Отговори
# 510
Бият ги накуп синфлорикса (пневмококовата) и шествалентната, защото са съвместими. Не би трябвало да даде повече реакции независимо дали са една, две или три. Ротарикс се приема през устата. Все пак на мен ми беше казано да си избера как, кога и по какъв начин искам именно, защото са съвместими. Сложих петвалентната (2018 бяха петвалентни) и ротарикс, след седмица сложих и синфлорикс (тя е доста силна, макар и еднокомпонентна).

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 23:43 от Amphibia

# 511
Ние ги сложихме наведнъж, вдигна съвсем лека температура вечерта и нямаше други реакции. При всяко дете е различно, ние ги понесохме много добре и без усложнения, така че и следващите смятам да сложим накуп. Ако имаше други реакции вероятно и аз щях да разсроча следващите.

# 512
https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

Ето го имунизационния календар. Ваксините за 2, 3 и 4 месеца са по две. Ако имаше проблем да се слагат наведнъж, не смятате ли, че щяха да са по-разредени във времето? Питам само. Ние ги слагаме по две наведнъж, както е по календар. Според педиатъра ни са съвместими, така че притеснения не съм имала. Смятам, че за бебето е по-добре така, защото си е стрес и не ми се иска да го бодат 6 пъти отделно. И с каката сме ги слагали по две.

Potrebitelka1, във вашия случай, бих поискала ротавирусната да е отделно, а двете задължителни-заедно. Разбира се, ти решаваш, след като обсъдиш с педиатъра.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 11:22 от Happy_mommy

# 513
Значи да се дават две нови храни наведнъж е абсурд, но 3 ваксини - що не. Нещо ми бяга на мен тази логика.

То и манту още се прави по имунизационен календар.

Ясно е, че който иска и три ще сложи на детето си.

Но бебешката имунна система е незряла - колкото повече дразнители й се вкарат, толкова повече расте процента възможност да реагира негативно. И понякога реакцията не е за ден или два. Та всеки да си преценява.

# 514
Темата с ваксините винаги е пораждала спорове.
Много по-умни от нас хора са измислили имунизационния календар, а още по-умни - днешните ваксини. Ваксините преди 20години и повече (с които сме имунизирани ние) са били в пъти по-тежки от сегашните. Едвали нашите майки така са треперили за една имунизация.
Сравнението между въвеждане на храна и ваксина не е уместно според мен.

# 515
А вода на новородено давате ли? 🤣

# 516
  • София
Трепетили са и още как.Лично моята мо е разказвала как съм била с висока температура.И от прословутата ваксина пиставяна в гърба какви реакции съм имала та в чудо са се видяли.

Тия календари ,ги съсъавят ецни теоретици и писарушки дето на практиката хич нямат понятиие какво се случва.

Водичкаа ,даа със захар непременно.

# 517
Аз захар не слагам, вредно е. Но топя биберона в мед. Stuck Out Tongue Winking Eye

Всъщност аналогът с храните е точно на място. Дават се една по една, за да имаш проследимост ако се появи реакция, към коя храна е. С три ваксини наведнъж, всяка с поне още един прием, има да се чудиш при реакция към коя е.

Не знам за нашите майки, но понеже имам и по-голямо дете, само до преди няколко години, нямаше ваксини, които се слагат накуп по няколко. И най-много валентнтата беше пет, а не шест, както е в момента.

# 518
  • Варна
Темата за ваксините е натоварена с толкова негативизъм, притеснения и опасения, но да си кажа и аз...Ние ги слагаме по една. До сега сме сложили шесткомпонентната и Синфлорикс. След като се разплака от убождането педиатърката, успокояващо и каза, че била привилегирована и на всички други им ги слагали по две наведнъж. Направих се на приятно разсеяна...Но е факт, че от лекарИ съм чувала, че препоръчват да се слага по една. Всеки си решава по колко и кога ще ваксинира.

# 519
Аз вода предлагам от както станаха на четирсет дни и отказваха . Продължих да предлагам без да настоявам , когато станаха на четири месеца започнаха да пият , но захар никога не съм слагала и за мен е излишно и страшни вредно . Моите момчета бяха изцяло на адаптирано мляко , а при кърмините бебета не знам как стоят нещата .

# 520
Всъщност аналога с храните хич не е на място или вече зеленчуците и плодовете са алергени?! Каква реакция от зеленчук, бе госпожа? Същата като от ваксина или?
Сигурно и от ваксините се появява аутизма...
Вода давах като беше на 2 дена - 100мл с 5 супени лъжици захар. Не ѝ хареса и започнах да давам кока кола с подсладител и аспартам.

# 521
  • София
Я понамали с мл.и лъжиците,хванахме те,че ни меткаш.Grinning

# 522
Вода давам от новородено, и досега пие по много, че и нощем.

# 523
  • София
Вода давам от новородено, и досега пие по много, че и нощем.

И аз така Simple Smile

# 524
Таня, ако все още не си се ориентирала, не се намираш на пазара. Също, за безплатна терапия на нервите има по-подходящи теми във форума.

Общи условия

Активация на акаунт