Отговори
# 420
При малко разум, всеки би се досетил че става въпрос за секундно светване и отдалечаване на въпросното фенерче......но при наличие на голяма простотия, малкия разум не може да намери място Simple Smile
Съгласна съм с Delenita, първото падане е стряскащо, не че следващите не са, но с времето започват да се различават безобидните от по - сериозните.

# 421
Благодаря Ви за отговорите!
Ходихме при др. Лазарова в Токуда и тя каза, че е добре, че не е алергия, а струпване най - вероятно на няколко фактора и ще го израсте, да не се тревожим и че е нормално за кърмачета 💓

# 422
Изобщо не е садистично. Не съм го правила, защото не съм се сещала. Ма той моя тая глава я няма за нищо. По едно време всеки ден се тряскаше някъде, да не говорим и че като се ядоса си я удря нарочно. Първите падания са страскащи, после вече не толкова, разбира се зависи от падането де. Аз и по принцип не съм от паниращите се майки.

Щерката счупи на 3 места изолацията на стената с глава, така се тряска понякога и  тя така за нищо я няма тази глава.

# 423
Момичета, позната иска да ми даде тази количка.
Уж ставало за летен кош, мен ми прилича да става като бъги. Според вас подходяща ли е за бебе на 4м ?

# 424
С бебешкия кош е подходяща, но не знам до колко е удобна като количка (тоест мисля, че не е удобна).

# 425
Не знам какво е бъги, но количката не изглежда зле, единствения и минус е, че не е с цяла дръжка. Но пък аз малкия го бутам с лятна с две държи от зимата, с голямата също съм ползвала лятна и като свикнах не ми е било проблем.

# 426
С коша е подходяща, иначе 4-месечно няма как да го сложите седнало.
Какво е бъги?

# 427
Бъги са количките, в които бебетата се возят седнали. В България на бъгитата им казват лятна количка. Някои от тях имат легнало положение, други не.
Количката на снимката става за 4 месечно само с коша. Бъгито ще го ползвате като се научи да седи.

# 428
Мерси, а бихте ли ми показали снимка или модел количка, която да става с летен кош на 45 градуса, подходяща за бебе на 4 м?
Явно тази отпада като вариант, защото зимен кош си имаме, а вече не иска в нея

# 429
Показаното Чико няма ли легнало положение на летния кош? На мен това ми беше критерий номер едно когато избирах количка преди години. И лятната ми има легнало положение, Мамас и Папас е.

# 430
Здравейте отново момичета,
Пак се отбивам до форума като последна инстанция-я за съвет, я за малко надежда Simple Smile
Предстои ни тръгване на ясла , а бебчо е много малък, ще е на 1.1 м. Засега е доста самостоятелен, не тъгува изобщо за нас и е почти проходил, но дотук с позитивните фактори. Единият сериозен проблем е , че още има нужда от два пъти съб, когато е станал рано( преди 8.30). А още по-лошото е , че е адски злояд. Само плодове и кашкавал обича, всичко друго е адска мъка. Успявам да пробутам някоя лъжица пасирана храна , докато го залъгвам с играчки или парченца плодове. Ако не е пасирана храната, веднага плюе. Така обаче не може вечно, в смисъл, че в яслата никой няма да му угажда толкова и да го ‘кандардисва’. За режима ще се мъча някак си за месец да се нагодим , но за храненето какво да правя-гладен ли да го оставя, като не яде непасираната храна от кухнята? Избщо има ли вариант да променя нещо, което зависи от мен или да чакам и този период да мине-година, две, три..?Simple Smile

# 431
Аз съм много груба, но все пак ще попитам - не смяташ ли, че е време да се научи да дъвче това дете? Спирай с пасираната храна е моят съвет, не му правиш услуга.

# 432
Смятам, да . Освен това той дъвче нещата, които харесва, колкото и да са малко-т.е не е да не може. Но когато става дума за манджа, изобщо не си дава шанс , директно плюе. Чудя се и дали да предлагам други неща в желанието си просто да яде нещо или да го оставя гладен.

# 433
  • Плевен
В яслата обикновено ядат, гледат едно от друго. Дъщеря ми беше супер злояда за манджи, но на ясла и градина ядеше ( на градината последните групи малко по избирателно). Също пробвай да му даваш да се храни сам, да ще маже, но така по може да прояви интерес. Пробвай също да даваш печени зеленчуци на по големи парчета да яде с ръце сам, домашни кебапчета и кюфтетата, зеленчукови мъфини, омлети и т.н.
Моя утре започва ясла( година и осем месеца) и аз съм много притеснена за доста неща, но се надявам да се справим.

# 434
Слагаш му плод нарязан и го оставяш да се храни . Я с ръце, я с прибори. Дъвченето е важно и за говора. Освен това помага да свиква с различните консистенции и да не се задавя. Аз лично много рано започнах да давам плод на парченца, а сеююне съм го захранвала по ЗВБ. Но имаше сутрин попара или каша+ плод. Най- много обичаше авокадо.

Общи условия

Активация на акаунт