Отговори
# 555
Да се включа за приспиването. Моята дъщеря заспиваше без проблем на гърдата всяка вечер в 21ч. Беше по часовник - къпане, цокане, заспиване. Слагах я веднага в нейното креватче, дори и да не беше напълно заспала като смукне бибата и заспиваше. После махах бибата и така чак до 4 или 5ч за следващото ядене. Бях много щаслива, защото имах време да поспя и аз. Обаче с навършването на 6м и започването на захранванването (не знам дали има някаква връзка) заспиване няма. Къпим се - добре е, обличаме се - добре е, кърмя я и хоп - вместо да заспи се ококорва пък и почва да реве... Какво е това чудо, някакви предположения? А не е гладна със сигурност и мляко има пък и тя е цокала в продължение на 30 мин преди да започне този рев.. И така след много люшкане, гушкане заспива към 23ч 😔
И аз подкрепям за превъзбуждането. Моят, като дойде някоя баба на гости и после няма заспиване. Ако го оставя дълго време с много цветни играчки пак трудно заспива, първия ден със слинга, като излезнахме навън, пак, ако прави повече гимнастика (обръщания и стоене дълго време по корем) пак. То си е до дете, разбира се. Та', може след захранването да си преживява нещо и да се вълнува и затова да не може да заспи. За тях всичко е ново и е емоция. Може и часът за лягане също да му е късен.

# 556
Много съм съгласна със скрития текст! Аз тъкмо се вкарам във филма, че примерно ще иска да го приспивам на спалнята и пробвам да го сложа в кошарата и заспива. При моя син всеки ден беше различен. Но рядко е искал гушкане. Той не е от тия деца. Целуване, гушкане, мачкане , не са за него Wink

# 557
И моят не е от гушливите, прави се на мъж 😆 До към годинката спането ррез деня беше бая зор. Спеше по 30 мин.на 2 пъти. Трудно заспиваше навън, будеше се от шумове. Много често го приспивах в раницата и го местех. Нощем винаги е спял доста. Като стана на година все едно ми смениха детето. Мина на 1 спане на ден, между 2 и 3 часа спи, но само вкъщи и само в леглото му. Ако сме навън и го виждам, че не издържа, бързам да се прибера. Идеално ми е така, той си спи, аз си почивам.

# 558
Happy_mommy все едно чета за моето дете. В началото се притеснявах, че малкия не спи дълго, както другите бебета.... Чудех се защо е така. Накрая влязохме в наш си ритъм и приех, че това е положението. И той спи по 30-40 мин.,също съм забелязала че през 2,5 - 3 часа макс става кисел и го преспивам. Сега (на 9 месеца) има един малко по-дълъг сън на обед около час, понякога час и половина,
но ако легна с него и циците са под ръка Joy
И след обед към 4-5 дремне пак за 40 мин. и това му е спането.

# 559
Мисля, че е масово след годинката навън да намалее продължителността на съня при децата. Повечето деца около нас, включително и моето, на обяд вкъщи спят по 2-3 часа, но навън - 40 минути до час максимум.

# 560
Да. И аз за това предпочетох да спи вкъщи това лято. Хем да не е навън в големите жеги, хем да мога и аз да си свърша нещо у дома. Но като бебе спеше много навън.

# 561
  • София
Големият не искаше да спи навън.
Малката беше по благоразположена,но това целодневно висене и търкане на пейките аз не го разбирам.

# 562
  • Плевен
Навън никога не е спал дълго. За това когато си изгради режим за съня, гледам да се прибираме, за да се наспи добре. Да не говорим колко мразя да съм навън безцелно. Излизам заради него или някакви задачи.

# 563
Големият не искаше да спи навън.
Малката беше по благоразположена,но това целодневно висене и търкане на пейките аз не го разбирам.
е, нали уж да диша детето. Мдам, ама аз уфтикясах! Цяла година като кобила- насам - натам. И пари само харчех и къщата батак. Та, тая година смених стратегията. Но и той порасна и спеше много по- малко навън.

# 564
Happy_mommy все едно чета за моето дете. В началото се притеснявах, че малкия не спи дълго, както другите бебета.... Чудех се защо е така. Накрая влязохме в наш си ритъм и приех, че това е положението. И той спи по 30-40 мин.,също съм забелязала че през 2,5 - 3 часа макс става кисел и го преспивам. Сега (на 9 месеца) има един малко по-дълъг сън на обед около час, понякога час и половина,
но ако легна с него и циците са под ръка Joy
И след обед към 4-5 дремне пак за 40 мин. и това му е спането.

Искаш да кажеш, скоро да не очаквам да се подобри положението ли? Grinning Аз където и да го приспя, все така спи по малко. Дали в количката навън на шум, дали вкъщи в кошчето или в леглото на тишина, няма разлика. Мисля, че най-дълго спи, като го возя в колата, но не върви по цял ден да обикаляме с колата. Grinning И аз му свикнах и вече не му обръщам внимание. Има дни, в които съм много ангажирана и го мъкна с мен насам натам, и го приспивам където и да сме, след като той даде знак, че му се спи(започва да мрънка). Приех, че засега не мога да му изградя режим. Rolling Eyes

# 565
Здравейте!
Имам нужда от съвет!
Дъщеря ми е почти на 2 месеца и от около 2 седмици почти всеки път, когато я вдигам (много, много пъти през деня) лявата и мишничка пука много чак до към рамото. Понякога и другата пука, но рядко.
Някой от вас забелязал ли е нещо подобно?
На какъв лекар се ходи при необходимост?
Благодаря Ви предварително!

# 566
  • София
Здравейте!
Имам нужда от съвет!
Дъщеря ми е почти на 2 месеца и от около 2 седмици почти всеки път, когато я вдигам (много, много пъти през деня) лявата и мишничка пука много чак до към рамото. Понякога и другата пука, но рядко.

Не звучи притеснително, но за успокоение може да я погледне ортопед. Ако сте от София - препоръчвам доктор Алексиев.

# 567
Здравейте!
Имам нужда от съвет!

Не звучи притеснително, но за успокоение може да я погледне ортопед. Ако сте от София - препоръчвам доктор Алексиев.
Благодаря Ви!
А той къде преглежда?

# 568
В кв. Мотописта му кабинетът на д-р Алексиев. Имайте предвид, че часове се запазват за няколко седмици напред.

# 569
  • София
Има сайт и негов мобилен, ако се обясни за какво става дума, той може да прецени дали е спешно и да ги вмести в графика си по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт