Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 9

• 82 922
  • 717
  •   1
Отговори
# 420
Най-добре да се научиш да си правиш течности. Някъде чух наскоро, че се готвят или вече са сложили акциз на тачностите за ел. цигари. В началото докото си търсиш твоите аромати ще се наложи да пробваш доста, които не ти допадат, но веднъж като ги намериш после е лесно. Иначе готовите вносни излизат златни и дори да ти харесват не си струва в дългосрочен план.

# 421
  • София
Да, наистинахса златни, трите шишенца го докараха близо до цената на устройството.
В какво ги забърквате, гледам има концентрати, които се допълват с база, но повечето май са в малки шишенца и трябва в друг флакон?

# 422
В чисти стъклени шишета си бъркам течностите аз. Надписвам концентрация на аромат, никотин мг, дата и количество.
На концентратите аромати обикновено има описание на препоръчителни проценти, време на зреене.
Има калкулатори за никотинова течност.
Ето един:
Калкулатор за никотинова течност

Моят съвет е да си забъркваш малки количества за проба, да не хабиш излишно бази - никотинова и безникотинова.

# 423
  • София
Благодаря, ще ги разуча.

# 424
  • Варна
Като ветеран поръчващ по 10л. разредители и литър никотин Grinning обикновено бъркам в 200мл. стъклени шишета и също ги надписвам да знам кое колко е дърто Grinning,че с времето ароматите избледняват и ако ги забрави човек си изпарява чиста база Grinning. Не,че ми пречи де аз и без това изпарявам ниски концентрации аромат та и чистата база си ми е вкусна.
Липсва ми Миоки Confused.....ама е инато магаре и не иска да се регистрира пак след бана.

# 425
  • София
Ам, ти ме уби. 10 литра за какъв период стигат?
Аз да момента съм на безникотинови течности, за сега съм ок, защото навика ми е по-скоро зора( така си мисля).
Машинката е ок за, но нямам база за сравнение. Има пръстен, който се върти и запушва дупчици, от които поема въздух завалийчето. Държа го на затворени дупки, да има опън, че иначе е много нецигарено, лесно дърпам и се давя.

# 426
На мен биха ми стигнали за около две години и малко.

# 427
  • Варна
The_Third горе долу толкова ако няма много навлеци наоколо Grinning. Никотина за повече,че 72мг.,а аз изпарявам 4-5.

# 428
Радвам се, че се разписаха по-опитните. Аз си зададох няколко въпроса страница назад, но се разколебах междувременно и си карам с vapepro, което не е оптимален вариант. Признавам че ми липсва цигареното усещане, въпреки че от години пушех само iqos. Затова ще си повторя въпросите, леко преформулирани. Моля за съвет за подходящо устройство. Ако може да не тече, да не е като тухла, нещо като innokina-a показан от Бом и без навиване на памуци и т. н. за сега поне. Най важното максимално да се доближи до цигареното усещане.
А да, исках да споделя и това, акцизът за течностите вече е факт.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 09:29 от 4bld

# 429
Аз го видях въпроса ти, но там е работата, че тези, които сме напраднали повече от десетилетие ползваме тухли, използваме ремонтируеми изпарители и си правим сами течностите. С две думи нямаме опит с новите устройства и с готовите течности и трудно можем да отговорим на въпросите ти. Би могъл някой начинаещ като теб да сподели пресен опит, например Bom-Bi-Bom като изтества устройството може да каже какви са и впечатленията.

# 430
  • София
Включвам се с мнение за Innokin Tube разбира се 😀.
Мога да кажа, че ми липсва силно цигареното усещане защото ми сладни пусто, но изпарявам без никотин, а и от много скоро, може би това има значение.
Като съпротивление на засмукване е близо до цигареното, но при напълно затворени дупки за въздух.
Сладостта ми е проблем, но течностите ми са 70 VG:30 PG, а глицерина е сладък.
С две думи има на къде да се донастройвам.
Иначе за сега не тече, размера е като на пура, кубинска ( не тези тънките), на мен ми е удобно устройството.
А , днес пробвах ментата, много по добре я усещам от тази ванилия.

# 431
The_Third, благодаря все пак Simple Smile
Bom, и на теб, че сподели. Ще поразровя още в интернет и все ще го измисля. А може да се включи и още някой пресен като нас.

# 432
Здравейте, и извинявайте предварително, че влизам така в темата, без да съм прочела или проучила по-обстойно. Flowers Hibiscus
Накратко, търся си максимално безвреден, безникотинов вариант за пушене. Ако не се лъжа, се водят безникотинови ел. наргилета.
Какво бихте ми предложили като вариант и марка?

# 433
  • Варна
Идея си нямам за какво иде реч ама...никотинът не е основния враг в смръдливките Grinning. Останалите 11000 канцерогенни гадории отделящи се при горенето на тютюна и химизираната хартия са проблема.
 12 години станаха откакто съм с електронна цигара.
Изпарявам 4-5мг. никотин и си признавам,че е по-скоро навик отколкото нужда. Тъй,че ако искате да откажете цигарите няма да стане с тия безникотиновите.

# 434
  • София
Не знам какво се има предвид за ел.наргиле, но аз съм с това:
https://greencigar.bg/innokin-zilde-tube-kit-3000mah.html
Пуша без никотин, но смятам да пробвам и с никотин за да видя разликата.
Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт