Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

• 48 821
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Велико Търново
Аз давам таблет/телефон/лаптоп най-много 2 часа на ден. На училище ходи с телефон с копчета, вечер - ако не е на тренировка или няма да учи, отпускам 1 час за преглед на съобщенията и това е - мрънка, но не й обръщам внимание и тя спира. Ако оставя на нейната преценка, ще надмине 2-та часа със сигурност. Като няма разсейващи джаджи, напредва много бързо с четенето на книги Wink

# 631
Моята към телефон и таблет няма голям уклон, да не кажа никакъв. Редовно телефонът й се търкаля незнайно къде с паднала батерия. Ползва го основно да говори и да чати със съученици за домашните.
Книги преди четеше повече, сега вечер е залепена за бебето и после ляга. Подмята някакво тийн криминале, но май няма голям напредък.
Относно подаръците, аз също обичам да подарявам емоции - билети за концерт най-често, че дребната се занимава с музика, пътувания, една фотосесия си организирахме и тя много се изкефи. Има и материални неща, разбира се. Обичам да правя подаръци и пазарувам с удоволствие Simple Smile

# 632
  • FRANCE
Искам да видя девойките  с книги в ръце:cold_sweat: . Чета им от бебета, но така и не заобичаха. С малката четем задължително всяка вечер в леглото (тя ми чете), че има проблеми със скоростта на четене. Двете са в една стая и на голямата и става скучно и почва да чете малко. Аз на тяхната възраст обожавах да си чета на дивана. Ама те.... не знам как да ги мотивирам.Confused

# 633
Ние определено правим специални подаръци за Коледа и РД, но са книги, желани неща и по-скъпи подаръци.  2 пъти годишно.

Скрит текст:
Сега сме на засилена мисия минимализъм и дарихме почти всичко от стаята й като играчки, прочетени книги, дрехи, помагала и пособия на деца в нужда и внимава какво иска и за какво да си използва желанията.

Билети за концерти, пиеси, театри, балетни постановки, спектакли и фестивали са неща, които често купуваме и ходим постоянно така или иначе.

По Коледа винаги ходим на "Лешникотрошачката" Московски балет и на поне още един коледен театър като "Чарли Браун", "Коледна песен" и т.н. Отделно всяка седмица сме на някакъв фестивал и събитие като доброволци в сезона.

Друхата седмица ще палим светлините на града с парад на Коледния базар и ще гледаме коледния хор с коледни песни и почерпки във вторник. В събота ще сме на пиесата-мюзикъл "Пепеляшка", а в неделя ще изнасят коледен концерт с банда си в университетския театър до нас.

Всяка седмица е нещо подобно с различни активности.
Парад по посрещането на Дядо Коледа в града, Коледен базар, посрещане на коледния влак, който обикаля страната с концерт в града ни, коледни партита от танцовата школа / скаутите / у-ще / клуба й по муз. театър и прочие.

Отделно доброволстваме в кухня за бедни, събираме дарения за деца в нужда, ходят да пеят в старчески домове коледни песни и да свирят с банд-а си, правим пакети за сирийски деца в нужда и приготвяме коледна празнична вечеря и т.н.

Миналият месец бяхме на прощален концерт на Елтън Джон, а другия месец сме на цирк Солей и на гастролиращо магично шоу. Не й липсват такива преживявания.

Отделно от у-ще всяка седмица са някъде. Миналата седмица бяха на балетна постановка, на кънки, кърлинг, а тази са на специлана церемония по откриването на сезона и на най-голямото фермерско изложение в страната утре целия ден.

Семейните ваканции са също нещо любимо за всички и няколко години подред за РД сме ходили на семейна ваканция някъде, вместо да правим парти и е чест избор.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 15:13 от Анонимен

# 634
Пред българчетата в България изобщо няма толкова възможности за подобни изживявания около Коледа, затова се избива в друга посока. Много жалко за децата.

# 635
Пред българчетата в България изобщо няма толкова възможности за подобни изживявания около Коледа, затова се избива в друга посока. Много жалко за децата.
Блу, фестивали, концерти, театри и балетни постановки има в изобилие, а и билетите са на символични цени.

# 636
  • Mediterraneo
Под символични се разбира в сравнение със заплатата, предполагам.
Цирк Солей и аз искам да видя, но 80 евро за билет, умножено по 4 ми идва твърде символично.
Голямата е залепена за телефона си, там вече не мога да направя нищо. Не го считам и за необходимо. Малката няма телефон, в училище им е забранено, след 2 години ще я мисля. Лаптопи ползват вечер за по 2-3 часа и уикенда.

# 637
Лично при  нас  тези неща са скъпи. 80 долара е единият билет понякога, но всеки избира за какво да харчи парите си.

# 638
Аз се изморих само докато прочетох всичките активности.
Не бих могла да издържа това всяка седмица и дъщеря ми също.

# 639
  • Mediterraneo
Това казах и аз. Непосилно ми е да отделя 400 евро за цирк просто, не, че предпочитам децата да стоят на телефона пред това да са на цирк.

# 640
Аз се изморих само докато прочетох всичките активности.
Не бих могла да издържа това всяка седмица и дъщеря ми също.
Нашата е свикнала явно. От бебе я водим навсякъде и е с подобен режим.
 Заети сме 2 вечери у 1 предиобяд  средно седмично,  с изключения като постановки,  училищни ангажименти или семейни  активности.

Телефон Нокиа с копчета има от миналата Коледа за да може да се обади при спешни случаи. Таблет има също оттогава за домашна работа само. Използва го уикенда за час на ден.
Получи и Майнкрафт  игра за 11ия си рд и играе на нея само в този час през уикенда.

Купуваме много книги постоянно и всяка седмица вземе нови 3 книги от училищната  библиотека  и от общинската веднъж месечно. Няма соц мрежи и смарт телефон.

Абонирали  сме я за списания по интереси, ходи на лагери по кодиране/ програмиране/ роботика/ дигитална анимация и скаутски  лагери в дивото  през ваканциите.

Друга коледна традиция е да ходим на премиери на Дисни филми и на Междузвездни войни семейно.

Има тв в стаята си и абонамент за Дисни канала където гледаме всяка вечер филми  заедно.
Това е.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 17:51 от Анонимен

# 641
  • София
Няма лошо. Браво на вас.
И без да се заяждам, точно тези деца с тези ограничения "избиват" в обратна посока, в мига в който останат сами да решават и определят живота си. А това рано или късно се случва. Колкото и да го отлагаме и "менажираме" живота им.
И слава Богу де. Да опитат от всичко.

# 642
Моята дъщеря получи за Коледа разрешение за куче. Много скоро се сдобихме с малка топка, която порасна доста бързо и сега е само 55 килца. Тя си го разхожда и сутрин и обед и вечер веме 4 години. Като изключим 2рата смяна - тогава на помощ идвам аз. Чак е смешно, защото кучето е по-тежко от нея с 10 кила, а я слуша като войник. Мен ме влачи по учиците. Нейн приятел получи куче и след втората седмица го "подари" на майка си. Та всичко е индивидуално. Аз съм благодарна на кучето, че направи детето ми отговорно, грижовно и социално(завърза много приятелства в парка). Не съжелявам, че и позволихме. Сега иска да го вземе за следването в чужбина - ще видим как ще се справи... Та, ако смятате, че детето ви е отговорно и имате финансите, позволете. Мисля, че това къче промени животът и на 180 градуса.

# 643
Тази вечер на рафта и се появи :
https://www.book.store.bg/p26091/kak-da-pechelim-priateli-i-da-v … dejl-karnegi.html
Smiling Imp
Зачетох се. Достъпно и увлекателно  но не нравоучително четиво. Съветите са под формата на примери на   реални житейски случки. Допадна ми. Дано и събуди любопитството!
По повод езиците говори и чете без проблем на немски и на английски със същата скорост като на български, НО на четеца. Хартиени книги се купуват само на български. Държа на това.
За сега толкова.

# 644
Браво на децата, свободно четящи на друг език. Къде ходят на уроци? Моята учи английски от детската градина, ходи на школи от първи клас и въпреки това е много далече от четене на книги. Езиците по принцип не са нейната сила, но ми стана любопитно.

Общи условия

Активация на акаунт