, и това са едва около 15% от всички познати.

# 110
Категорично няма да сложа. Консултирала съм се с лекари не ми я препоръчват.

# 111
  • в огледалото на живота
Момичета я кажете мнения относно ваксината срещу рак на шийката на матката.Мислите ли да слагате на децата?
Аз скоро обсъждах тази тема с познат гинеколог и според него тази ваксина трябва да е задължителна.
След  смъртен случай на българско  момиче,още дълго време ме побиваха тръпки....
Дали ваксината е причина или друг фактор все още се спори по въпроса,но е факт,че само в Америка има 155 смъртни случая с нея.Отделно и в други страни.
Нашата ЛЛ категорично отхвърля поставянето ѝ.
Аз и вярвам!
Няма гаранция и за други ваксини дали няма да  ни навредят,но щом не е в задължителния списък на СЗО,не виждам причина да си травмирам детето.
Разбира се,всеки родител сам решава  Peace

# 112
  • София
Ако в Америка имаше 155 доказани случая, знаете ли какво би означавало това? Милиони долари обезщетения за всеки отделен случай и никаква съществуваща ваксина повече. Но така на база Една Жена Казала... на става.

# 113
Ако в Америка имаше 155 доказани случая, знаете ли какво би означавало това? Милиони долари обезщетения за всеки отделен случай и никаква съществуваща ваксина повече. Но така на база Една Жена Казала... на става.

Подкрепям напълно! Преди време в тази тема пак имаше такава дискусия и споделих моето мнение.Ще го кажа пак. Нашата лична лекарка ни я препоръча горещо.Аз и имам пълно доверие на професионалист. До 13г. е безплатна по здравна каса .След това е 800 лева.2 приема са през 6 месеца. Имам 3 познати с папилома вирус и проблема е голям. Веднъж заразиш ли се е до живот. Истината е,че в България всяка новост се приема на нож. Обществато ни е много консервативно за каквото и да е.  Много малко хора  знаят подробности , но дават категорични мнения.

# 114
Сложих HPV ваксината не само на дъщеря си,  но и на синовете си. Приеха я абсолютно безпроблемно. 

# 115
Здравейте, сега попаднах на темата. Много съм притеснена, имам дъщеря, която ще стане скоро на 9. Вчера напипах случайно топче на едната гърда, точно под зърното. В сряда сме на детски гинеколог, но ще се пукна до тогава. Cry

# 116
Да, категорично ще сложа ваксината на дъщеря ми, когато навърши 12 г. Във всички нормални и развити държави я слагат, само тук се правим на всезнайковци и разбирачи. Всъщност тя и на момчетата се поставя.
Надявам се лично познаваш 1000-2000 семейства от нормални държави и си сигурна, че са слагали от ваксината. И то точно същия модел, а не партида "за Германия" (примерно). Прочиташ една статия, в която финансово заинтересувана докторка (журналистка) пише, че "във всички нормални държави я слагат" и ти вече знаеш Свещената истина.

# 117
Така растат гърдите, Валерия. Топче , после спада, пак се увеличи, пак спадне. Неравномерно и скокообразно.  

# 118
  • в огледалото на живота
Цитат на: Feeling link=topic=1133989.msg39148313#msg39148313 date=1565618791/

Разбира се,всеки родител сам решава  Peace

Мисля,че е достатъчно разбираемо мнението ми.
За и против винаги ще има.
За тези ,които им се чете повече,или разликата между човешкият папилома вирус и ракът на шийката на матката:
Човешкият папилома вирус и ракът на шийката на матката

Прочети още : https://www.actualno.com/healthy/njama-vaksina-sreshtu-rak-na-matochnata-shijka-ima-mnogo-pari-news_614294.html
© Actualno.com

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 18:27 от Feeling

# 119
  • Пловдив
Ваксината не е нова. Поне от 10 години е в България. Тя изобщо не покрива риска от всички щамове. И не е никаква гаранция. HPV се предава единствено по полов път. Още от сега повтарям като мантра, че полов живот се води само с презерватив. Високата полова култура и хигиена е най-добрата превенция. Цитонамазката, веднъж годишно, след 21 години, също е задължителна като профилактика. Ваксина няма да слагам не заради риска от ваксините, а защото е напълно безсмислена.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 19:37 от dazel

Общи условия

Активация на акаунт