Боран Кузум❧Айбюке Пусат - след "Соколовият хълм"❧Навсякъде ти/Her Yerde Sen❧Т.2

• 57 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Flowers Four Leaf Clover

Аз също съм на мнение, че сценаристите безобразно изкривиха образа на Селин. Rage
От една весела, безгрижна /благодарение на голямата обич на родителите си/,
почти палава и освен това много състрадателна жена, изведнъж се превърна
в изумително сериозна, безкромпомисна и дори безсърдечна личност,
каквато нито веднъж не е била досега в сериала. Frowning1
Трейлърът за 20 еп. още повече потвърждава това. Disappointed Жалко... Disappointed

Онче, здравей! Hug Heart Eyes И аз не си спомням този постер, но ми припомни колко се вълнувахме
от този сериал и с какво нетърпение очаквахме всеки следващ епизод.
Все пак не бъди такъв песимист. Мисля, че има и други сериозна сценаристи,
режисьори, продуценти и актьори, колкото и малко да са, които могат
да ни зарадват с нещо подобно. Flowers Four Leaf Clover
Гледам Боран отпреди три  години и го  сравнявам с визията му сега.
Пораснало е момчето и то към много по-добро! Дай Боже да има  и късмет занапред! Hands V

# 706
Лучия не съм видяла.Помислих,че е нямало епизод.
Просто пълна излагация от моя страна!
Но мисля,че деня на смяна беше огромна грешка и не се отмятам.

# 707
Джу Hug , така е, има талантливи режисьори, сценаристи и т.н. , но дали политическата обстановка ще позволи нещо подобно на Vatanim Sensin... Или какъвто и да е кемалистки проект.Thinking Съмнявам се. Нали виждате какъв е в момента трендът-  правят се сериали и филми за Османската империя, не за републиката на Ататюрк.

За Боран си права- и физически много се промени.Blush За късмета... засега в Турция не е ясно дали го има, но скоро се вписа в международната агенция "Зона"на Анила Гаевич от Босна. Самата тя го  обяви при посещението си  в Истанбул, после за кратко Боран посети Сараево.

Ето ги, Борко и втория му мениджър, този път международен.

Дано му се отвори път към нови проекти извън Турция. Боран си е европеец по дух, дано му провърви. Hands V

Ето ги с Анила Гаевич на летището.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 21:27 от oncee

# 708
  • София
Здравейте, пчелички! Animal Bee

Изгледах последния епизод наистина по диагонал. За първи път пропусках СелДем моменти, просто защото, както и вие казахте, образа на Селин направо го сринаха сценаристите. Unamused Може би си внушавам, но имам чувството, че и на Айбюке й е непривично да играе този образ, и затова е просто еднотипна и дори скучна в играта си от 2-3 епизода насам, да не говоря за последния. Да се приключва вече тая мъка. Pensive

За сметка на това, Демир си остава абсолютно еднакъв като образ и държание, за което поне адмирации към сценаристите и към играта на Фуркан. И аз продължавам да се "откривам" в този образ, в абсолютно всичко, през което минава Демир и в начина, по който реагира на всичко това. (От последния епизод, най-вече с избухването му, че всички очакват от него нещо и всички накрая са разочаровани, така че да му кажат какво да направи, и ще го направи. Пътите, в които съм казвала това и съм реагирала така (да, дори и с блъскането/хвърлянето на предмети) са повече, отколкото мога да си представя, ако трябва да бъда честна. Grinning)

ЕйБур бяха симпатични на покрива, после това пресилено хилене на терасата в Артемим ми дойде повече. Иначе Али и Бесте си отиват по някакъв особен начин, което ме кара да ги видя в по-различен проект. В не-дотам-отрицателна роля са къде-къде по-добри и подходящи. Thinking

Онче, Жу, благодаря ви (а и на останалите, разбира се), че никога не забравяте Боран! Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Знаете, че аз едва преди няколко месеца се присъединих към тръпката, наречена "Ти си моята родина", и на мен ми е някак по-прясно спрямо вас. И ми е тъжно, че няма друг такъв сериал, който дори малко да се доближи до този, а и аз, като вас, съм малко песимист, че скоро може и да няма. Persevere
За стотен път казвам, че Боран заслужава много стойностен проект, който да бъде оценен. И пак за стотен път сигурно казвам, че този проект е по-добре да бъде извън Турция, просто защото в момента там пазарът наистина има огромна вероятност да пренебрегне Боран и да го недооцени, че направо и стъпче. Pensive

# 709
Ер.19 с руски субтитри. Благодаря на екипа по  превода! Hands Clap Hug

https://turkru.tv/povsyudu-tyvezde-ty-19-seriya.html

# 710
Тинче, аз пък се "откривам" в Селин. Също така не доизслушвам събеседника; също така си нафантазирвам теории и си утежнявам психиката с неща, които не са; също така беснея; накрая също като Селин си чукам главата от последиците на неконтролирания гняв.
Не мисля, че сценаристите са "развалили" образа на Селин. Напротив - поведението й е напълно логична последица, на това което показаха за нея до сега.
Връщам се на неслушането. В много от предишните серии, когато се стигне до сериозен разговор Демир казва едно изречение. Селин отвръща - чакай, чакай, нещата са такива и такива .... и той не успява да си отвори устата, за да й прекъсне потока от глупости. До сега винага са показвали, че Селин се страхува да се изправи срещу действителността такава каквато е, за това си измисля собствена, "омекотена" версия. После когато все пак види действителността, страда двойно - и заради разбитите си фантазии.
Селин в случая беше толкова ядосана, защото откри рязко, че колоса е на глинени крака, образно казано. За нея Демир беше олицетворение на честността и праволинейността. Изведнъж разбра, че той е скрил и премълчал най-най-основни неща за себе си - кой е дома му, коя е Ейлюл.
Разбира се реакцията й беше преувеличена след първоначалния шок, но това отново е последица на неспособността й да "чува", когато слуша.
На мен играта на Айбуке ми хареса.
Нещото, което ме възхищава в този сериал е образа на Демир - един от малкото наистина житейски логични образи в турските дизита.
Логично е да не довери съкровените си тайни на Селин, защото пази душата си от нови рани.
Логично е да не се поддаде на емоциите на Селин и да замине за Париж, за да си свърши работата.
Логично е да се прави на разсеян по отношение попълзновенията на Аляра, защото тя е клиент и той трябва да й прибере парите.
Логично е как няколко пъти направи опит да каже на Селин за Ейлюл и как приемаше с облекчение отлагането на разговора, защото познава добре Селин и знае каква дандания ще се изсипе на главата му.
Изобщо в живота няма мъж, който щом може да избегне за момента фронталния сблъсък с женската емоционалност да не го направи.
Много ми хареса логиката му в сутрешния разговор в хижата - как не си позволи да се оправдава и да обяснява миналото си пред Селин. Изобщо в цялата серия той продължи да бъде здравомислещ и логичен.
Най-много от всичко ми хареса решението му да замине. Така би постъпил всеки мъж след всичко, което Селин натвори.
Обикновено в сериалите оставят "виновния" герой да се унижава обяснявайки се, молейки, търчейки след капризния.
За това харесвам "Навсякъде ти".
Конфликтните ситуации в сценария са дребни и изсмукани от пръстите. Но ако се забрави това и се мисли само за реакцията на героите, то тя е забележително свежа и истинска.

# 711
Добро утро! Hug
Честит празник на Боран, Айбюке и Фуркан - 96 години от създаването на републиката!

# 712
  • София
Благодаря ви за постовете, пчелички! Animal Bee

Пожелавам ви прекрасен ден! Gift Heart

Лу, благодаря, че си отбелязала празника. Heart Днес фейсбукът и инстаграмът ми са пълни със съседите, които празнуват. Nerd

# 713
Фуркан е уникален на това фото, както и на другите де. Много го харесвам заради естествено красивата му физика. Сигурно спортува, но не изглежда напомпан. И си представете - има още двама, също толкова красиви братя - Бурак и Баран! Направо завиждам на майка му. Какво ли изпитва като тези трима красавци й седнат на трапезата.
В същото време в негово интервю бях чела, че е имал гадже, което му е изневерило с негов приятел. Не ми идва наум какво момиче трябва да си, за да не си доволен от тази красота.

# 714
Здравейте!

Нямаше да си пиша мнението за епизода,  но като прочетох Дари се престраших.
Аз също съм емоционална и почувствах реакцията на Селин, като нещо естествено за характера и. Тя е бясна и съсипана по две причини: първо защото се оказа, че Демир е обичал друга жена преди нея, дотолкова, че да е готов да се ожени за нея. Да, всеки има минало, но за Селин миналото на Демир съсипва наивната и представа за приказната любов между тях. Втората по-важна причина е, че тя всъщност познава тази жена и започна да се сприятелява с нея. За това въображението и препуска бясно и рисува връзката между Ейлюл и Демир без да може да обуздае това. Представя си къде са ходили на почивка, какво биха правили на медения им месец и дали щяха да живеят в тази къща и да превърната стаята и в детска. Капака е момента, в който тя разбира, че той всъщност е купил акциите във фирмата именно заради бившата. Проблема е в това, че тя изведнъж осъзнава, че само запълва времето му. Така представено и аз да съм на нейно място щях да реагирам свръх. Как след всичко навързано да повярваш, че 3 месеца по-късно, той вече я е забравил и обича само теб?! Тя се сети, че той е искал да и разкаже няколко пъти и че тя го е спирала, но мозъка и в момента не разбира каква е действителността. Толкова е заблудена за връзката им, че във фрага за 20-ти епизод вече е на мнение, че Демир иска да се събере с Ейлюл и тя трябва да отстъпи и да им даде шанс. Нека не забравяме, че познавайки бившата, тя знае и нейната болка от раздялата с любимия. Не мисля, че са променили образа на Селин, защото тя от първите 5 минути на първи епизод преиграва ситуациите.
За Демир нямам какво да допълня в момента - Дари го е описала чудесно.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 13:45 от Evelina Georgieva 604172

# 715
Евелина, надявам се все пак да го напишеш Grinning /П.П. Преди да публикувам моя, виждам, че си дописала. Wink/

Макар че и аз се колебая дали да се изкажа, защото прекалиха с драмата, от мухата стана слон. Има десетки сериали с тежки драми, защо ми отнеха романтичната комедия Sad Ако продължа да пиша, ще трябва да коментирам един час крясъци, скандали, опитите на Демир да укроти и успокои Селин, заключените врати, бягство през прозореца, гонитба в гората, цяло денонощие глад, неадекватната музика - на моменти рязко контрастираше с емоционалните изживявания на Селин и Демир.
Ако сравня реакциите на Ибо и Айда при срещите с бившите им приятел/ка и тази на Селин, какъв ще е резултатът - Айда се разсърди, че не беше предупредена, Ибо сам пожела срещата, а Селин - защото не знаеше за Ейлюл и се сближи с нея /за приятелство и дума не може да става/, потроши и къщата, и Демир.
Чуждо ми е това, че Селин започна да изживява миналото на Демир като свое собствено настояще. И в същото време отбеляза, че нея тогава, когато са се развивали отношенията между Демир и Ейлюл, не я е имало.
За мен е неразбираема ревността ѝ към миналото на Демир. Тя все пак не е на 15 години, а най - малко на 25-6. За първи път се влюбва, но живее с телефон в ръка, не е ли чела други книги, освен за Питър Пан, не е ли гледали други филми, освен на ужасите, та живее с невероятни девствени представи за отношенията мъж-жена.
Мисля, че младите хора рано узряват, влюбват се рано и на 20-22 години вече имат любовен опит зад гърба си, затова не мога да възприема този образ на Селин, който показаха в последната серия.
Разговорът между Айда, Мерве и Азмие за новия стадий на отношенията между Демир и Селин се сведе до срамежливо загатване на секс и веднага беше изместен към годеж.
Не вярвам в лицемерните опити на сценаристите да внушат идеята, че в 21-ви век младите хора градят отношенията си по този начин.
Опасявам се, че рейтингът ще падне още, освен ако аудиторията не смени профила си - има хора за които скандалите са удоволствие, сълзите и тръшкането - също.

От Айбюке

Зад кадър

Пропуснах да пиша в предния си пост, че снимката на Фуркан е от негово интервю през 2016 г. Ето още две оттогава.

# 716
Лучия, за рейтинга за съжаление си права. Ще пада, защото турците обичат скандалите, но във варианта когато мъж бие жена си до смърт. Повече от скандалите обичат долните гнусни зловредни интриги.
А в този сериал такива няма. Днес си мислех, че носи толкова положителен заряд - интригите им са наивни, скандалите детски. Изсмукан от пръстите е сценария и в живота такива млади хора няма. Но пък на мен за това ми харесва да го гледам, радвам се на наивитета, на хихикането. Радвам се, че драмата ще мине и замине и ще има хепи енд.
Иначе хората сме различни и реагираме различно. И понеже аз съм правила като Селин и то далеч по-късно от младежка възраст, прехвърляла съм същите неща през главата си та за това я разбирам.
Тя в момента копира своите чувства и отношения с Демир върху връзката му с Ейлюл. Селин не може да си представи, че ще живее без него и си мисли, че Ейлюл изпитва съвсем същото. Селин се раздава, прави всичко за да му е на Демир добре и не може да си представи дори, че Ейлюл е поставила себе си на първо място и е зарязала Демир.
/Ейлюл е по-земен човек и е започнала да се задушава от любовта на Демир. Той по принцип е обсебващ тип, видя се в последните две серии когато бяха влюбени със Селин - постоянно я търси, постоянно иска да е с нея и тя край него. Това заради дълбоко вродения му страх от изоставяне. /
Селин  си представя нежностите на Демир към себе си, мисли си - той и към Ейлюл е бил такъв - КАК Е ВЪЗМОЖНО? Как е възможно да изпитваш силна любов към две различни жени, нали от всякъде ни внушават че истинската любов е една в живота и човек се жени/омъжва за нея. Ако е искал да се ожени за Ейлюл значи мен не е възможно да ме  обича. Нещо повече - три месеца по-рано той е направил редица важни крачки за да намери отново Ейлюл. Как тогава след толкова кратко време я е забравил и обича мен. Ако толкова бързо забравя толкова сериозни отношения каква е гаранцията, че мен ще обича цял живот.
Селин в момента е объркана, несигурна и й трябва време да помисли, каквото Демир не й дава.
Да, съгласна съм - реакцията й е пресилена и детинска, но такъв й е характера /по сценарий/ и не е като да няма такива хора и в живота.
А пък Айда според мен се ядоса не само защото предварително не знаеше коя е въпросната мадама-приятел.
Ядоса се, защото е грубо и обидно изобщо такъв род запознаване. Бившият на Айда много хубаво каза - "Достатъчно съм интелигентен, за да знам, че жена ми не приема приятелство с бившите".
По нашите географски ширини не се харчи много широкия смисъл на понятието "приятелство" Simple Smile
Който гледа сериала, моля да не се притеснява да коментира. Споделените анализи са половината от удоволствието на гледането.

# 717
Evelina, разсмя ме с признанието "престраших" Laughing Всеки има право да пише това, което усеща и това, което пречупва през собствения си опит и светоглед. Единственото, което аз не приемам са обвинения на лична основа.

Ясно е, че за да се стигне до този етап - скандали, раздяла, нещо/някой трябваше да пречи на Демир да разкаже по - рано историята си с Ейлюл. И когато този някой е самата Селин, последвалият грандиозен скандал, особено на пръв прочит, е отблъскващ. Не коментирам дали е можел да разкаже по - рано или не, защото ще променя сценария.

Но за мен има друго, по - важно. Всеки скандал убива красотата на любовта. След него любовта не е същата, а е с едно черно петънце. Споменът за скандала продължава да живее, независимо от помирението, обещанията, извиненията.
Селин обича Демир, но му каза "ненавиждам те". Огорчението, че е чул това от устата ѝ, може ли да се забрави. Така с времето някои трупат още черни петънца, докато любовта съвсем изчезне.

# 718
Лучия 🤗 радвам се, че съм те разсмяла.
Използвах тази дума, защото моето мнение за сериала е съвсем различно от на повечето от вас / това може да дължи и на малкия ми опит в гледането на турски сериали/ и не искам да подразня с разсъжденията си ☺
За мен сценария е свеж, всички герои имат собствен живот и история, а не просто притурки около водещата двойка. Демир и Селин колкото и проблеми да имат в главите си с отношенията с близките и страховете им от изоставяне поне си говорят. Да, Демир премълчаваше доста време, но и в живота не мисля, че някой мъж ще седне и просто така ще си разкаже какво го мъчи. Тъпо ми е като гледам сцени в други сериали как не могат като нормални хора да кажат какъв им е проблема. Единия насам, другия натам и ги гледаш разделени, ама и те не знаят защо.
Харесва ми това, че и двамата имат приятели - един или трима е без значение. Гледала съм сериали в които ГГ някак съществуват без това, което за мен не е нормално. Тук има кой да им даде съвет, макар и грешен понякога.
Интересното за мен е, че бившата не е представена като к**ката, която на всяка цена ще развали щастието на влюбените. Тук тя е човек с чувства и със съжалението за грешките, които е допуснала. Не очаквам машинации от Ейлюл /дано не се оказа прекалено наивна/ и мисля, че с оглед на това че присъства като постоянен актьор в сериала, по СЦ вече са я сватосали с Бурак.
Относно завоалираните намеци за интимните отношение между двама влюбени и на мен са ми наивни и глуповати тези сцени, но явно при съседите това е начина да избегнат глобите от глупавата им цензура. Като гледам разни клипчета не всички сериали са им толкова завоалирани и наивни ама нейсе. Те дори и да се целуват не смеят. За да избегнат такива сцени Селин бяга, а Демир върти очи 😂. Горките мъже как ли живеят така...

Жалко за рейтинга наистина, защото Фуркан и Айбюке ми харесват много като екранна двойка и като цяло сюжета е лек за гледане. Сериала има доста голяма международна аудитория, но на тези извън Турция интереса не се брои за рейтингите, така че се надявам поне да не го претупат и ако ще приключва да е в близките да речем 10 епизода, а не 2.

# 719
Лучи, ти нали сподели че не обичаш такива неща, каквито прави Селин, за това и ги помниш Simple Smile Аз, като една опитна скандалджийка, честно да ти кажа - предпочитам да забравям какви съм ги плещила в пристъп на ярост.
Така, че  дали има и дали е черна точката в историята на отношенията е в зависимост от това - от коя страна на точилката си по време на скандала Simple Smile
/Това изцяло в шеговит дух, иначе приемам товето мнение!/
Еви, аз пък съм приятно изненадана, че в последните серии имаше дори по няколко целувки уста в уста в една серия. Доста повече на брой са отколкото в няколко от последните сериали, които гледам.
Другото хубаво нещо на този сериал са многото сюжетни двойки. Докато едните са скарани, другите са сладко влюбени, третите са на първи тръпки. Така има постоянен баланс на емоциите и е приятно за гледане. Хареса ми сладко-смешната зряла обич на Фирузе и майстора, обичта между двете откачени лели, съмишленичките Лейля и Азмие. Има показана много доброта, топлота и взаимопомощ и това ми действа зареждащо.

Общи условия

Активация на акаунт