Отговори
# 540
Слингът е добро решение. Щом спи там, го използвай повече. Друг вариант е, като заспи в ръцете ти, да изчакаш известно време да заспи дълбоко и да я оставяш в леглото на тишина. Може навън да й пречи шумът. Идва един момент, в който резките шумове започват много да ги стряскат.

# 541
Сменяй пози, докато намериш как й е удобно, ние бяхме по същия начин-през деня не може да спи, превъзбужда се много лесно, нощем на два часа буден... Когато ти се успокоиш и започнеш да се  комфортно с нея и тя ще се успокои и ще започне да спи повече. До третия месец и  коликите оказват влияние. Ще мине. Аз започнах да му чета приказки, в началото не ми обръщаше внимание, после започна да му харесва - гушнат и чета леко. Също му дадох време и пространство за да израсне това състояние, като стана малко по-голям започна да се смее и да се радва дори на непознати. Дай време и тишина на детето, само ще започне да търси компания и внимание

# 542
Моето бебе на 4 месеца е точно, както го описваш ти. Нито в количка, нито в коша за кола, само в раницата заспива сам и то пак зависи от обстоятелствата. Заспивал е сам само първите 1-2 седмици като новородено, после гушкане и люшкане. И понеже не може да заспи сам, започва да реве, защото е уморен и докато не заспи реве. Сега им се формират биологичните часовници и ритми и все още не знаят как да заспиват сами и имат нужда от помощ. Повечето бебета на тази възраст са така, по-малко са тези, които заспиват сами. Аз лично намерих решение с често приспиване. Имат 90-минутни цикли на будуване, след което по-лесно могат да се приспят. Моя не го държа буден повече от 1-1,5 часа, той и сам по-това време почва да приревава, и се старая да не го преуморявам и превъзбуцждам. Рядко го слагам на шезлонг и активна гимнастика, наведнъж му давам по 1-2 играчки макс. Хубаво е да наблюдаваш сигналите на бебето и да се водиш по тях. Мен ме спасява един люлеещ се стол, люшкаме се здраво на него, докато заспи. Ако не беше той, щях да остана без кръст. Хубавото е, че растат, нервната система им се развива и се приучават полека-лека. Моят вече започна да заспива малко по-лесно и бързо от преди. Освен това гледам да го слагам в легълцето му задрямал, а не напълно заспал, той отваря очи понякога, но го побутвам малко и заспива бързо. Така се научи да не се стряска, когато си е в леглото и се успокоява, като си е там. В началото като го оставя в леглото веднага се ококорваше и пак всичко отначало, но вече свикна. Също и леко го повивам, че почва да мята ръце и се стряска и възбужда. Казват, че след 6-тия месец се подобрявали нещата. Следвай твоето дете, ти ще си усетиш най-добре как да подходиш. И не се връзвай на тъпотии да го оставяш да реве или че щяло да свикне на ръце - те просто имат нужда от помощта ни, освен това децата са различни и някои имат нужда повече от други.

# 543
Поддържаща козметика за АД или суха кожа препоръчвам Bioderma, серията Atoderm. Голямата щерка много бързо се повлиява с малко по-често мазане. Като цяло Bioderma и A-Derma са най-често изписваните марки при атопичен дерматит.

# 544
Поддържаща козметика за АД или суха кожа препоръчвам Bioderma, серията Atoderm. Голямата щерка много бързо се повлиява с малко по-често мазане. Като цяло Bioderma и A-Derma са най-често изписваните марки при атопичен дерматит.
+1 за Биодерма Атодерм

# 545
Да се включа за приспиването. Моята дъщеря заспиваше без проблем на гърдата всяка вечер в 21ч. Беше по часовник - къпане, цокане, заспиване. Слагах я веднага в нейното креватче, дори и да не беше напълно заспала като смукне бибата и заспиваше. После махах бибата и така чак до 4 или 5ч за следващото ядене. Бях много щаслива, защото имах време да поспя и аз. Обаче с навършването на 6м и започването на захранванването (не знам дали има някаква връзка) заспиване няма. Къпим се - добре е, обличаме се - добре е, кърмя я и хоп - вместо да заспи се ококорва пък и почва да реве... Какво е това чудо, някакви предположения? А не е гладна със сигурност и мляко има пък и тя е цокала в продължение на 30 мин преди да започне този рев.. И така след много люшкане, гушкане заспива към 23ч 😔

# 546
И аз съм доволна от Биодерма Атодерм.

# 547
Кажи "Здравей!" на зъбките Simple Smile

# 548
Може да е преуморена или превъзбудена също, освен заподозрян номер едно: зъбииии 😃.Нашия младеж си прави една дрямка от 30мин преди баня, ядене и нощния сън, но ако я е пропуснал заспиването после му е много трудно. Ако през деня много хора са му скачали на главата също вечер е по-нервен.

# 549
Да не я слагаш прекалено късно да спи? Един вид да си изпуснала часа? Моя така не искаше д аспи и лягахме заедно на спалнята. Той ме дърпа, драска, рита, аз се правя че спя. И така няколко вечери и накрая се предаде и си спи в кошарата. Приспивала съм го на ръце/ в мен само, когато бяха коликите.

# 550
Период, зъби, период със зъби... Малките човечета толкова често си сменят програмата и навиците (поне голяма част от тях), че докато се нагодиш към едно, то дошло другото. Със съня сме минали през заспиване на гръда, заспиване сам, заспиване на ръце, не заспиване. Само период на заспиване в кошарата сме нямали скоро. Различните деца си изискват различен подход и трябва да намериш своя. Моят на 6 м. заспиваше само на Pina Colada song и нищо друго не признаваше...завинаги ще звучи в главата ми тая песен. Сега пея, галя го по гръбчето и стискам, за да не слезе от спалнята.

# 551
Много благодаря на всички за споделените мнения за ваксините. Не искам да връщам темата към тях, просто сега успях да прочета коментарите.
Реших, че ще правя ваксините поотделно. Така или иначе идва зима, няма да събирам детето с други деца, няма да пътуваме, така че има време и възможност да ги правя поотделно.

# 552
Аз държах на заспиване в кошарата. Заспиваше с една въртележка с песнички. Докато си изпее песничките и е   заспал. Сега си има вече осъзнат режим - баня, тоалет, гушкане / мляко ,легло. Иначе винаги е било така. Рядко сме пропускали баня .

# 553
Вкъщи имам на Адерма дермалибур възстановяващ крем и биодерма цикабио лосион. Ще опитам с тях,но ще имам предвид предложените от вас

# 554
Период, зъби, период със зъби... Малките човечета толкова често си сменят програмата и навиците (поне голяма част от тях), че докато се нагодиш към едно, то дошло другото. Със съня сме минали през заспиване на гръда, заспиване сам, заспиване на ръце, не заспиване. Само период на заспиване в кошарата сме нямали скоро. Различните деца си изискват различен подход и трябва да намериш своя. Моят на 6 м. заспиваше само на Pina Colada song и нищо друго не признаваше...завинаги ще звучи в главата ми тая песен. Сега пея, галя го по гръбчето и стискам, за да не слезе от спалнята.

Абсолютно съм съгласна. Периодите постоянно се сменят, така че да се водим по детето е най-доброто решение. Каквото действа за момента, това.

Проблеми със заспиването при бебетата, от една страна, може да има заради незрялата нервна система-прекалено превъзбуждане, стряскане от резки шумове, умора заради прекалено будуване и т.н. От друга страна, те имат защитен механизъм и периодите на дълбок сън са много по-кратки, отколкото при възрастните. Това е причината за по-честото и лесно събуждане на бебетата. Ако наблюдавате бебето внимателно, ще видите че след заспиване то се стряска леко, тялото му потреперва по малко и всеки по-рязък шум може да го събуди. След около 15-30 мин, тялото се отпуска и спира да потреперва, и дишането се забавя. Тогава вече е влязло в период на дълбок сън и по-лесно може да бъде оставено на друго място без да се събуди. Като добавим и колики, зъби, кризи на растежа или някакви други неразположения, вече става ясно защо сънят на бебетата невинаги е здрав.

Скрит текст:
Опитът ми до момента показва, че няма абсолютно никакъв смисъл да се вглеждаме и тревожим за всяка промяна в съня, защото вероятно много скоро ще мине и ще дойде друго. При бебетата всяко чудо е за 3 дена. С първото ми дете, като бебе, постоянно мислех за начините за приспиване и се тревожех, като не мога да я приспя по определен начин. Като добавим и роднините, които пееха песента "не я учи на ръце, учи я да заспива сама", аз съвсем се изнервях. Да, имаше период, в който вечер заспиваше съвсем сама, но той приключи, когато малко повече започна да разбира и вече ме търсеше, когато я оставях в леглото. След това се смениха още 1324 периода, вкл. и втори период на заспиване сама. Сега с малкия (5 месеца)изобщо не го мисля, а го наблюдавам и се водя по него. Нощният му сън доста се подобри и вечер, като го накърмя и го оставя в леглото, сам си заспива. През деня, обаче, не успява да спи повече от 30-40 мин, като 40 мин даже го броя за дълъг сън. Като минат максимум 2,5 часа от последното спане, той става ужасно кисел и го приспивам пак. Това решение съм намерила за момента, просто го приспивам често, макар и само за 15-20 мин сън. Най-удобно ми е в количката, но ползвам и кошчето за кола, в което го люшкам. Ако сме някъде с колата, той поспива там. Наясно съм, че ще го израсте и лека полека ще влезе в режим, в който ще има 2 или 3 по-дълги дневни заспивания.

Общи условия

Активация на акаунт