Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Аз сложих началото на лятото комарници на всички отваряеми прозорци. Навън ползвам от тези с цитронела, но не е лепенка а някаква закачалка за количка, както и комарника вечер ако сме излезнали.

Момичета ние имаме страхотен рефлукс от 4-5 дена, повръща след всяко ядене. Преди това се случваше много рядко, само ако сме я разбутали за смяна на памперс примерно. Вече даже не съм сигурна дали има колики, тя мрънка по-скоро от връщането на млякото. Мирише на повърнато, следователно е примесено със стомашни сокове и сигурно и създава дискомфорт. Днес ще се консултирам с педиатъра, видях че има антирефлуксно АМ. Хич не ми се иска да минаваме на АМ, но ако това ще намали проблема съм склонна да го преглътна за нейния комфорт.

При нас също има връщане,но не съм се замисляла да минавам на АМ. Доколкото знам, важното е да не е като фонтан ,иначе си е съвсем нормално,особено ако се притисне коремчето. Не мисля,че с АМ ситуацията ще е по различна, даже напротив.😊

migles, аз лично съм с първо дете и е нормално в началото всичко да правя както  си е по учебник, тъй като нямам база за сравнение ако не го направя как ще е.
Вие пиете ли вода със захар? При това количество на АМ е нормално да качи 1200 гр първия месец. Но е важното да е жив и здрав,пък да си яде колкото си иска. 😊
Естесвено че всеки ще си ги гледа както сметне за добре. Не натрапвам мнение а просто споделям. Затова сме тук. Обменяме опит и препоръки. Ако съм засегнала някой се извинявам, нищо лично. Но такаи си помислих че ще се разбере моят коментар. Не съм искала да обидя никого. Да са ни живи и здрави бебешорите и много да ни радват.

# 106
Пипи, по описание може да е или колики - започват от към 3 седмица или първата криза на растежа - пак 3 седмица. Въоръжи се с търпение и не си вменявай, че нямаш кърма. Ние от вторник сме в този вид ... същите оплаквания, но и това ще мине.

# 107
  • София
Хъркане имаше първото ми бебе, педи каза, че е нормално, да капя по 1 капка физ разтвор в носа. то и на бебка препоръча да капя, като се сетв го правя.
От вчера бебка е много кисела, не иска да спи в количка, нито в кошара, само гушната и умираме от жега. Редовно пропуска да спи между 2 хранения. Иска да суче на час и нещо и като й се доспи пак търси гърда, не винаги давам. Нощес много лошо спахме... дали е от жегите или почват колики, или е някаква криза на радтежа (утре правим 3 седмици) или намалява кърмата..? Нямам идея кое от всичко...
Ако случайно намалява кърмата, слагайки я по-често на гърда, ще стимулираш лактацията.
Аз лично бих наредила евентуалните причини така: скок в растежа (точно по това време е първият, очаквано е с честото кърмене гърдите да се усещат празни, но мляко си има), жегите (на тези малки крехки същества също им се отразяват) и чак накрая бих предположила колики (те засягат едва 25% от бебетата, а според някои учени дори под 15%), но е факт, че родителите решават, че в повечето случаи това е проблемът.
Моето бебче също киселее, ама явно си е мрънкалниче, все да я гушкам, все цицка иска. Според мен иска често, защото от жегите трябва да се хидратира. Ако пък след кърмене е искала, но не е успяла да заспи, пак мрънка и иска да е на гърда, сученето я успокоява, биберон не признава Simple Smile
Следи за трите фактора за определяне на това дали наистина са колики. Ако ли не, слушай бебето и инстинкта си Hug

# 108
Момичета, моята бебка има някакво хъркане. Мислих си, че е заради сополите, но като ги изчистих положението не се подобри. От какво може да е, да не би да се разболява? От няколко дена я обличам с къс ръкав боди или роклички. Да не би да е настинала Sad Мисля, че достатъчно време беше по дълъг ръкав и панталонки, но...знам ли. Притесних се нещо...
И Дени хърка. Педиатърката каза, че или са секрети от носа, или още изкарва околоплодни води, което пак става през нослето. Водите се изкарвали до втория месец включително, чрез кихане, кашляне и т.н. А на тези жеги няма как да я простудиш по къс ръкав, освен ако не е на течение. Simple Smile

# 109
Да ви споделя... напоследък малчо не спи през деня вкъщи Sad дремва за по 10 минути на 2 пъти макс...спи само на разходка. Започнах да обикалям като луда морската (разбира се, спрем ли на пейка - събужда се); започнахме даже по 2 пъти на ден да излизаме, за да не се киселеем вкъщи. Едно, че колики го мъчат, друго предполагам му е задушно вкъщи... Климатик пускаме в друхата стая, но предпазливо, понеже е слабичък и ме е страх да не настине Sad Направо не ми се мисли какво ще правим ако се развали времето и не можем да излизаме толкова много... Има ли други като нас?

# 110
  • Пловдив/София
Благодаря за мненията, Еличка и Лорелай. И аз подозирам жегите или растежа, но за второто четох, че чак на 5 седмици е първата.. но я гледам днес, че надига глава поставена по корем (ново умение). Някак я приспсх и спа два часа, събуди се със сух памперс, тпва никога не е било Sad явно от жегите. Ще започна да предлагам и вода между храннеията (по принцип не иска, и залъгалка не иска).
А кои са трите признака на колики- внезапен плач, присвиване на крачета..?

# 111
Благодаря за мненията, Еличка и Лорелай. И аз подозирам жегите или растежа, но за второто четох, че чак на 5 седмици е първата.. но я гледам днес, че надига глава поставена по корем (ново умение). Някак я приспсх и спа два часа, събуди се със сух памперс, тпва никога не е било Sad явно от жегите. Ще започна да предлагам и вода между храннеията (по принцип не иска, и залъгалка не иска).
А кои са трите признака на колики- внезапен плач, присвиване на крачета..?
..моят плаче, присвива крака и почервенява от надуване..в такива моменти само цицка признава, тя му и първа дружка.. ние залъгалка да не видим, но пък вода пие чиста без захар..от тая със захарта се гадеше. На 15 дни е и вече си задържа главата по минутка като е по карем, дори си я върти на където му е удобно.. Simple Smile казаха ми дори да се гади и да я плюе, да предлагам вода. Сух памперс нямаме

# 112
Здравейте, и аз се включвам с Юлския Юнак Simple Smile
Аз не знам дали има колики или запек...
След нелепа смяна на млеката или от Лефакс вероятно се запече и излизат много твърди и ... дебели(доста големи за бебе) акита... Излизат след Лактулоза, когато дам, след като пак се запече се започва такова напъване, почервеняване и рев за няколко минути и после явно се отказва и спира... Всичко това е през деня, нощем спи спокойно... на 1м без 2 дни е... Дали са колики Confused

# 113
  • United Kingdom
Здравейте мами.
Тези дни забелязвам,че коликите са се засилили и акитата са зелени на цвят. Педиатърката ми каза,че може да е заради коликите или,ако е сучел само от предното мляко,което е бедно на мазнини.
Вие как мислите,дали може да е от това?
На вашите бебчета случвало ли им се е?

# 114
Здравейте мами.
Тези дни забелязвам,че коликите са се засилили и акитата са зелени на цвят. Педиатърката ми каза,че може да е заради коликите или,ако е сучел само от предното мляко,което е бедно на мазнини.
Вие как мислите,дали може да е от това?
На вашите бебчета случвало ли им се е?

Знам,че зелените изхождания в някой от случаите са когато бебето е претоплено. 😊

# 115
Ние акахме зелено само в началото..до към края на 1 седмица.. Вашите бебчета на АМ цялото мляко ли си изяждат? Днес съм много притеснена.. Бебка сутринта отказа тотално да си изпие млекцето, а през останалите хранения изяжда към 60мл..дали има и толкова 😖.. Сутринта реших, че е хапнала повече кърма, но на следващите хранения опитвам да и давам АМ без да я кърмя и почти нищо не изпи 😰

# 116
Здравейте, при приготвено АМ 120мл. бебчо изяжда 90мл. и доста връща след това малко по малко, трябва ли да му додам и останалото след това? По принцип е много лаком, но явно си пълни стомахчето и с по-малко... Confused

# 117
  • Пловдив/София
Здравейте, при приготвено АМ 120мл. бебчо изяжда 90мл. и доста връща след това малко по малко, трябва ли да му додам и останалото след това? По принцип е много лаком, но явно си пълни стомахчето и с по-малко... Confused

По принцип схемите са ориентировъчни, всяк дете яде различно. И може сутрин да е по-гладен, следобед по-малко, затова не винаги да си изяжда всичко.
Освен това 120 мл е при 5 хранения на ден, което е през около 4.5 часа, а предполагам вие храните през по-малко? В такъв случай е съвсем нормално да яде по-малко.
Кърменитр пък съвсем не спазват количества, ако гледам кантара, понякога изяжда само 40мл, но после си наваксва с друго хранене, пък и яде на 2 часа, не на 4, затова не се притеснявам.

# 118
Здравейте мами, да се запиша и аз в темата с бебе Явор, роден на 30.07. Днес стават точно 2 седмици. Аз имам едно питане вие как обличате мъниците в тая жега. Дълги /къси ръкави/крачоли?

# 119
  • София
Нашата Яна е на 20 дни, но мисля, че след като ни изписаха, почти веднага почнах само с къс ръкав да я обличам.
Последната 1 седмица денонощно е по късо боди или гащеризонче.

Общи условия

Активация на акаунт