Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 871
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Момичета от 3 дни сме с разтройство. Не ака често, по 3 пъти дневно, но е толкова рядко и обилно, че памперса не го събира. Освен това мирише доста повече и до вчера беше зелено. Педиатърката ни изписа био Гая, витамин ц и калции, но за сега няма особена промяна, освен вече нормалния цвят. Някой имал ли е такива проблеми?
Бебка беше така само един ден, но за мое спокойствие пуснах микробиология. Днес  излязоха резултатите и има бактерия, която е в следствие на вътре болнична инфекция, подарък от АГто. Много подаръци ни станаха. Педиатър ката ни твърдеше, че е нормално да има разстройство... Нямам думи. Та моят съвет е да си пуснете микробиология на фецес. Дано няма нищо, но ако има да се реагира на време.

# 601
Стига бе хора, какви са тези тежки метали, които така ви притесняват? Какво като е шествалентна ваксината? Нали си спомняте на нас като са ни слагали - на 6/7 години. Като ударени самолети ли сте вървяли? Сред вас има и хора, които си слагат противогрипни. Някой да се е чувствал зле една седмица? Относно панадола, как така ще обезмисли ваксината? В това няма никаква логика. 🤷🏼
И не, не искам да се заяждам. Знам, че в пространството няма как да усетите тона и жестовете ми, но го казвам съвсем добронамерено.

# 602
  • Пловдив/София
Аз доколкото разбрах самият педиатър е предложил разделяне, но все едно, няма какво да го дъвчем, всеки ще си прецени.. мислех, че повече хора ще се замислят просто, за мен е безумие три ваксини на двумесечно бебе, но е факт, че календарът и педиатрите го допускат.
И аз уж вярвах на лекари, а не на интернет, но за съжаление повечето не са чели и ред последните 20-30’години, затова предпочитам да съм информирана, най-добре от различни източници (ползвам немски и английски).
 А интернет не е бг мама, а достъп до наука и информация.

# 603
Да, няма смисъл. Всеки сам преценява, кое е най-добро за детето му. Просто като човек изчел доста по темата (не от бг мама и форуми за споделяне), исках да бъда полезна. 🙂

# 604
Ами аз също се интересувам и чета... В крайна сметка важен е имунния отговор на организма, няма как да го натоварим с една ваксина. В сравнение с количествата вируси и бактерии, на които всекидневно е изложено всяко бебе, минималните равнища в една ваксинация са буквално пренебрежими.

# 605
Така си мислиш,бебетата нямат железен организъм,и аз да бях нямаше да издържа на толкова инжекции,по-добре поотделно и лека темп.,отколкото наведнъж и куп проблеми,бебетата не са толкова издръжливи колкото ние си мислим!

# 606
А температурата какво е в случая? Имунния отговор. Така започва образуването на антитела и изграждането на имунитета. А какво правим като даваме Панадол превантивно? Температурата не е лошо нещо в повечето случаи. Тя носи ползи за организма, когато е в някакви граници, разбира се. Това е и причината да не се препоръчва даването на антипиретици, ако температурата не надвишава 38,3.
Ами аз също се интересувам и чета... В крайна сметка важен е имунния отговор на организма, няма как да го натоварим с една ваксина. В сравнение с количествата вируси и бактерии, на които всекидневно е изложено всяко бебе, минималните равнища в една ваксинация са буквално пренебрежими.

# 607
  • София
Момичета на някоя случвало ли се е, в единия край на операцията все едно конец излиза, страх ме е да го дръпна стръчи около 2 мм.

# 608
А температурата какво е в случая? Имунния отговор. Така започва образуването на антитела и изграждането на имунитета. А какво правим като даваме Панадол превантивно? Температурата не е лошо нещо в повечето случаи. Тя носи ползи за организма, когато е в някакви граници, разбира се. Това е и причината да не се препоръчва даването на антипиретици, ако температурата не надвишава 38,3.
При получаването на инфекция тялото дава знак на имунната система, че нещо не е наред. Белите кръвни телца се активират и започваг да произвеждат протеин - антитела, които локализират инфекциозния агент и го нападат. След като вече са унищожили инфекцията, тези антитела не изчезват, а продължават да съществуват в кръвоносната ни система и дали след седмица или години, при появата на същата инфекция, тези антитела са готови да защитят организма. Те успяват да преборят инфекцията, дори преди да се усетят каквито и да е симптоми на болеста. Точно за това, ако си изкарал заушка да кажем, повече никога няма да се разболееш отново, колкото и често да имаш досег с инфекцията. Ваксината прави точно това. Много малка част от модифицирания вирус "атакува" организма. Повярвай, панадола няма как да спре потока от събития. Единствено би помогнал на симптоматиката като Т и болка, а организма ще си създаде необходимите антитела. Аз също не давам температуропонижаващо под 38,5, но не мисля, че има нещо лошо пък и да се даде преванривно, ако това би успокоило някоя майка.

# 609
Момичета на някоя случвало ли се е, в единия край на операцията все едно конец излиза, страх ме е да го дръпна стръчи около 2 мм.
И аз имах, даже няколко. Дръпнах ги, не боли

# 610
Като сме на тема ваксини, да се включа и аз. Знаех, че са изтощителни за бебетата, ама май са по-изтощителни за майките. Joy След дълго чакане при педиатъра всичко мина нормално, биха поливалентната на дъщеря ми и тя се оказа по-мъжко момиче от мен. Разрева се за 5 секунди, предложих й вода, след което почна да се смее на педиатърката и заспа в количката. Малко я боли, разбира се, но засега и температура няма. Казаха ми да дам Панадол при над 37,5. Ротарикс отложих за след месец.

# 611
  • Пловдив/София
Като сме на тема ваксини, да се включа и аз. Знаех, че са изтощителни за бебетата, ама май са по-изтощителни за майките. Joy След дълго чакане при педиатъра всичко мина нормално, биха поливалентната на дъщеря ми и тя се оказа по-мъжко момиче от мен. Разрева се за 5 секунди, предложих й вода, след което почна да се смее на педиатърката и заспа в количката. Малко я боли, разбира се, но засега и температура няма. Казаха ми да дам Панадол при над 37,5. Ротарикс отложих за след месец.
А синфлорикса кога ше слагате? Чудя се коя да е първа- 6 валентнатс или синфлорикса.. сигурно педи ще иска 6 валентна, ама тя май е по-тежката Sad
Защо при над 37.5, има ли риск при бебета по-специален? Защото нали прин38.5 се води май, аз с баткото издържсм и до 39 дори без препарати

# 612
А синфлорикса кога ше слагате? Чудя се коя да е първа- 6 валентнатс или синфлорикса.. сигурно педи ще иска 6 валентна, ама тя май е по-тежката Sad
Защо при над 37.5, има ли риск при бебета по-специален? Защото нали прин38.5 се води май, аз с баткото издържсм и до 39 дори без препарати
Нямам идея и аз се зачудих. В Западна Европа чакат до 38,3 преди да дадат препарат. Аз мисля поне до 37,8 да изчакам, ама засега моята температура е по-висока от тази на Дени. Joy

# 613
Аз съм си изпатила от висока температура и предпочитам да я предотвратя преди да е настъпила.. Когато брат ми беше бебче на 2 годинки, беше болен.. Потдържаше Т от 38.5.. За 30 мин. стана 40. Детето започна да бълнува, след това имаше и припадък.. С майка ми бяхме сами и нямаше как да отидем в болница.. Знам, че и ако се свали много бързо, също е опасно.. Та именно поради тази причина ме е страх и давам Панадол, за да избегна нещо подобно и да се чудя какво да правя като съм сама с бебка..

# 614
  • Сандански
Момичета, темата за ваксините е безкрайна. Аз ще си кажа моята гледна точка. Първо аз като инженер нищо не разбирам от медицина и имам пълно доверие на педиатърката. Сложиха ни трите ваксини наведнъж и каза 24ч през 6ч да давам панадол, защото беше голяма жега в Сандански.  Доколкото знам предната седмица докторката не беше била ваксини  защото беше още по-голяма жега. Сложих куул пач и дадох 2 пъти панадол, защото нямаше нужда понеже не вдигна температура.  Не забелязах никакъв странични ефекти, освен малко повече газове. Та медиците, ако бебетата не могат да понесат 3 ваксини едновременно, едва ли биха рискували и да ги слагат масово. Не че нас са ни питали как искам да ги бият. Слагането на трите едновременно не е чак такава драма: при нас нямаше нито буци по крачетата, нито температура, нито е плакал, освен при боцването, нито е било лошо няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт