Момичета ние имаме страхотен рефлукс от 4-5 дена, повръща след всяко ядене. Преди това се случваше много рядко, само ако сме я разбутали за смяна на памперс примерно. Вече даже не съм сигурна дали има колики, тя мрънка по-скоро от връщането на млякото. Мирише на повърнато, следователно е примесено със стомашни сокове и сигурно и създава дискомфорт. Днес ще се консултирам с педиатъра, видях че има антирефлуксно АМ. Хич не ми се иска да минаваме на АМ, но ако това ще намали проблема съм склонна да го преглътна за нейния комфорт.
При нас също има връщане,но не съм се замисляла да минавам на АМ. Доколкото знам, важното е да не е като фонтан ,иначе си е съвсем нормално,особено ако се притисне коремчето. Не мисля,че с АМ ситуацията ще е по различна, даже напротив.😊
migles, аз лично съм с първо дете и е нормално в началото всичко да правя както си е по учебник, тъй като нямам база за сравнение ако не го направя как ще е.
Вие пиете ли вода със захар? При това количество на АМ е нормално да качи 1200 гр първия месец. Но е важното да е жив и здрав,пък да си яде колкото си иска. 😊

Мисля, че достатъчно време беше по дълъг ръкав и панталонки, но...знам ли. Притесних се нещо...