АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 363
  • 325
  •   1
Отговори
# 255
Според нашата педиатърка е нормално между 600гр и 1кг да наддава на месец.

Иначе нашата го видя 2дни след изписването, прегледа го, но не е мерен и теглен при нея, след това ходихме на 1м и така продължаваме - веднъж на месец до 1г

Нашата първа консултация беше 10 дни след изписване, а втората - днес, 25 дни след изписване.
И аз се опитвам да храня бебето изцяло с кърма, но за съжаление по този начин не мога да преценя колко изяжда бебето и днес за пореден път лекар потвърди, че бебчо не наддава в нормите. За един месец от изписването до днес, което е почти месец, бебето е качило само 700 гр.
Поради тази причина започвам да му давам и АМ, към 30 гр. на хранене. Ще давам немското Холе

# 256
Някой има ли схема или таблица по колко трябва да изяждат по седмици? Примерно след втората седмица нататък, количество? 🤗

# 257
  • Благоевград
Някой има ли схема или таблица по колко трябва да изяждат по седмици? Примерно след втората седмица нататък, количество? 🤗

Аз се водя по тази таблица

# 258
Момичета, ползвали ли сте Коликинд?
Ние сме на биоамика и еспумизан и кой знае какъв ефект не виждам🙁

# 259
Момичета, ползвали ли сте Коликинд?
Ние сме на биоамика и еспумизан и кой знае какъв ефект не виждам🙁
И ние сме на Био амика, сега започнах Лефакс, да видим, ще дам отзиви...

# 260
И при нас така... Биоамика и Еспумизан от 2 дни. Днес реве та се къса детето, спа 1 път преди обед. Cry

# 261
И моя мъник почна да става доста неспокоен в следобедните часове. Аз също давам Био Амика и не мисля, че има ефект. Поръчах Лефакс, дано имат по-добър ефект.

# 262
При нас също започнаха колики, изцяло на АМ е нз дали има значение, но започнаха от първата седмица. Давам инфакол, пробиен бебе и газ капки бимби ... все едно нищо. Детето се мъчи, аз от недоспиване се изнервям, кажете ако лефакс ви помогнат, бих ги пробвала и аз.

# 263
Здравейте момичета,
присъединявам се към вас. Мартин се роди на 20.08, с планирано секцио, 48см. 2760кг. Терминът ми беше за началото на септември.
За сега е почти изцяло на кърма, почти защото получих съвета, последното хранене за деня, да е адаптирано мляко, за да спи повече и за сега действам по тази схема. При кърмене издържа около 3 часа без храна, а адаптираното мляко 1 час повече. Все още имам надежда, че скоро може да проспива ноща.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 04:28 от Potrebitelka1

# 264
Бебе на 15 дни няма как да спи по цяла нощ, будене на 3ч е напълно нормално, при достатъчно кърма да заместваш хранене с Ам..кой дава такива съвети? Заради час екстра най-много да си намалиш кърмата насила...абсолютно ненужно упражнение.

# 265
Да ви кажа честно,от капките за колики няма кой знае какъв ефект. Създадени са за заблуда на майката,че все пак прави нещо за бебето. Докато не се нормализира коремчето,отърване от коликите няма. Едни деца по-бързо се адаптират, други по бавно. На моя близка детето имаше колики до 4месец. Пробва всички видове капки и нищо. Аз спрях да му давам капки. Само био Гая и толкоз. Правете масаж на коремчето,свивайте крачетата, затопляйте коремчето. Това помага.
Моето момче е изцяло на кърма и яде през 2-2,5 часа. Но тази нощ насила му бутах да яде "цели"два пъти. Струва ми се още малък да си изключва нощното хранене. Утре става на месец.

# 266
  • София
Ние сме на смесено хранене (предимно АМ в интерес на истината), защото кърмата не е достатъчна, като в неделя бебето ще стане на 1 месец. Ами буди се нощем. Храни се на 3-4 часа, понякога прави по-голяма пауза, но не винаги е през нощта. Не я насилвам, със сигурност ще си изградим режим, но ми се вижда рано още.

Казват, че бебетата на АМ имат по-силни колики, защото поглъщат повече въздух. При нас засега положението е търпимо, но е много важно да се е оригнала хубаво - общо взето това ни отнема почти толкова време, колкото и храненето.

Аз да ви питам - решили ли сте дали ще правите ротавирусна ваксина (Ротарикс)?

# 267
  • София
Да, аз ще слагам всички ваксини на бебето, включително и тези, които не са задължителни.

# 268
  • Пловдив
Ние ползваме лефакс и като че ли е по спокойна , но и даваме по много малки дози - до тук само по 1-2 впръсквания на ден.
И аз ще правя всички задължителни и не ваксини на детето.
Всички ме съветват да я отучвам от нощното хранене, но тя е на две седмици струва ми се прекалено рано още повече, че е изцяло на кърма. Вечер се опитах поне от шише да я храня, но не го признава - иска си от гърда.
Момичета как се справяте със свръхемоционалността - не знам от недоспиване ли от хормони ли, но през ден се сдухвам

# 269
  • Варна
Може да е малко късен отговор, но бях по съшия начин.
Помогнаха ми горещи душове, компреси с топла кърпа и хомеопатични хапчета на Боарон - Bryonia и Belladonna.
3 пъти на ден по 5 хапчета под езика.
Посъветвайте пак с лекар, но мен за 2 приема ме оправиха, а бях тръгнала към болницата преди това.
Мами моля някой да ми даде съвет. Снощи дори не съм усетил как е станало, едната гърда ми в почервеняла на едно място и отдолу е твърдо, буца.. адско болки бяха, сега като съм кърмила и цедила е по-добре, поомекна, но буцата си седи, голяма е и все още е червено. Взех си врял душ и изцедих всичко след като кърмих. Лошото е, че нощно време ме втриса, нямам температура, но е ужасно. Някоя с такъв проблем или поне мнение по въпроса? 🌸

Общи условия

Активация на акаунт