Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 103 573
  • 824
  •   1
Отговори
# 735
Момичета , как става поръчката на корсета при специалиста от Сърбия ? Някой правил ли го е ? Насочиха ни към него . Също така за колко време се носи корсета , как ще ходи с него на училище? Много се ошашках, изкривила е малко и таза Sad . Някой минал ли е през този път ?

# 736
Колко градуса е кривината?

# 737
27 градуса , но е кривнала леко и таза

# 738
Току що ми се обадиха от здравната каса, за да ме информират, че имаме отказ да поемат половината от цената на корсета. Имало промени и този тип ортези вече не се покриват. Не ми е за парите, но ми стана още по-тъжно и безнадеждно ...

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 12:09 от Mimimara

# 739
  • Русе
Кой тип ортези вече не се покриват, корсетите ли?
Аз доколкото помня от коментарите в темите от Здравната каса покриваха само корсетите на "ВИП плюс", а тези, изработени от сърбина не се покриваха.

# 740
На нас от Вип плюс ни казаха, че здравната каса масово отказвала плащанията и повече нямало да поема част от корсетите.

# 741
Да, отказват изобщо всякакви ортези, освен за долни и готни крайници Sad

# 742
Момичета , някой има ли мнение за корсетите от линка? Поръчвал ли е някой от там

https://scoliosis-sbprs.com/

Намират се в Солун

# 743
Здравейте, моля за съвет. Първичен преглед при ортопед за видимо прегърбване напред къде бихте препоръчали да се извърши и евентуално при кой лекар? В Пирогов или Горна Баня? И на двете места ли правят пълни снимки? До колкото разбирам в Токуда снимките са с по-малък обхват.

# 744
Аз направих така:
Запазих час при избрания ортопед, взех направление от ЛЛ на детето за снимка на целия гръбнак и отидохме вече с готовата снимка/ правихме я в Пирогов/ при ортопеда.

# 745
Момичета , как става поръчката на корсета при специалиста от Сърбия ? Някой правил ли го е ? Насочиха ни към него . Също така за колко време се носи корсета , как ще ходи с него на училище? Много се ошашках, изкривила е малко и таза Sad . Някой минал ли е през този път ?
Здравейте,
ние поръчваме корсети при Люба от Събрия. Работи със Сколио център България -Младост, ТБЦ Метро Сити, бул. Александър Малинов 51.Взима размери изработва корсета за около 20 дни.Получаването също е от Сколио центъра.Идва в БГ по график, за което може да получите информация от центъра. Цената беше 700 евро.Дъщеря ми носи корсет повече от две години, по 23 ч. дневно, сваля го за шрот гимнастика и баня.Ходи с него на училище, с по-широки дрехи.Трудно е, но се свиква.
Успех!

# 746
ger4o_t_st - а колко бяха градусите на детето ви ?

# 747
ger4o_t_st - а колко бяха градусите на детето ви ?

2022 г. -  43, сега е 32.

# 748
Здравейте! Един малко по- различен въпрос, дали някое детенце с корсет е пътувало със самолет? Има ли проблем на летището и изобщо всякаква информация за пътуване с корсет / в самолет/ би ми била полезна.

# 749
Simba, дъщеря ми е имала вече няколко полета със самолет, докато е с корсета. Не се е налагало да го сваляме, дори и на два 10-11 часови полета. Като цяло се съобразяваме с това как се чувства. Последно се наложи да го свалим при пътуване в автобус, защото видимо ѝ беше некомфортно.

На летищата не сме имали проблеми. Винаги минавам преди нея и ако решат допълнително да я проверят, то предупреждавам проверяващия.

Общи условия

Активация на акаунт