Отговори
# 525
Little cactus, идеята на въвеждането на нови храни една по една е с цел, ако има алергия, да се установи точно към коя храна е. Тоест въвеждането на нови храни и поставянето на ваксини нямат нищо общо, така че е безсмислено сравнение.

Всеки сам си преценява, но тонът е много груб. Не оплювайте всичко, което не е според вашите разбирания. Не виждам нищо лошо в практиката да се слагат по две ваксини. Наведнъж минава всичко и стресът и неразположенията от двете ваксини отминават до няколко дни. А имунизационния календар да не го оплюваме, че напоследък е много модерно всички да са "разбирачи" на тема ваксини.

# 526
  • София
Има достатъчно информация и всеки да чете.

# 527
Да се включа и аз, понеже на мойто мнение за АД и ваксините имаше реакции. Да, смятам че при моето дете АД беше провокиран от ваксините. При него ги слагахме според имунизационния календар + ротарикс, имал е и по 3 ваксини наведнъж.
По лекарско предписание ваксините след 1 г ги отложихме защото точно тогава беше пика на АД при него. След като минахме в ремисия с АД, без прояви повече от 1 година, при приключило захранване, започнахме да ги слагаме отново и ... о, чудо ... още при първата имаше реакция в посока АД. Да добавя, че не съм правила никакви други промени по начина на хранене, хигиената в къщи, начина на пране, поне 3 седмици преди и след като сложихме въпросната ваксина. Извода мисля, че е ясен. Не виня никой, но решението кога и по колко да се слагат е важно.

# 528
  • Ловеч
Да се включа и аз, понеже на мойто мнение за АД и ваксините имаше реакции. Да, смятам че при моето дете АД беше провокиран от ваксините. При него ги слагахме според имунизационния календар + ротарикс, имал е и по 3 ваксини наведнъж.
По лекарско предписание ваксините след 1 г ги отложихме защото точно тогава беше пика на АД при него. След като минахме в ремисия с АД, без прояви повече от 1 година, при приключило захранване, започнахме да ги слагаме отново и ... о, чудо ... още при първата имаше реакция в посока АД. Да добавя, че не съм правила никакви други промени по начина на хранене, хигиената в къщи, начина на пране, поне 3 седмици преди и след като сложихме въпросната ваксина. Извода мисля, че е ясен. Не виня никой, но решението кога и по колко да се слагат е важно.

Абсолютно съм съгласна,че е възможно да е следствие на ваксина.Нали точно това е АД,отговор на имунната система към нещо.Еми атакуват я с ваксини и тя отговаря понякога и с АД! Но темата е много спорна и е безсмислено да се “джафкаме”.Всеки си знае.

# 529
Можете ли да ми препоръчате добър овлажняващ крем за бебе(година и два месеца). Има суха кожа на места по крачетата. На мустела пробвахме,но й се появиха червени петна,мисля че не й понесе.

# 530
mom22, включвам се към твоя въпрос, същата ситуация. Пробвах на uriage, mustela, мазах и с крема срещу подсичане, ефект нула..

# 531
Моето бебе е с много суха кожа. Ползвам A-derma Exomega control. Лосиона за тяло е 35 лв., но си заслужава - сухите участъци изчезнаха след третия ден.

# 532
Докато сме още на тема ваксини, да ви питам, според вас има ли смисъл да се слага ротарикса?

# 533
Според мен има - затова я сложихме.

# 534
И аз съм на мнение, че има смисъл. Дори и за година-две да го предпазва, пак ще бъда благодарна (в листовката пише от 3 до 5 години).

# 535
Аз съм много за Ротарикс. Не съм се замисляла дали да я слагам или не

# 536
  • София
На едното не сложих ,на другото да.Няма разлика.

# 537
И аз реших да сложим ротарикс. Не забелязах да има някакви странични прояви след ваксината. Единствено не й хареса на вкус - кашляше и правеше криви физиономии. ЛЛ каза, че ще ги слагаме всяка отделно.
Та моя проблем.. Моето бебе е на 2м и половина. През деня е голяма мъка заспиването /вечер в ок, макар и на често да се събужда/ Вече се чудя какво да правя. Така е откакто й мина напълно физиологичната жълтеница.
Кърмене не помага; днес я разхождах с количката 1ч и не знам дали се брои 2 пъти около 10мин за спане; в колата също с 300 зора заспива; биберона не знае как да го използва :/ В слинг заспива, обаче не мога по цял ден така, а и се притеснявам дали съм я сложила правилно в него всеки път, та най-много 2 пъти на ден я нося. Тази вечер рева почти 30мин след баня заради това неспане и превъзбуждане. Някоя мама имала ли е такъв проблем и как се е справила? И случайно ходили ли сте при невролог за това?

# 538
  • Плевен
Почти всяка от нас е имала този проблем в първите няколко месеца, а някои и по дълго. Аз го носех в слинга с часове. Той ми беше спасението. Просто бебето има нужда да се гушка, иска мама и това е. В никакъв случай не го оставяй да реве, за да не се научи на ръце или някаква друга простотия, която може да чуеш. Щом в теб е спокойно, значи от това има нужда.

# 539
Аз не я оставям - тя в мене рева Sad  , докато накрая се успокои като я поклатих изправена и гушната към мен.

Общи условия

Активация на акаунт