Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 834
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз по препоръка на педиатърката почти до края на първия месец бяхме с дълъг ръкав и панталонки. От няколко дена вече сме с къс ръкав и роклички през деня, пък вечер като я изкъпем пак ѝ обличам дълъг ръкав. Малко по-плавно преминаваме към лятната мода, но се чудя дали денонощно да не я оставя вече по боди къс ръкав...ще се радвам и аз да чуя други мнения

# 121
Дени е с късо боди още от родилното. Там като я приготвяха за изписването, ми върнаха половината от комплекта, че беше зверска жега. И вкъщи, и навън е в този вид, като навън завивам с плътна пелена и ако излизаме сутрин обувам чорапки + горнище с дълъг ръкав. Чорапки слагам и след баня понякога, но за малко.

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 21:19 от Sunny555

# 122
Михаил направо го изписаха по къс ръкав. В началото беше с чорапки, сега вече не.

# 123
  • Варна
Ние също от родилното сме по къс ръкав. На изписването беше с рокличка, а пелената, която им дадох за всеки случай, я подложиха под нея просто. Вкъщи през деня и вечерта пак си е по къс ръкав и голи кълки. Чорапки слагам предимно вечер като спи. Simple Smile

# 124
Ние сме също с къс ръкав от изписването, но не по голи кълки - че сме  много слабички. Вечер му слагам дълъг ръкав понеже се отвива много, а в чувалчето му е жега.

# 125
Мами, вие по колко време прекарвате с бебчетата на разходка? На мен напоследък ми е мн трудно излизането, защото буквално сме залепени (бебчо скъси интервалите за хранене), а навън не винаги ми е удобно да кърмя... :/ И още нещо: ползвате ли кенгуру? Аз имам такова с твърд гръб и е доста удобно, но четох много противоречиви мнения във връзка с бебеносенето и възрастта на бебето.

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 15:10 от energy__

# 126
  • София
Ние сутрин сме навън за около час-час и половина. Зависи кога излезем. Ето, днес се успахме и скоро ще стане много топло, та няма да седим дълго.

Вечер излизаме към 19:30 и стоим поне до 21ч.

И Яна е постоянно залепена за мен и първите пъти, докато мъжът ми все още беше с нас на всички разходки, ми помагаше да се наметна с някоя пелена.

Но в събота сега бяхме седнали на едно кафе и забелязах на съседната маса една жена, която кърмеше. Беше се наметнала с нещо, което я покриваше от всякъде и изглеждаше супер удобно. Попитах в откъде е и каза, че е от Щатите, но има още едно и ще ми го даде. Ето го.

Потърси из сайтовете някакъв шал или пончо за кърмене - за твое удобство. Не мисля да ни съобразявам разходките точно с това и си я кърмя навън. Това е най-естественото нещо на света. (Прословут дебат 😀)

# 127
  • Пловдив/София
Ние сме около час и нещо-два навън, повечето пъти спи, но понякога не успява и се разплаква. Странното е, че дори да я накърмя навън, не се успокоява... може би не се наяжда добре, знам ли. Та предпочитам и аз вкъщи, още повече не вкнаги има скатана пейка, а не обичам публично. Имач покривало и аз от Minene, но първите пъти не го носих и се намятах с пелената, с която я завивам.
Изцвло боси и по къд ръкав сме, нощем е голяма жега, пак така спи и намятам с пелена само. Ще умалеят пижамите без да са носени, ама това е положението..

# 128
Мами, тези от вас, които дават Лефакс - имате ли проблем със запек?

# 129
Ние също излиза ме към 19 30 и седиме до към 21 00 сутрин не винаги успява ме но вечер излиза ме всеки ден ние също спи ме по къс ръкав и пелената отгоре

# 130
аз съм си го поръчала утре ще ми го доставят помага ли за коликите

# 131
  • София
Нашата педиатърка на домашното посещение след изписването малко ми се скара, че е все още като в родилното с дълги ръкави и крачоли и каза в следващите дни да променя това постепенно. Малката е денонощно само по късо боди. Ако си е в креватчето, а климатикът работи, слагам една завивка, а над нея по част от ръба на леглото опъвам една пелена, за да я предпазя от директен полъх студен въздух. Навън ако спи, понякога (преди обяд) дори не я завивам, температурата в количката все пак е с няколко градуса по-висока. И пак имам пъпчици по вратлето от претопляне. Явно трябва с потничета да я изкарвам, ама имам само по-големи размери.
Ние излизаме по 1,5-2 часа преди обяд, гледам до 12:30 да се приберем, ама ако баткото се е заиграл много... След обяд излизаме след 6:30 заради жегата, стоим около 1,5-2 часа пак.
И за коликите само да се включа пак, че имаше въпрос към мен - на всички лекции и в повечето брошури говорят за правилото на трите тройки, за да разберем дали наистина са колики - ако бебето плаче повече от 3 часа на ден, 3 дни в седмицата, поне 3 седмици, значи страда от колики.

# 132
Бубе, лефаксът намали малко болките, давам и инфакол, но тя се мръщи на инфакола и затова пак дадох лефакс. Инфаколът май по-добре й действа.

# 133

Мисля, че и аз го имам този проблем, затова го спрях... Симетиконът запича... гушкайте се Simple Smile

# 134
Сутрин и вечер излизаме за по два, три часа, зависи кога се оправим да излезем. Кърмя го навън, като се покривам с тъничка пелена. Слагам единия край на презрамката на потника/сутиена за да не пада и така, удобно ми е.
Кенгуру бях пробвала с каката, хич не ми беше удобно, много ми товареше раменете, които и без това ме боляха от вечното носене, кърмене, гушкане... Но ако на теб ти е удобно и бенето не мрънка + спазване на инструкциите на производителя относно възраста не виждам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт