Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

• 48 824
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Битката за куче И коте я водя откакто са проговорили, но чак тази година на каката (11 год) почна да и просветва и дори обяснява на брат си. При положение, че живеем в чужбина и пътуваме много, вкл. всяко лято към БГ за седмици не мога да поема ангажимент и за "голямо куче", каквото искат децата. За сметка на това сме им разрешили да "бейбиситват" всяко куче на приятели, които пътуват или имат нужда някой да им разхожда допълнително животното. Лошо ми става като домъкнат поредното и почнат да го мачкат и целуват, а ММ е и със алергия към кучета и котки, та и него тъпчем с лекарства, но това е едно решение на въпроса, с което мога да се съглася и не натоварва финансово семейството, макар, че къщата ми потъва в косми и ме докарва до лудост, а и дава възможността да разберат как се чувстваш разхождайки куче в 6 сутринта при -10С.

От аквариума се отървах преди няколко месеца!

Зайчета, птичета, етц. малки и ранени животинки също гледаме/лекуваме и погребваме в двора понякога. Съществува дори сухо мляко за новородени зайчета, и това научих на стари години.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 16:10 от Agent Provocateur

# 616
  • София
И аз ще се включа от личен опит по въпроса за домашните любимци, в частност кучетата. Куче се взима, ако сте готови да го гледате и ако вие искате. В нашата мила родина никой не спазва законите за повод и намордник, така че е абсурд да пусна дъщеря ми навън да разхожда сама кучето ни, тъй като не искам да рискувам да бъде зверски нахапана и обезобразена от нечие друго куче. Извежда го само до входа да се изпишка. Кати искаше йорки, но понеже не живеех в заблуда, че тя ще го гледа, взех френски булдог, по мой вкус. Обожавам си животинката и не мога да си представя да му се случи нещо. Тоест искам да кажа, че не взех куче заради дъщеря ми, а заради себе си. Тя щеше да види куче през крив макарон, ако аз не го бях поискала.

# 617
  • Пловдив
Аз не искам и да чуя повече за куче. Нашето си заминава, старо е вече, болно и е отвратително да го гледам такова. Допреди два месеца тичаше, а сега....Те майка ми го гледат, де, но са в съседния апартамент, а и го имаме още отпреди да се оженя, така все едно е наше.
Дъщеря ни преди се дрънкаше и ние да вземем, но сега вижда колко е тежко и отвратително.

Иначе ние сме на тема коне и яздене. Откакто беше на лагер в Родопите през лятото в едно ранчо, където всеки ден яздиха, направо ми е надула главата.
Та за Коледа ще купуваме облекло за езда. Ходи на уроци и ще й е необходимо.

# 618
Иза, все пак всички правим коледни подаръци на децата си, не е нещо скандално. Grinning Добре е да разнообразим темата за пъпките, въпреки че са ни на дневен ред.
Фитнес гривната на дъщеря ми пристигна и ще я скрия в дън земя. Случвало се е да ме навие да й подаря нещо преди съответния празник и после да мрънка, че на деня нищо не сме й дали. Сега само някоя книга ще й взема, но това ми е лесно, защото съм в издателския бизнес и ползвам завидни отстъпки. А, и някаква козметика и съм готова. Всъщност и за кръщелницата ще трябва подарък, но с нея вече сме уточнили какво да бъде.
Тонка, какво стана с подаръка за кръщелницата? Simple Smile

Между другото, освен вещи, не подарявате ли и друго на децата си по празниците и на определени поводи?

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:20 от Не се сърди, човече

# 619
  • Някъде по Дунава
Щерката иска барбарон, но се чудя до колко ще го ползва. Такива екстри като скъпи парфюми, слушалки, телефони и под. не иска. Не е никак презадоволена, но разбира се не и лишена. Може би фактът че живеем в малък град и че ние с баща и не сме консуматори я опазва досега от желание за придобиване на скъпи джунджурии. Брат и е лесен. На вълна танкове е и му поръчахме от Алиекспрес конструктор танк и хавлия с танк от български сайт.

# 620
  • София
Тонка, какво стана с подаръка за кръщелницата? Simple Smile
Между другото, освен вещи, не подарявате ли и друго на децата си по празниците и на определени поводи?
Кръщелницата ми е лесна за подарък, тъй като се радва на всичко, именно защото е дете, което е расло в големи лишения и липса на родителско внимание, грижи и обич. Тя поиска хавлия за баня, а освен това ще й купя и дрехи по нейн избор. Предпочитам тя да си ги хареса, за да няма неприятни изненади.
Като се замисля дъщеря ми за Коледа не е получавала някакви грандиозни подаръци. Тя обича да твори разни неща, съответно от Джъмбо съм й купувала боички, брокати, разни джвъчки за апликиране, абе каквото се сетите.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:19 от Не се сърди, човече

# 621
  • София
И аз си взех кучето за себе си. По едно време дъщерята беше поела вечерното слизане, ама сега ходи на фитнес и го пропуска.
Сега пък ни отпускат определена сума за подаръци на децата и се чудя как да я наместя.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 622
Ездата е страхотно нещо , като дете ходех и аз на уроци в София при голямата ми сестра.

Да попитам - по колко време на ден разрешавате висене на телефон/таблет,лаптоп/ ?

# 623
На дъщеря често ѝ подаряват карта за езда. Обаче е голям ангажимент воденето и взимането. Последната база, на която ходи да язди (и най-добра от всички досега) ни е на 40 мин. в посока.

# 624
По 1 час.

Книги има към подаръците за всеки повод. Често има и билети за концерт, театър, мюзикъл, шоу. Тази година ще са билети за шоу на най-добрите илюзионисти тук, децата ни са им фенове.  Пари не подаряваме.

# 625
Благородно завиждам на родителите имащи сръчни и креативни деца!
Моето никога не е проявявало интерес ,а всичките ми опити да пробва са завършвали с трагичен и напълно обезкуражаващ резултат.
Дай и на нея да си пусне музика и да си полегне с книга и е щастлива. Да не забравим и компютърните игри разбира се, но за техническата  част от нуждите и отговаря таткото и е ненадминат.
  Аз се грижа за облекло, козметика ,обувки ,аксесоари и така. В последните месец и половина се наложи пълно обновяване на гардероба по съвсем обективни причини ,което повлече и някои допълващи го покупки та не ми останаха кой знае какви варианти. Докато се случваше това се нагледах  на  ядосано  човече, което само не знае какво иска. Взема нещо ,защото много и харесало, но в пробната е напълно разочарована. С молби , уговорки и много мъки успявам да я накарам само да пробва нещо съвсем различно и направо се влюбва в него.
Та явно е в процес на преоткриване и опознаване на себе си. Бог да ми е на помощ докато минем и през това!
  Традиционно още преди ваканциите и  празниците в годините  у дома се появяват няколко книги ,които според мен биха събудили интереса и към този момент. Не като подарък ,а просто така за да не скучае в почивните дни.
  Тази година между развлекателните  ще мушна и една две от раздел популярна психология на тема общуване та дано ни олекне и на нас, и на нея ако ги загледа.
 За под елхата предвиждам кожена гривна , брошка и може би дреха с 3D картинка  ако успея с доставката

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 09:52 от mamamari

# 626
Снощи , преди лягане, заварихме нашата мома в стаята й със запалени свещи, чаша чай и книга в ръка и с баща й сме в пълен потрес Smile

# 627
  • Пловдив
За висенето на телефона - не мога нищо да направя. Стои по цял ден. Е, върши си и останалите задължения, но телефонът е постоянно в ръката й. Понякога я наказваме да не пипа тел.и компютър за деня например и става страшно. Намира си занимавки, но тези устройства са като наркотик - толкова е зависима.

Наистина ездата си е голям ангажимент. Ние ходим в едно село на 5км от Пловдив, но от другия край на града и на нас ни отнема 30мин. Затова ходи само събота и неделя. През седмицата няма как.

# 628
  • софия
Провери ли коя е книгата Laughing
Моята продължава да чете по желание само на английски, което по принцип не е лошо, но на български чете само задължителната за училище. Дори сега за Коледа си пожела останалите книги от поредица, от която има 2. Пак на английски.

# 629
  • Mars Hotel
И моята предпочита да чете на английски, а не на български. Подозирам, че донякъде е свързано и с усещането й за преодоляване на предизвикателство.

Общи условия

Активация на акаунт