Отговори
# 105
Скоро приемът в СМГ ще бъде като в Игрите на глада. Егати училището, егати родителите.
Ето това искрено ме размя с глас 🤣🤣😜
Право в десятката мецане🙏
Notaris е това.

Може ли разяснение, че не съм гледала "Игрите на глада".

Филмът е боклук, но първа книга от трилогията е много добра, а и останалите стават.

# 106
  • в страната на чудесата
Оооох дано се включи Амели тогава да задоволи интереса ми Simple Smile
Училищата към МК са в системата на МОН, и са държавни, за разлика от останалите, общински. Между другото скоро разбрах, че има и към горите такива училища, сигурно към министерство на земеделието...

# 107
Фран, правителство на име Капитола  организира ежегодно телевизионно състезание, наречено „Игрите на глада“, което е като риалити шоу-надпревара между представители на отделните окръзи.. Те, участниците, са в пубертетска възраст и се избират по жребий, пряко волята им. От битката може да излезе победител само един, затова са принудени да се избиват взаимно.
Хахаха! Точно! Благодаря.

# 108
При това всеки окръг е с тясна специализация...

# 109
  • софия
Оооох дано се включи Амели тогава да задоволи интереса ми Simple Smile
Училищата към МК са в системата на МОН, и са държавни, за разлика от останалите, общински. Между другото скоро разбрах, че има и към горите такива училища, сигурно към министерство на земеделието...
За съжаление имат общо с МОН. Трябва да се съобразят с минимални изисквания и покриване на хорариум по общообразователните предмети, както и да покрият задължителната матура по БЕЛ.  Това само понсебе си е добре, защото гарантира определена летва знания, осигурява дипломата необходима за кандидатстване в други специалности. ( на практика всичко, което може да ти хрумне)
Но бидейки под шапката на МК фокуса е друг. Организацията на учебния процес е различна в сравнение със стандартните училища на МОН. Натовареността в училищата към МК често пъти е доста по-голяма поради необходимостта да покрият предметите на МОН и на МК.
Обаче! При кандидатстване истерията по седмокласните матури не играе роля ( говоря за училишата с рисуване), оценките по бел и мат също. Тежестта е прехвърлена върху други ценности. По-късно в учебния процес също.
Лошото е, че последните години МОН твърде много се меси. ( ама става много дълбока тема, та ще спра до тук)

Да, всъщност всички училища зависят от МОН, както казва Пенева, но не всички са ръководени изцяло от МОН, та затова и изказването ми за “”извън системата на МОН” .

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 10:36 от Амели

# 110
  • София
Амели, ти в НУИИ ли работиш? Ако е така, ще се радвам, ако ми отговориш на някои въпроси на лични.

# 111
  • София
Скоро приемът в СМГ ще бъде като в Игрите на глада. Егати училището, егати родителите.
Ето това искрено ме размя с глас 🤣🤣😜
Право в десятката мецане🙏
Notaris е това.

Може ли разяснение, че не съм гледала "Игрите на глада".

Филмът е боклук, но първа книга от трилогията е много добра, а и останалите стават.

Объркала съм потребителя, съжалявам.

Аз само книгата съм чела, първата не можах да я оставя и я прочетох за една нощ. Щерката също. Съгласна съм, че втората и третата не са толкова силни. Преди време реших да гледам филма и на първите пет минути приключих, обикновено май така се получава.
Русалка, много точно ✌

# 112
  • софия
Амели, ти в НУИИ ли работиш? Ако е така, ще се радвам, ако ми отговориш на някои въпроси на лични.
Не и никога не съм работила, въпреки това предполагам, че ще мога да ти отговоря, ако решиш пиши Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 14:05 от Амели

# 113
Не вярвам да има някой, който още да не е разбрал отношението ми към матурите.
Така че се надявам, че долното ми твърдение ще бъде вярно разбрано.
Според излезлите наскоро данни за матурите през 2019, единствената гимназия със среден успех и по БЕЛ и по математика над 5.50 е Американския колеж. Средният успех е над 5.50 и по всеки един от останалите предмети, на които са се явили колежаните Joy

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 10:56 от Ezhko

# 114
И какво ти е отношението към матурите? Излишен гърч?

# 115
Не си чел за отношението му? Забавно е. Темата е заключена и не може да се цитира, затова ти давам копи-пейст. В скритите текстове са класиранията, които показват, че по математика музикалното училище е по-напред на матурите от СМГ, по немски строителния техникум е по-напред от немската гимназия, а на първо място на матурите по немски е френската гимназия и т.н.:

Колкото повече задълбавам в изпитите по МОН, толкова повече им ставам фен. Сега съм на вълна матури, в резултатите от които е скрита истината за гимназиалното ни образование ...
Значи:
1.Как стои въпроса с царицата на науките - математиката? На първо място заслужено стои ПЧМГ. СМГ както винаги съм подозирал, не може да се сравнява с колоси като музикалното училище или 128-мо...
Скрит текст:
2. Но чакайте - империята СМГ отвръща на удара по английски, където е безспорен фаворит...
Скрит текст:
3. Дълбоко се гордея с факта, че нивото на немския в родния ми строителен техникум е в пъти по-добро от това, в НЕГ и почти достига фаворита ФЕГ. Деца! Ако искате да научите немски - отидете във Френската гимназия или в Строителния техникум, а в краен случай - в НПМГ...
Скрит текст:
4. Но не изпадайте в заблудата, че НПМГ е по-добра от НЕГ! НЕГи Руското училище засенчват последната в областта на Биологията...
Скрит текст:
5. НЕГ освен това бие НПМГ и по Физика, където отстъпва само на топ училище като Веда!
Скрит текст:
6. Не така добре седят нещата за НЕГ по Химия, където логично фаворитът е (разбира се) Първа Английска. НПМГ поне връзва над 5.50 в този случай. Язък за мечтаещите да учат медицина в Немско...
Скрит текст:
7. А как стои въпросът с хуманитарните науки, например История? Това е област, която скоро ще бъде доминирана от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн.  НГДЕК едвам крепи над 5.50.
Скрит текст:
8. Посипвам си главата с пепел - АК не става за нищо. И това е самата истина!

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 17:41 от Фран

# 116
  • София
Ох, този пост на Ежко беше култов. Пак не мога да не се смея като го чета. Joy

# 117
Ох, този пост на Ежко беше култов. Пак не мога да не се смея като го чета. Joy

Е кое не е така? Wink Всичко е така! Хахахаах!

# 118
  • в страната на чудесата
Дали има начин да пратим този ежков пост на МОн. Може да стане извор на вдъхновение за нови подвизи!
Много беше смешно...

# 119
Напоследък се чудя има ли смисъл от заминаваме за чужбина за бакалавърска степен. Струва ми се много по-малък гърчът да се завърши в България и после да се надгражда с магистратура навън.
Междувременно ако има някоя програма за обменен семестър, каране на стажове и т.н. След бакалавър младежите ще са доста по-ориентирани, уверени и могат да използват времето и за различни стажове, а не да доработват в Макдоналдс.
Разбира се не става за всички специалности.

Общи условия

Активация на акаунт