Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

• 49 377
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Ех, Лита и аз ти завиждам. Децата около мен са толкова презадоволени, че не могат да си измислят нещо, което наистина да искат. Моята щерка си е дечко отвсякъде, но сме осигурили всичко, от което има нужда и отгоре. Подаръци ще получава от четири места поне. Не ѝ липсват предмети. Затова се сеща за преживявания, ерго самолетни билети до Америка... За съжаление не е намерила някакво занимание-хоби, което да я влече наистина, за да насочим усилията си натам.

Вчера пренаписа писмото до Дядо Коледа (мисля, че е наясно как стават нещата, но все пак) и е добавила, че самолетните билети може да бъдат и до Германия или Франция. Simple Smile На дъното е добавила и смарт часовник и си намери в нета някаква книга сейф, която ѝ се видя интересна.

Като споменахте парфюмите на Ариана Гранде. Вчера девойката ме зарадва, че вече са си теглили листчета за коледни подаръци в училище и ѝ се паднало едно момиченце, което иска най-новия парфюм на въпросната певица. Astonished Пратих я днес да пита дали ще се разминем само с боди-миста на един от по-старите парфюми, че 60 лв. за коледен подарък в училище ми се струва нередно чак.

# 601
Парфюм Облак на Ариана Гранде беше намален на 42 лв. преди няколко дни, но приключи промоцията.

# 602
  • София
Jillian, не е въпрос на презадоволеност. До дете е. Ето виждам моите две момичета. Еднакво имат, различно ползват. Например каката е все със слушалки и телефон. Малката непрекъснато забравя къде й е телефонът, не й е важен въобще. Иначе - от две години пътуваме семейно в чужбина, пообиколиха доста страни и не биха се сетили да си поръчат самолетни билети, защото не го възприемат като личен подарък, а просто като семейно преживяване. Вещи имат, но винаги нещо ново, особено ако е изненада, ще ги зарадва. То и аз имам много рокли, ама няма да върна и нови, ако ми подарят.Laughing

# 603
Моята е скромна тази година - едни poopsie slime surprise + Squish dee lish + адвент календар от ДМ.(На 10 години и все още си е детенце ) Simple Smile
Миналата година поиска животинче , е имаме си коте , дотолкова свикнахме с нея,че не можем без нея, а и грижите не са чак толкова големи.

# 604
  • Mediterraneo
Голямата като беше на 11-12, все още се заиграваше с играчки и кукли покрай малката. Сега обаче малката е вече на 10, всички кукли, къщи и аксесоари са приготвени за разкарване от нас, не се поглеждат изобщо. Та зависи, ако детето на 12 е голямото или единствено дете, разбирам да си играе. Но ако е като моето малкото, което копира поведение и интереси от кака си, е хубаво, че е запазило още за известно време детските игри.

# 605
  • Велико Търново
Моята дъщеря /на 13 год./ си пада по дрехи на известни личности или Дисни герои, нещо такова ще й взема. И към парфюми залита напоследък/наследствено е Wink/.
Дени, как намираш Облака на Ариана Гранде? В Лили дали го има за тест?

# 606
И мойта 11-годишна ще получи Лего. Искаше го от много време, то пък е изчерпано навсякъде и ми беше заръчала да го дебна в ибей. После се отказа, но не и аз, та в крайна сметка спечелих някакво колекционерско. Ще я изненадам и ще го получи за Коледа. В крайна сметка не е Дупло, има серии и за големи хора и даже се събират с цел инвестиция.

Което не пречи да е фен на всички модерни тийн истории.

# 607
  • София
Нас с какво ли ще ни изненадат?
Аз все получавам ваучери за пазаруване, мъжа ми го е мислил точно 1 минута и го е избрал Grinning

# 608
Дъщеря ми на 12 с кукли не играе отдавна, но пък лего реди понякога, особено като се съберат с приятелка.
Питала съм я за ново лего, но не иска. Старите сетове са смесени в две големи кутии и редят нещо, което те си измислят. Не са й интересни вече предварително зададени модели.

Също Пюсла обича да реди много. Даже мисля да купя втора кутия от Икея, защото старата е на 6-7 години и е на дъното.

От техника не се интересува много. Затова и не е искала таблети, слушалки, телефони и т.н.

Фитнес гривната я намирам за много удачен подарък.
Девойката обаче не е свикнала да носи нищо по китките си и дори часовник й пречи.Давала съм й моята за ден, за да засека колко крачки прави, когато е на училище.

Тонка, каква поръча?

# 609
Ох, това с котето.. Мине се не мине и се почва.. Но като задам въпроса - кой ще чисти и обслужва котето и настава мълчание Simple Smile

# 610
  • София
Моята почти 15г. мома. каза че нищо не иска. Че е презадоволена - така е, но поредните слушалки или обувки не биха и били излишни. Малко се чудя на какво се дължи този отказ от подаръци, имам си свое предположение, но както и да е.
Ще трябва да я изненадам с нещо, но вкусът ѝ е абсолютно непонятен за мен. До сега никога не е проявявала интерес към гримове, козметика, парфюми. Преди седмица в мола се загледа по палитри с гримове. Учудено я попитах защо ги гледа, като никога не е имала желание да се гримира. Отговори ми, че иска първо да се научи да го прави добре, а за целта трябва да има свои гримове, а не да ползва моите. Та се замислям дали това да не и взема. Има проблемна кожа и не ми се искат запушени пори, но пък на 15г. не ѝ трябва руж и ФДТ си мисля, а по-скоро хубав молив за очи и хипоалергенни сенки в пастелни тонове. Ама може да бъркам модните тенденции.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 13:41 от M_I_A

# 611
Ох, това с котето.. Мине се не мине и се почва.. Но като задам въпроса - кой ще чисти и обслужва котето и настава мълчание Simple Smile
Моята (все още на 9г, но малко след Коледа има и РД), иначе деликатна и тактична дъщеря, на този въпрос директно отговаря "Ти". 
Не съм гледала животинче у нас и се притеснявам и за съвсем ежедневните и рутинни грижи, и за по-сериозните. От друга страна, дъщеря ми е едно дете и определено има нужда от повече компания у нас.

Относно комп. игри, конзоли и подобни съм по-скоро против, макар да признавам, че не мога да ги забраня съвсем и са част от игрите на поколението. Дъщеря ми ги откри по-сериозно миналата Коледа, когато се разболя малко и се заседяхме повече у нас. Много бързо започна да се пристрастява и ни костваше усилия да я ограничим.

Lego имат серии за всякакви възрасти, вкл. и абсолютно колекционерски комплекти. Има Lego с герои от Friends сериала и The Big Bang Theory, а това са сериали, на които периодично се зацикля у нас и като цяло не са ориентирани за деца под 12, съответно и Лего комплектите са за по-големи. Хари Потър, Междузвездни войни също...
Тази година Адвент календара ѝ ще е Lego Friends, освен бонбонския.Simple Smile

# 612
Моята дъщеря /на 13 год./ си пада по дрехи на известни личности или Дисни герои, нещо такова ще й взема. И към парфюми залита напоследък/наследствено е Wink/.
Дени, как намираш Облака на Ариана Гранде? В Лили дали го има за тест?
Има го в Дъглас и БЗ. Има прилики с Бакара Руж и е сладък и тежък парфюм. На моята дъщеря и харесва, но новият повече.

# 613
  • София
Скрит текст:
Като гледам какви подаръци са поръчали повечето деца, направо си завиждам за това, което иска моята дъщеря - комплект Лего Френдс. И си/ѝ пожелавам по-дълго да остане дете. Heart

Чак не смеех да пиша, че 12-годишната госпожица си пожела лаборатория за парфюми, а за РД в неделя получи поредната Барби и дрехи за нея.
На дъщеря ми, на 11 ѝ подариха лаборатория за парфюми. Така седи, направи един и всичко друго е непипнато. Не е много готино.
Скрит текст:
Това е нейното, ако искаш ще ти го снимам вътре, за мен е пълна глупост, иначе звучи готино - да.

alina_si, много ти благодаря за тази информация!

# 614
  • Mars Hotel
Моята е много скромна - поръча си една книга за Коледа. Grinning Аз съм й накупила и други неща, разбира се, но тя също си има всичко, освен това е и много разумна и хич не обича неща, които не са й необходими. Виж, за Лего е винаги готова, така че съм й взела и един комплект, без да е поръчан.

Общи условия

Активация на акаунт