Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 103 495
  • 824
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте,
Дали доц.Алексиев е подходящ избор при съмнение за сколиоза на тинейджър и ако да, то ок ли е посещение в частния му кабинет или е по-добре в Горна баня да се посети?
Някой има ли впечатления от Мирослав Тодоров за сколиоза?

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 09:02 от campanula

# 811
Здравейте,
Дали доц.Алексиев е подходящ избор при съмнение за сколиоза на тинейджър и ако да, то ок ли е посещение в частния му кабинет или е по-добре в Горна баня да се посети?
Здравейте! На дъщеря ми точно доц. Алексиев и откри сколиозата, според мен е по- добре да отидете в Горна баня, защото ако е необходимо може да направите и снимка на гръбнака там.

# 812
Сравнително близо до кабинета на доц. Алексиев е б-ца Св. София. При нужда и там ще може да направите снимка, но не знам в частния му кабинет може ли да отидете с направление.

# 813
Благодаря за отговорите!
А къде бихте препоръчали да се направи смимка на гръбнака-Пирогов, Горна баня, Токуда или Света София?
 В смисъл къде са по-добри рентгените и самите рентгенолози?
Някой може ли да ме ориентира за цени?
Записва ли се час за рентген?

# 814
Благодаря за отговорите!
А къде бихте препоръчали да се направи смимка на гръбнака-Пирогов, Горна баня, Токуда или Света София?
 В смисъл къде са по-добри рентгените и самите рентгенолози?
Някой може ли да ме ориентира за цени?
Записва ли се час за рентген?
Аджибадем може снимка с направление и се доплаща малко за цял гръбнак и профил и анфас. Не помня колко платихме последно, но мога да питам мъжа ми. Снимат ги на новия апарат.
Скоро ходих и аз платено. 75 лв е на стария профил и анфас и 220 лв на новия рентген.
Ортопед там препоръчвам Влаев, 145 лв преглед, приема и по здравна каса, понякога има часове и събота. За ЗК почти месец напред трябва да запазите час. Много го харесвам.
Яблански разбира се и той е страхотен, но приема само платено и не знам в момента колко е преглед при него.
Иванов - твърдо не, много дръпнат и арогантно поведение по думи на мъжа ми, лично не съм го срещала.

В Пирогов може да отидете с направление за ортопед и той ще ви назначи рентген по здравна каса, д-р Хаджиниколова.

Горна баня са само платено е прегледи и рентген, миналата година звънях за цените бая са се вдигнали, може да звъннете да питате, че вече не ги помня. Ортопед там - Джеров. Нямам лични наблюдения, чувала съм добри отзиви.

За Света София нямам инфо

# 815
Внимавайте, когато разговаряте с асистентката на проф. Яблански по повод записване на часове за преглед. Ако няма час за него предлага да запише час за лекар уж от неговия екип, който бил на нивото на Яблански и проф. даже се допитвал до него за сложни случаи. Таксата е като таксата за професора, но срещу нея получихме консултация с млад лекар, видимо под 30 годишен, което очевидно означава липса на опит. За нас беше абсолютна загуба на време, на пари с "бонус" неадекватно отношение към увреждането на детето, което му причини физическо страдание и последващи неразположения. Съответно и неадекватен коментар по проблемите, за които искахме тази консултация. Полезен резултат от "прегледа" - 0. Не знам името на младия лекар, наясно съм че опит се трупа с практиката и на него не мога да се сърдя че на нас не ни беше полезен с нищо. Но такса като за професор за преглед при лекар който тепърва ще трупа опит и уверенията на асистентката, която записва часове, че лекарят е компетентен едва ли не колкото проф. Яблански е много подвеждащо и некоректно, въпреки че й казах че случаят е сложен и търсим лекар с богат опит, а и ще пътуваме от другия край на БГ за тази консултация.

# 816
И мен от регистратура се опитаха да ме запишат за някакъв млад лекар, ама аз съм си казус и хич не се давам лесно Joy
Влязох видях му профила на лекаря и отказах.

# 817
  • Русе
От друга страна д-р Яблански е толкова затрупан от работа, че нашия преглед продължи точно 5 мин., казвайки ни, че дъщеря ми не е за него, защото не е за операция и тъй като вече е в пубертета просто да я наблюдаваме и да отидем, ако нещата се влошат. Иначе да си ходи на Шрот. Тоест Яблански се занимава с тежките случаи.

# 818
Нашия случай си е баш тежък и сложен, но асистентката ме подведе да запиша час за младото докторче. По логиката, че Яблански поема тежки случаи трябваше да ни каже, че сме точно за него и да не ни залъгва с много компетентния колега, който като нищо може и да е стажант още или нещо такова.

# 819
  • София
В Света София правихме снимка лятото, има нов ренген, който е с минимално облъчване и може дори родителят да стои вътре. Самата снимка стои леко по-бледа , но не пречи да се разчете. Не зная дали са добри ренгенолозите , но и пред нас и след нас имаше дете за снимка, ние правим за втори път там и двете сними бяха идеални за целта. Възрастните ги снимат на по-стария ренген в съседния кабинет.

В ' Спорт и здраве" от есента са някакви девойки, току що обучени и моето дете никак не е доволно, а цената стана почти двойна.

# 820
От друга страна д-р Яблански е толкова затрупан от работа, че нашия преглед продължи точно 5 мин., казвайки ни, че дъщеря ми не е за него, защото не е за операция и тъй като вече е в пубертета просто да я наблюдаваме и да отидем, ако нещата се влошат. Иначе да си ходи на Шрот. Тоест Яблански се занимава с тежките случаи.
Аз съм водила дъщеря ми при него няколко пъти и ни отдели даже повече време от колкото смятам, че имаше нужда, но доста чакахме. Явно наистина е много претрупан вече щом така бързо ви е прегледал.
Но да, ако не е случай за операция и се касае за диагностициране, снимка, мерене на градуси и проследяването, според мен няма смисъл да се ходи при него.
Асистентката му е неприятна личност. Не я харесвам въобще.
Той, обаче е страхотен.

# 821
Здравейте, бяхме на преглед при кинезитерапевт, каза че има хиперлордоза и кифоза(приемно дете на 16г) и обущарски гръден кош.Иска да започне упражнения два пъти в седмицата по 1час. Предстои ни снимка на цял гръбнак.Трябва ли да посетя и ортопед или само упражненията при кинезитерапевта ще помогнат.Четох темата назад споменават се имена на специалисти само за района на София.Може ли да ми препоръчате такива за Варна или наистина добрите са в София.Благодаря ви предварително, просто за първи път се сблъсквам с такова и не знам от къде да тръгна.Хубав ден желая!

# 822
Навсякъде е вече така. Веднага искат да ни пробутат на някакви лекари стажанти и млади лекари без опит. В болниците е ужасно. Там точно такива провеждат лечението ти и нямаш думата. Като се срещнеш с лекаря, който трябва да те лекува и му се оплачеш, той ти заявява, че нямал време и специалстите, които са ме поели, са добри.
Когато да си записвам час при доктор, и ако ми бъде предложено друг млад доктор, отказвам. Заявявам, че точно при този доктор искам да ме прегледа и да ми проведе нужното лечение. Не съм опитно зайче.
Миналата година бях насочена при дъщерята на зъболекаря, при който ходя. Самият зъболекар ме прехвърли на нея. Каза, че тя е добра също. Отидох при нея. Ами тя не разбираше. 1 час се мъчи с един нерв да го извади и не можа. Сложи някакво лекарство и ме прати на снимка. Обадих се на моя зъборекар и му казах, че той беше поел лечението ми и да го довърши. Също така му казах, че съм го избрал за мой зъболекар, защото е добър и му имам доверие.
А за асистентите при докторите, направо си превишават правата. Арогантни и си мислят за Бог.

# 823
  • София
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена на 28ми.

# 824
  • София
Писах на модераторите и bubanka отключи темата, за да пусна линка за тема 3. Благодаря!
Заповядайте!
https://m.bg-mamma.com/?topic=1761906.msg49541370#msg49541370

Общи условия

Активация на акаунт