Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 974
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
И аз така искам да й кажа някои работи на свекървата, но знам, че ще бъда груба и се стремя да не го правя само заради мъжа ми. Добре, че не е в същия град, но пък то си стига да дразни и отдалеч... А да ви се оплача - свекърът пък дори спря да се обажда на сина си (мен и бебето тотално ни е отписал), откакто се роди бебчо... само защото не го кръстихме на него! Е как да не се нервирам от такива изпълнения...
[/quote]

😀😀Е, не, все едно чета за нашият свекър. От раждането ни забрави, изобщо няма желание да вижда бебчо, камо ли да звънне или да подари нещо. Бил много сърдит, че не сме го кръстили като него ( Петър), как не ни е срам, че и Петровден бил близо ( той е на 28ми Юни, аз родих на 8ми Юли) 😀😀 Как да му обясня, че Петър е едно от най- омразните ми мъжки имена? 🤣🤣🤣 Свекървата пък на другата крайност- идва всеки ден и не мога да се отърва от нея. Ядяло си ръцете- гладно било, ревяло- гладно било, дай да го намажем със сол, че така правили едно време?? 🤦♀🤦♀🤦♀ Разсърди се, че не го изкъпа на първия ден след изписването.. От няколко дни ми се налага да ходя на прегледи и й го оставям да го гледа за по 2 часа, и усещам, че го е научила на ръце. Връщам се, тя го държи на ръце и то спи в нея всеки път. Сега няколко дни след посещението й, бебчо реве и ме гледа, като го взема и млъква, а преди като си го оставях в кошчето сам заспиваше, без да реве... направо не ми се ще вече да викам никой, ама как да се справи човек сам и на прегледи да ходи и документи да оправя... 🤷♀

# 331
  • София
Ох момичета, добре че сте вие да се оплачем една на друга от тези свекита без мъжете да ни разберат 😏 Аз едвам издържах 5 дена и добре, че не живеем в един град, иначе не знам какво щях да правя, че не искам да ѝ кажа нещо да не ядосам и ММ. Психическият турмоз да я дохранвам с АМ продължава по телефона, била се консултирала с някаква позната медицинска сестра. Аз само се съгласявам с нея и естествено нищо не правя по въпроса и твърдо отказвам да дохранвам бебка, даже напротив взех си чай за кърмачки 😊 Откакто си тръгна съм много по-спокойна и бебка по същия начин, явно и тя ме усещаше милата.
Нас още ни мъчат коликите 😣 явно вече и БиоАмиката не ѝ действа. Другата седмица сме на консултация и ще питам педи, трябва пак да си подготвя списъка с въпроси.
За очичките и аз съм чувала това, че докато се кърмят не се знае за цвета, но се надявам да се запазят тези сини очички 🥰 или поне да е със светли.

# 332
Най-интересното е,че ако някои от забележките или съветите ги направи майка ми,никога няма да реагирам остро,но направи ли ги свекървата, кръвта ми кипва 🤣🤣. Не знам каква е причината. Иначе се научих да я изслушвам и после да си правя каквото си искам. 😊

Sunny555  вземете си Био Гая  или Линекс бебе,мисля че много ще подобрят положението и няма да има нужда да правите клизма. Аз съм по-доволна от Линекс. И задължително масажче с присвити крачета към коремчето и кръгови движения при смяна на памперс. 😊

# 333
Здравейте!
Моята бебка си ака редовно, но много трудно. Милата ужасно се напъва ръмжи, че даже се разплаква. Ужасно е просто. В понеделник ще ходя до педиатъра, че тази нощ никой не е спал от тези мъки 😔 и ние даваме Био гая. Какво е това масажче? Кръгови те движения с или без някакъв натиск?
Благодаря предварително ❤️ и приятен уикенд!

# 334
Здравейте!
Моята бебка си ака редовно, но много трудно. Милата ужасно се напъва ръмжи, че даже се разплаква. Ужасно е просто. В понеделник ще ходя до педиатъра, че тази нощ никой не е спал от тези мъки 😔 и ние даваме Био гая. Какво е това масажче? Кръгови те движения с или без някакъв натиск?
Благодаря предварително ❤️ и приятен уикенд!

Чакате да си отпусне краченцата,след това без натиск трябва да ги свиете в коленцата и да притиснете към коремчето,като започнете кръгови движения със сгънатите краченца лекичко притискате коремчето с тях,разбира се съвсем лекичко и ако видете,че се опитва да си изпъне крачетата трябва да го позволите.  Помолете педиатърката ви да ви покаже,моята ми го демонстрира на един от първите прегледи.
Това с напъването, зачервяването и ръмженето май е при всички.. така че не се притеснявайте. 😊

# 335
Към упражненията - и каране на колело. Моята педиатърка твърди и че срещуположна ръка и крак също помагат, аз лично практикувам всички преди смяна на памперса през деня - т. Е за 5 мин. И моята бебка продължава да се напъва, почервенява и ако не успее от първия опит да плаче.

# 336
https://youtu.be/OAe1C-kAliU на нас това много ни помага

# 337
Момичета, на беба й се размина клизмата. Grinning Благодаря ви за съветите. Вчера и днес правих масаж на коремчето, колело и т.к. тя отказва вода я излъгах - намалих АМ от 110 на 90мл и веднага след това предложих вода. И днес вече има резултат на лице. Все пак мисля да питам педиатърката за пробиотик.

# 338
тая жена ако и мен ме натисне така и аз ще се ...... хахахах

# 339
  • Пловдив/София
Все натрупвам въпроси, ама докато се накня да пиша, ситуациите се разрешават сами Simple Smile
За напъването на бебетата- има ли други, които с часове се напъват нощем? Не плаче ако е при мен, но се напъва и издава звуци и аз пак не спя.. а не е запек, денем ака на почти всяко хранене.
Второ нощем ако се въртят и разбуждат бавно, чактр ли до рев от глад, или веднага слагате на гърда? Чудя се кое е правилно...
Трето за момиченцата- жълтото във вагината винаги ли е ако, или може и секрет да е? Чудя се колко упорито да почиствсм, редовно има, хич не искам дс бърникам, но и не бива дс има ако..
Последно за акото :Д жълто зелено, със зрънца и леки нишки, обилно, притеснително ли е? Док казс да спря млечните, но реално не е виждала ако и не ми зададе и един въпрос...

# 340
Все натрупвам въпроси, ама докато се накня да пиша, ситуациите се разрешават сами Simple Smile
За напъването на бебетата- има ли други, които с часове се напъват нощем? Не плаче ако е при мен, но се напъва и издава звуци и аз пак не спя.. а не е запек, денем ака на почти всяко хранене.
Второ нощем ако се въртят и разбуждат бавно, чактр ли до рев от глад, или веднага слагате на гърда? Чудя се кое е правилно...
Трето за момиченцата- жълтото във вагината винаги ли е ако, или може и секрет да е? Чудя се колко упорито да почиствсм, редовно има, хич не искам дс бърникам, но и не бива дс има ако..
Последно за акото :Д жълто зелено, със зрънца и леки нишки, обилно, притеснително ли е? Док казс да спря млечните, но реално не е виждала ако и не ми зададе и един въпрос...
За почистването при момиче нашата педиатърка каза да разтваряме леко големите срамни устни и да почистваме с памучен тампон с преварена вода, без да пипаме малките срамни устни. Това се прави и от гледна точка, че големите понякога слепват за кожата, така да се каже, и разлепването им може да е болезнено после.
За храненето, не кърмя вече, но давам АМ само ако се разреве истински, при мрънкане не я закачам нощно време и тя си заспива отново.

# 341

Тъкмо се чудя само моето дете ли ръмжи като лъв почти постоянно.... Grinning

# 342
И ние си имаме лъвица вкъщи 🤣🤣 Ръмжи рано сутрин,но е със затворени очи и спи. Каква е причината? Колики или глад?

# 343
Абсолютно същото - само дето аз му викам грухтене на това. Започва сутрин към 5...иначе и аз предпочитам да не чакам до рев от глад през нощта, като се размърда и отивам да сложа да се стопли вода за Ам. Тя става за 5 мини бебето е вече будно. Случва се и да не се събудя и тогава целия блок научава че имам бебе (пищи все едно не е яла 3 дни).

# 344
Аз чакам мойта да се разреве, защото понякога в съня си мрънка и аз търча да правя млякото и после го хвърлям.. От 3 дни почна да си лапа постоянно ръката ( не е гладна, прави го и след хранене ) и и текът лиги.. Какво ли може да е?

Общи условия

Активация на акаунт