Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 9

• 82 908
  • 717
  •   1
Отговори
# 435
Колкото е навик, толкова е и необходимост от никотин, поне аз си признавам/осъзнавам колко съм зависима И от никотина, не само от кефа да си сецкам 🤭.
Започнах с 9мг преди около 5 г., в момента съм на 3мг и ми е добре, но съм на стегнат инхалатор/въздушен МТЛ, нещо средно е моето, така ми харесва.
С безникотинова течност трудно могат да се спрат цигарите, поне моят опит това показва. Но полека-лека може да се намалява никотинът. Аз го намалих, основно защото по-малко ми цапа памука с по-малко никотин, а и изпарявам много, да не кажа - постоянно, само докато спя - не. 🤭😆🤫😆
П.П. Нямам изветряла течност, наскоро преоткрих течности отпреди 2 години - екстра са, даже ги разреждах, че бяха с 5 мг и ми идва силно - иначе много вкусни.
Стоят си на тъмно и хладно и нищо им няма.

П.П. 2 - Към всички, които сега са решили да минат на електронни цигари - посетете физически вейп-магазин, обикновено продавач-консултантите са много отзивчиви и ще Ви насочат към правилното устройство и течности. По-натам - има много информация и видео в мрежата - желание да има човек, може да се научи, не е сложно.
Някога, когато започнах с вейпа, имаше и активни ФБ-групи, в които напълно непознати са ми помагали със съвет, много солидарни хора са/сме вейпърите - между другото. 😍

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 23:10 от Ензим

# 436
  • В царството на игрите:)
Имам въпрос, който може би не е точно за тази тема, но имам усещането, че сте четящи и информирани хора, които са пробвали различни варианти, та ще рискувам Simple Smile Пушач съм и от време на време ми минава мисълта, че трябва да ги спра, което ще е много трудно, защото аз обичам да пуша и се замислям за устройствата с нагряването, тип IQOS,  и тук ми идва въпросът дали това пушене наистина е по - малко вредно  от нормалното и дали е по - добре направо да не се ориентирам към някаква електронна цигара. Пробвала съм, не е моето, но пък ако си наложа ограничение ще се справя. Малко ме притесняват и течностите, в които също има химикали. В чуденка съм.

# 437
А, сега, аз няма да отказвам пушенето .... тепърва ще го започвам. Grinning
Това в кръгът не шегата.
В университета, когато ми идваше повече напрежението тук-таме пушех някоя цигара и то взета назаем от колега. Я е било 4-5пъти в месеца, я не.
Напоследеък пак имам някакви по-криви моменти и изпитвам подобна нужда да пуша, но не заради никотина, а и аз не знам защо.
Гледам много мои познати са с този тип "цигари"/наргилета, та се зачудих как са като по-безвреден вариант.
Като съдържание как ви се струват?

# 438
  • Варна
Rocketхич не ти трябват тия залъгалки Grinning. Без нищо е по-добре.

milmich от конвенционалните цигари със сигурност са по-безвредни колкото за ползвателя 5 пъти повече за околните.
 Сърцето ми се свива като знам колко майки пушат в присъствието на децата си и ги правят пасивни пушачи от пеленачета.

12 години изпарявам с електронна цигара класически МТЛ и смея да твърдя,че не съм пушач.

# 439
Привет! Този течен никотин дали става за вейп, и сътветно изгодно ли излиза!?!?

# 440
  • Варна
Не си играйте с такива химикали! Нямам идея дали става,но мислете,че това го вдишвате все пак.
Ползвам английски аз 72мг/мл.
https://nicotinehub.co.uk/product/2-litre-7-2-nicotine/

# 441
  • Пловдив
Здравейте! Искам да се пробвам да си направя течността в домашни условия, но никога не съм го правила...
Може ли да ме просветите малко? Какво трябва да бъде съотношението на пропилен гликол, растителен глицерин и аромати, за да се получи 50 мл течност например?
Искам с най-ниско съдържание на никотин.

# 442
А имаш ли съставките или тепърва ще ги купуваш?

# 443
Най-лесно - ползваш някой калкулатор за никотинова течност, примерно ТОЗИ

Аз примерно си правя съотношение VG/PG - 50/50%. За най-ниско съдържание на никотин - задаваш колко мг искаш да се получи.

# 444
Здравейте,

Изключително полезна тема сте заформили тук!

Моля за съдействие в избор между два модела, мисля че са комплект, готови за ползване:

1. https://greencigar.bg/vaporesso-gtx-go-40-kit.html#variant=2878

2. https://greencigar.bg/innokin-zilde-tube-kit-3000mah.html

Течността определено няма да я мешам за момента да не стане някой фал

https://greencigar.bg/colinss-royal-green-mint-tobacco-10ml.html#variant=4381 

Това до колкото схванах е готово да се изпарява или греша

Благодаря предварително за помоща при избора

# 445
  • София
Innokin бих избрала аз.
Готово е за изпаряване, но имай предвид че 6мг никотин може и да ти е слабо за начало, ако си пушиш нормални цигари.
Мешането не е трудно  база+никотин+аромат. На ароматите си пише с какво количесто база се смесват, а никотина трябва да видиш каква концентрация ти е най-кофортна.
Просто излиза значително по евтино от готовите за изпаряване течности, затова го обяснявам.

# 446
Благодаря за бързия отговор

Забелязах, че е 6 мг e от към слабата страна на концентрация, но не ми се иска да почвам с 10-15, ако ми е слабо ще пробвам с 10 и т.н. до намиране на оптимална.

Когато я намеря, ще пиша тук за точни пропорци при мешане

# 447
MLCH, моля те сподели и опит за самото устройство, ще е полезно.

# 448
Моят съвет е... по-добре е Мод и изпарител, не тези... писалки. Simple Smile На мода могат да се слагат различни изпарители, докато човек си открие неговия, който му дава удовлетворяващо усещане/удоволствие от изпаряването. Да е приятно изпаряването, е в основата на спирането на тютюневите цигари - според мен. Писалките, както ги наричам, лично на мен не ми харесват, имах една в началото и го отчетох като грешка и пари на вятъра. Simple Smile Но, това е моето мнение, всеки си решава.
Затова пак ще напиша - най-добре е да се посети физически вейп-магазин - поне в началото. Обикновено продавач-консултантите са много отзивчиви и ще те насочат към правилните устройства, течности, консумативи. Simple Smile
Успех!

# 449
И аз така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт